Esküvő Thaiföldön? Miért ne? Esküvőszervező tippjeink segítségével felejthetetlen esküvőtök és nászutatok lesz a mesés Koh Samuin.

Fontos számotokra, hogy csak kettesben, vagy a szűk családotok körében éljétek meg életetek legfontosabb pillanatait? Ha ezt egy külföldi úttal tennétek felejthetetlenné, akkor Thaiföld tökéletes választás lehet számotokra. Nemcsak azért, mert hivatalosan is házasságot köthettek, hanem azért is, mert a „Mosoly országának” nevezett paradicsom igazi mesébe illő környezetet kínál ahhoz, hogy tökéletes esküvőt és nászutat tudhassatok magatokénak.

Thaiföldről szóló cikksorozatunk első részében arról meséltünk, hogy miért érdemes ezt az országot választani, most pedig elárulunk egy-két trükköt arról is, hogy miket kell tudnod, és mikre érdemes ügyelned, ha thaiföldi esküvőre készülsz. Mindebben továbbra is Csák Eszter, a Belmond Napasai hotel esküvők szervezéséért felelős munkatársa volt a segítségünkre, aki ezúttal is a mesés Koh Samuira repített minket.

Esküvő Thaiföldön? Tippjeinkkel segítünk megszervezni életetek kalandját

Esküvő Thaiföldön? Tippjeinkkel segítünk megszervezni életetek kalandját

Mikorra szervezd Thaiföldre az esküvődet?

Esküvő szempontjából a legideálisabb január második fele és június közé eső időpontot választani, ekkor igazán kellemes a klíma. Természetesen ilyenkor is számítani kell a párás és fülledt melegre, de a Belmond szálloda tengerparti fekvése lehetővé teszi, hogy folyamatosan érezzünk egy kis „sea breeze”-t, azaz a tenger felől érkező finom szellőt.

A szertartás esetén a legideálisabb délután fél öt vagy fél hat körüli időpontot választani, mert amellett, hogy az idő is barátságosabb, a természet is gyönyörű színekkel ajándékoz meg minket ilyenkor.

Milyen előkészületek szükségesek ahhoz, hogy hivatalosan is házastársakká váljatok?

„Minden előkészületet a kezembe veszek, amilyen elintéznivaló az esküvőhöz kapcsolódik, az rajtam megy keresztül. Így a kommunikáció is nagyon könnyen és gyorsan zajlik – vág bele Eszter. – A legalizáció abból a szempontból trükkös, hogy Koh Samuin nincs nagykövetség, így az ezzel kapcsolatos formalitásokat sajnos csak Bangkokban tudja elintézni a pár. Ott kell kikérni a szükséges papírokat, illetve ott kell elindítani az egész folyamatot. Ehhez általában én nem szoktam felutazni, mert van egy arra rendszeresített ügynökség, akikkel kapcsolatban vagyunk, és az ezzel járó feladatokban ők járnak el, de ha azt a pár igényli vagy a nyelvtudás miatt aggódnak, természetesen én is el tudom kísérni őket.

Innentől kezdve az ügyek intézése 3-4 napig tart, hiszen a papírokat le kell fordíttatni thai nyelvre, illetve minden további regisztrációs intézkedésre is ekkor kerül sor. Végül az esküvő napján a hivatalos thai dokumentum aláírásával zárul a házasságkötés formális része. Minderre érdemes összességében 1 hetet rászámolni, éppen azért gyakori példa, hogy a pár már hamarabb leutazik Thaiföldre, elintézi a papírokat, a családdal pedig csak később találkoznak Koh Samuin. Mindennel együtt azonban azt tanácsolom a pároknak, hogy az utazásuk előtt már bő három hónappal gondoskodjanak a szervezés elindításáról.”

Az esküvő napja

Eszter minden mondatán látszik, hogy ízig-vérig rajong az esküvőkért, és mindent megtesz azért, hogy a pár jól érezze magát, és hogy a szervezéssel járó fáradalmakat levegye a vállukról. Bár ahogy mondja, mindig az a legjobb, ha az esküvő napja előtt egy kicsit összeülnek, beszélgetnek és közösen ötletelnek, ekkor lesz igazán személyre szabott a nagy nap. A tengerparton tartott esküvőkre kész programtervet mesél, amit jellemzően az időjáráshoz és a naplementéhez igazítanak; szinte az ember rögtön egy olyan képet vízionalizál maga elé, mint amit csak a legromantikusabb képeken látni.

„A szertartást mindig a pár kívánságaihoz igazítjuk. Lehetőség van katolikus esküvőre is, amikor a protokolláris részeket a szertartás részévé tudjuk tenni, de a leggyakoribb, amikor egy celebráns vezeti az esküvőt. Ő beszél a házasság szerepéről, fontosságáról, arról, hogy mi a szerelem, majd átadja a szót a párnak, akik elmondhatják az egymásnak szánt esküjüket. Mindez összesen 20-25 percet vesz igénybe, de természetesen lehetőség van hosszú és tradicionális szertartásra is. A tengerparti helyszínhez viszont jobban ajánlom a kevésbé formális, könnyedebb szertartásokat, sokkal inkább megmarad az ottani miliő varázsa.

Esküvő a tengerparton Daalarna ruhában? Ebben a cikkünkben sok hasznos tanácsot találtok a ruhaválasztással kapcsolatban

A szertartás végén a hagyományos pezsgőzés sem maradhat el, de volt már arra is példa, hogy a pár egy-egy kókusszal kínálta meg a vendégeket. Ezt követi a naplementés fotósorozat készítése, majd kezdetét veszi a vacsora, amelyet pálmafák, lámpások és csodaszép élővirágokból – például orchideából – álló dekoráció környezetében tölt el a pár és a családja. Végül az úgynevezett „Secret Garden”-ben lehetőség van a hangulat fokozására DJ és tüzes táncosok mellett. Ez egy különleges dolog nagyon sok hotel akár már este 10-kor véget vet az ünneplésnek.

Mi azt gondoljuk, hogy ha már eddig utaztak a vendégeink ezért a felejthetetlen élményért, akkor igenis érezzék jól magukat, ameddig szeretnék, és hagyjuk meg nekik azt az időd, hogy megéljék ezeket a pillanatokat.”

Úgynevezett residence wedding, a Four Bedroom Oceanfront Pool Residence Wedding legutóbbi dekorációja. Ideális azoknak, akik egészen intim hangulatban szeretnének ünnepelni és a rezidencia minden komfortját kihasználni. 14 főig alkalmas vacsorával egybekötötten.

Nászút és egy „második” esküvő Thaiföldön

Minderre akkor is alkalom nyílik, ha a polgári szertartás már itthon megtörtént, és csak nászútra utaztok ki Thaiföldre. „Szoktam ajánlani a pároknak, hogy ha városban esküdtek, akkor csináljunk itt a tengerparton egy kis mini esküvőt, ami csak róluk szól. Ilyenkor nem kell hosszasan előre gondolkodni, akár két nap alatt leszervezhető egy ilyen program, mégis életre szóló emléket ad. A párnak ilyenkor lehetősége van arra, hogy ismételten kimondják a boldogító igent a tengerparton, amely után szervezünk nekik egy kis fotózást is. Végül pedig egy finom vacsorával várjuk őket, amely kívánságuk szerint állhat akár thai, akár nyugati stílusú fogásokból – mindezt csodás dekorációval körülölelve. Praktikus, ha a pár tudatosan, még otthon készül erre a napra, mert akkor tudnak maguknak olyan ruhát is csomagolni, amely számukra szép lehet az esküvőre.

Ha azonban itt, Thaiföldön támadna kedvük az ismételt fogadalomhoz, az sem baj – örömmel el tudok menni velük vásárolni én is” – mondja Eszter.

Persze emellett rengeteg olyan programlehetőség van a nászutasok számára, ami egyedülálló a térségben. Ilyen például a szálloda Belmond névre hallgató privát hajója, amivel el lehet menni egy kis naplemente túrára, miközben tapasokat falatozunk és pezsgőzünk, de nagyon csalogató program a szemközti kis sziget is, ahol egy elegáns piknikkel kényeztethetjük magunkat.

Mindezt vegyíthetjük közben egy kis kalandozással, például búvárruhát ölthetünk, és megcsodálhatjuk a körülöttünk fekvő tenger szépségeit.

Ahogyan Eszter fogalmaz, a cél, hogy hozzásegítsék a hozzájuk látogatókat ahhoz, hogy a feszengős és rohanós otthoni hétköznapokat maguk mögött hagyva, egy igazi pihentető luxusban érezhessék magukat. Innentől pedig minden az ő döntésükön múlik – ha felfedezésekre vágynak, akkor a Belmond Hotel Napasai számos programmal várja az odalátogatókat, ha pedig valaki számára a nászút fogalma egybeolvad a szállodában töltött kényelemmel, akkor a szobaszervíz, a pezsgő és a DVD kínálat is a párok rendelkezésére áll.

Neked is kedved támadt egy thaiföldi esküvő szervezéséhez, vagy szívesen töltenéd a vakációd ezen a mesés helyen? Látogass el a Belmond Hotel Napasai honlapjára, akik szuper ajánlatokkal várnak titeket! Nászút rovatunkban még rengeteg további érdekes úti célt ajánluk, érdemes böngészni!