Évről évre egyre népszerűbbek az egzotikus esküvők, ahol a párok szabadon, távol a világtól, az elvárásoktól és a szokásoktól mondhatják ki egymásnak azt a bizonyos boldogító igent. Cikkünkben Benes Anita, a Daalarna vezető tervezője ad stílustanácsokat azoknak a menyasszonyoknak, akik egzotikus, tengerparti esküvőben gondolkodnak.

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Hagyományos vs. egzotikus esküvők

A tél beköszöntével csökken a házasságkötések száma, az egzotikus, tengerparti esküvőké ugyanakkor pont az évnek ebben az időszakában növekszik. Az esküvő egyik fontos feltétele ugyanis érthető módon a jó időjárás, amely segíti a nagy nap felszabadult hangulatú megünneplését. És ha a napsütést pálmafák, azúrkék tenger és fehér homok is kíséri, az minden bizonnyal tovább javít a feltételeken.

Arról már nem is beszélve, milyen lehet esténként a lemenő nap fényében, a festői tengerparton sétálva ráhangolódni a nagy napra…

Sok pár ugyanakkor nem csak a napsütés miatt választ egzotikus szigeten megtartott esküvőt a boldogító igen kimondására. Egy ilyen helyen egy sokkal szabadabb, megfelelési kényszertől mentesebb világba csöppenünk, ahol a hangsúly nem annyira a tradíciókra és a társadalmi, családi elvárásokra, hanem magára az ifjú párra, az ő szerelmük megünneplésére helyeződik.

Egzotikus esküvők Daalarna ruhában, Nézd meg ezen a linken Jennifer és Gábor nagy napját a Seychelle-szigeteken

Nem utolsó szempont az sem, hogy így amolyan kettő az egyben megoldásként a nászút és az esküvő is egyszerre, egy helyen történhet meg, sokkal kevesebb energiaráfordítással, mint egy hagyományos esküvőnél. Persze árnyoldalai is vannak: a család és a barátok hiánya miatt sok pár úgy érezheti, hogy a számukra fontos emberek kimaradnak szerelmük megünnepléséből.

„A hagyományos és a világtól elzártan megtartott esküvő sosem jó vagy rossz döntés kérdése, sokkal inkább egyéni beállítottságé. Van, akiknek többet ad az, hogy a szeretteikkel együtt éljék meg ezt a napot, másoknak pedig az intimitás és a kettesben eltöltött idő a prioritás” – hangsúlyozza Benes Anita.

 

Egzotikus esküvők Daalarna ruhában, Fotóforrás: daalarna.hu

Milyen menyasszonyi ruhát válassz tengerparti esküvőre?

Ahogy a mázsás, elvárásoktól és teendőktől roskadozó teher lekerül a menyasszonyok válláról egy egzotikus esküvőn, valahogy úgy szabadul meg a menyasszonyi ruha is mindentől, ami konvencionális. Csak ti ketten, a szertartásvezető és legfeljebb egy fotós lesz jelen, nem kell azon gondolkodnotok, ki mennyire elégedett vagy mit gondol a ruhádról.

Saját magatokra koncentrálhattok és a fogadalmatokra, amit egymásnak tesztek.

Egzotikus esküvők Daalarna ruhában, Nézd meg ezen a linken Sáron és Ádám nagy napját Thaiföldön

„Nagyon szeretem a tengerparti esküvők különleges hangulatát, igazán inspiráló, amikor egy menyasszony olyan egyedi kéréssel fordul hozzám, hogy egy egzotikus esküvőre tervezzek ruhát neki” – meséli Anita, aki szerint egy ilyen esküvőn minden szabályt fel lehet rúgni és ez igazán felszabadító érzés.

Ha a pár úgy érzi jól magát, akkor egy sima farmer-sort kombináció is tökéletes az alkalomra. Ha ennél ünnepibbre vágyik a menyasszony, egy fürdőruhaként is használható bodyval kombinált csipkeruha vagy tüllszoknya lehet a megoldás. Egy kimondottan tengerpartra készült, könnyed és légies esküvői ruha pedig igazán csodásan fog mutatni a fotókon.

 

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Sokan azt gondolják, hogy az esküvői ruhák alapanyaga annyira kényes, hogy széltől és víztől is óvni kell, nem beszélve a gyűrődésről, de Benes Anita erre is rácáfol: az igazán minőségi alapanyagok nem gyűrődnek és remekül tűrik a vizet is. Persze azért nem árt néhány fontos szempontot szem előtt tartani a ruha kiválasztásakor.

„A legfontosabb, hogy a menyasszonyi ruha kényelmes és könnyed legyen, amennyire lehetséges, hagyja szabadon lélegezni a bőrt. Gyönyörűen mutat a tengerparton, ha bele tud kapni a szél és csak lebeg a végtelenbe” – mondja Anita.

„A másik, amit szem előtt kell tartani, hogy a ruhát fel lehessen venni mezítláb is, tehát könnyedén, megbotlás nélkül lehessen mozogni, akár szaladni benne.”

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Daalarna OCEAN – A 2018-as kollekciót az egzotikus esküvők ihlették

A Daalarna új OCEAN kollekcióját a tengerparti esküvők semmihez sem hasonlítható hangulata inspirálta, a kollekcióban ennek megfelelően számos olyan menyasszonyi ruha megtalálható, ami alkalmas lehet egy ilyen eseményre. Mintha csak felkapnál egy könnyed esküvői ruhát a fürdőruhádra, kimondjátok az igent és már csobbantok is bele a tengerbe.

A kampányfotózás helyszíne Réunion varázslatos szigetének óceánpartja volt.

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

„Amikor bemutattuk a kampányfotókat a Secret Stories-on, kaptunk néhány kommentet azzal kapcsolatban, hogy túlságosan merészek és sokat mutatóak a ruhák, nem tudják elképzelni őket egy templomi esküvőn. Fontosnak tartom ezért hangsúlyozni, hogy a kampányfotók mindig egy életérzést, egy hangulatot közvetítenek és inkább csak kiindulópontot és inspirációt szolgáltatnak az egyedi tervezéshez.

Ha valaki nem mezítláb, a tengerparton képzeli el a nagy napját, de tetszik neki a ruhák alapanyaga, stílusa vagy szabásvonala, akkor boldogan tervezem meg neki úgy, ahogyan ő a legjobban érzi magát a nagy napon. Esküvőiruha-tervezőként a legfontosabb célom, hogy a menyasszony boldog és felszabadult lehessen a ruhájában, ennek köszönhetően pedig sugározzon a nagy napon.”

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

Dalalarna OCEAN 2018 kampány, FOTÓ: PAPP ÉVA & SCHNEIDER ZOLTÁN

A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Még több csodás, Daalarna ruhás tengerparti esküvőből inspirálódhattok ezen a linken. Ha pedig nászutas vagy egzotikus esküvői helyszíneket nézegetnél, kattints ide vagy Nászút rovatunkra.