Ha az esküvő stílusát megálmodtátok, akkor általában a sorban az első szolgáltató, akit a legtöbb pár felkeres, egészen biztosan a helyszín. Ez az, ami megtestesíti a nagy nap tematikáját, ami kihat a dekorációra, de ez befolyásolja a cateringet, a meghívottak számát, a szertartást, a szállások lehetőségét, sőt az esküvői ruha stílusát is. Milyen menyasszonyi ruhát válassz az esküvői helyszíned stílusához? Cikkünk ebben ad egy kis segítséget nektek. 

A menyasszonyi ruha kiválasztása természetesen megannyi apró részletből tevődik össze, azonban mielőtt elvesznél a részletekben, fontos, hogy megtaláld azt az irányvonalat, amelyet képviselni szeretnél. Ehhez tökéletes iránytűt ad a helyszín hangulata, ezért összegyűjtöttünk néhány klasszikus esküvői desztinációt, és adunk néhány tanácsot, hogy mi milyen fazont képzelnénk el az adott stílusvilághoz.

Fotó: Umberto D’Aniello

A kastélyok csillogása

Ha kastélyban vagy kúriában szeretnétek tartani az esküvőt, mindenképpen a kicsit hangsúlyosabb, hercegnős fazonú ruhákat ajánljuk Nektek. Ezeket a jelzőket viszont nem kell kizárólag a ruha volumenére értenetek, a fókusz lehet a markánsabb csipkehasználaton vagy a díszítettségen is. Gondolj csak például egy hosszú uszályos csipke sellőruhára, ami nemcsak élőben szegez oda minden tekintetet, de a fotókon is gyönyörűen mutat a grandiózus épületek környezetében.

Fotók: Papp Éva & Schneider Zoltán/Daalarna, Bowtie Weddings, Kondella Misi Photography

 

A festői hegyvidékek

A hegyvidékek ölelésében tartott esküvőkre leginkább a könnyedebb esésű, illetve sellő fazonú, letisztult ruhákat ajánlunk, amelyet csupán néhol díszít egy kis csipke vagy gyöngy. Legújabb kollekciónkban pedig számos különleges és nemes alapanyagot találsz majd, amelyek tökéletesen életre kelnek ezekben az első ránézésre ridegebb, talán még kicsit zordnak is tűnő, de a valóságban csupa élet miliőben.

Fotók: Papp Éva & Schneider Zoltán/Daalarna

 

Esküvő a tengerparton

Szívesen mondanátok ki az igent a tengerpart mellett, miközben a víz hangja adja a legkellemesebb „háttérzenét”? Ezeket az esküvőket, és a hozzájuk leginkább illő ruhákat a könnyedség, a légiesség és a kényelem jellemzi, ezért mi is olyan modelleket válogattunk össze, amelyek ezt az életérzést adják vissza.

Benes Anita a SUNSET kollekcióban kifejezetten teret adott az ilyen hangulatú ruháknak, amelyek különlegessége abban rejlik, hogy két részből – egy body-ból és egy szoknyából –tevődnek össze: „A bodyknál a fürdőruhák inspiráltak, éppen ezért nagyon könnyed és kényelmes darabokat terveztem. A szoknyákban megjelennek a gyönyörű és lágy esésű hernyóselyem szaténok, illetve a szatén muszlinok. Ezeket a típusú ruhákat merészebb menyasszonyoknak ajánljuk, kifejezetten tengerparti, illetve természetközeli, szabadban tartott nyári esküvőkre.”

Fotók: Papp Éva & Schneider Zoltán/Daalarna, Tim Kelly & Nadine Ellen

 

Rusztikus, erdei hangulat

A rusztikus esküvők virágkorukat élik; bátran mondjuk, hogy manapság ez a legkedveltebb és egyben legtöbbet választott stílus. Ebben a tematikában nincsenek éles határok, az örök klasszikus vintage-tól kezdve, a greenery-n át, egészen a szó nemes értelmében vett kopott barokk irányzatig minden stílusvilág megállja a helyét a rusztikus kategórián belül, épp ezért a ruhákban sincsenek kőbe vésett szabályok. A csipkék romantikusságával és bájosságával, a játékos, nem túl formális fazonokkal sosem tudsz mellélőni.

Fotók: Papp Éva & Schneider Zoltán/Daalarna, Jágity Fanni Fotográfus, Peter Simon Photography

 

Városi forgatag

Szereted a városok pezsgését és színes forgatagait, és örömmel tartanád az esküvődet is ilyen helyszínen? Ha igen, válassz könnyedebb fazonokat, akár merészebb, formabontó stílusban is – legyen szó rövid ruháról, klasszikus és letisztult sellőről, vagy akár egy hétköznapi sikkre emlékeztető darabról.

Fotók: Papp Éva & Schneider Zoltán/Daalarna, Wertán Botond, Meltingpot Stories, Emma Lawson

 

Mediterrán romantika

A mediterrán – így például az olasz vagy spanyol – életérzés már önmagában is egy tökéletes „kiegészítő” egy esküvőn, ami markáns jegyeket ad a nagy nap hangulatához. Ha szeretnéd megőrizni a ruhádban is ezt a déli stílust, tedd le a voksod a fodrok, a nagy csipkék, az ejtett vállak, és a romantikus modellek mellett.

Fotók: Papp Éva & Schneider Zoltán/Daalarna, Jágity Fanni Fotográfus – A képeken látható összes ruha a Daalarna kollekcióiból származik.

Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának, a WHISPER-nek összes ruháját ide kattintva. A ruhák többsége októbertől már felpróbálható a budapesti Daalarna szalonban. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért. Ha tovább szeretnél inspirálódni, nézegess ezen a linken valódi esküvői beszámolókat és kövess minket az Instagramon is exkluzív kulisszatitkokért!