Állandó szerzőnk, Gulácsi-Szakács Emese (Natural Wedding Decor) segítségével próbáljuk megválaszolni a nagy kérdést: Vajon milyen a kreatív & igényes esküvői meghívó 2018-ban? 

Milyen legyen az esküvői meghívó? – Tippek, trendek, ötletek & inspirációk

Ha esküvői meghívó tervezésére kér fel egy pár, általában hogyan indul a közös munka? Milyen információkra van szükséged ahhoz, hogy aztán szabadon engedhesd a fantáziád?

Általában a pároknak van némi elképzelésük arról, hogy mit szeretnének. Nagyon sokszor a régi meghívóinkat küldik, hogy melyik tetszik nekik (ami nagyon hízelgő, bevallom imádom! 🙂 ), ilyenkor ezek szoktak lenni a kiindulási alapok. Ha semmi elképzelésük sincs, akkor együtt keressük meg az irányt, ami tetszik nekik. Nagyon szeretek inspirációhoz nyúlni, például a kinézett virágcsokor virágaihoz, az esküvő helyszín látványaihoz, színeihez, hangulatához.

Szerinted mennyivel az esküvő előtt ideális elkezdeni megterveztetni a meghívókat?

Szerintem az ideális választás, hogy készítünk egy „Save the date” tervet (ezt általában csak digitálisan küldik ki a párok a meghívottaknak) közvetlenül a megkeresésünk után. Igazából minél hamarabb, annál jobb szerintem. Persze csak miután megvan a dátum és a helyszín, de általában a párok már ezekkel a konkrétumokkal keresnek meg minket. Ezután szerintem ráér a meghívókat odaadni a vendégeknek egy-két hónappal az esküvő előtt, akkor már biztos nem fog változni semmilyen időpont, jobban lehet számolni a létszámmal is. Persze sokan izgatottak, és előbb szeretnék megkapni a meghívókat. Ha nem kérik ki véleményemet, nem igazán szoktam befolyásolni a párokat az időzítésben. 🙂

Szerinted fontos, hogy az esküvői meghívó színeiben, hangulatában  igazodjon a majdani dekorációhoz? 

Mindenképp, sőt, mi minden esetben olyan meghívót készítünk, ami passzol a helyszínhez, és az esküvőn is ez az arculat jelenik meg minden részletben, visszajönnek az anyagok, motívumok és persze a stílus.

10 kérdés, 10 válasz – Az esküvői meghívók átadásának etikettje. Kattints ide cikkünkért!

Léteznek évente változó meghívó trendek vagy ahány pár, annyi meghívó? Gondolok itt színekre, anyagokra, meghívó formátumra, szövegezésre, stb.

Grafikában még mindig nagyon megy az akvarelles meghívó, anyaghasználatban pedig az újrahasznosított papír nem tud kimenni a divatból. Szerencsére sokan kérik a kézzel címzett borítékokat, illetve az egyedi boríték betéteket, amiket imádok. A trend, azt gondolom, hogy mégis a letisztult egyszerű meghívók, fekete vagy szürke grafikával, esetleg fehér, viszont különleges papíron. Mellé pedig szuper kiegészítők, mint az előbb említett boríték kalligrafikusan címezve, vagy esetleg a viaszpecsét.

Terveztek online, e-mailes meghívókat is vagy inkább a nyomtatott a jellemző?

Igen, hogyne, nagyon szeretem, mert környezetbarát. Ilyenkor általában pár darab papír alapú meghívót készítünk csak az idősebb rokonoknak, szülőknek és a párnak emlékbe.

Szerinted van jelentősége annak a mai világban, hogy egy esküvői meghívó online vagy print? Szerinted mi a varázsa és mik a pozitívumai egy kézbe vehető meghívónak?

Én papír, tinta és festékmániás vagyok, szóval azért nehezen mondom ki, hogy a digitális meghívó jobb, ráadásul szerintem van egy varázsa a meghívóknak. Az első kézzel fogható része az esküvőnek, és szerintem olyan jó látni, amikor a vendégek kibontják, megnézegetik, és együtt örülnek velünk. 🙂

Melyek azok a részletek, amelyek nem kötelező elemei ugyan egy meghívónak, de kimondottan feldobják az unalmas adatokat?

Nagyon szeretem a térképes lapokat, imádom megfesteni a helyszín épületeit, látványait, szerintem szuper izgalmas kiegészítője ez a meghívónak. Elég nagy divat most az ikonos programlap, ahol megrajzolom vagy megfestem a főbb programpontokat, és ez is egy plusz lapként jelenik meg a csomagban. Az utolsó pedig az RSVP lap és boríték, amiről eléggé megoszlanak a vélemények, de többnyire az szokta eldönteni a kérdést, hogy a mai világban mindenki szívesen kap igazi papír leveleket, szép színes borítékokkal és kedves üzenetekkel. 🙂

Arra azért mindig fel szoktam hívni a párok figyelmét, hogy ne a visszaküldött levelek alapján fizessék be a vacsora létszámot, mert inkább a szuper lelkes vagy kedves vendégek veszik a fáradtságot, hogy visszaküldjék nekik. Egy kedves barátom esküvőjén láttam, hogy a visszaküldők között ajándékot sorsoltak ki, ez egy nagyon aranyos ötlet szerintem.

Az alábbi fotókon Emese és férje, Norbi legszebb saját készítésű meghívóiból válogattunk:

Meghívók: Natural Wedding Decor, Fotók: Török-Bognár Reni

Ha még több izgalmas meghívót szeretnétek látni, akkor kövessétek Emesét és férjét, Norbit a Natural Wedding Decor Facebook oldalán is vagy nézzétek meg a weboldalukat. Ha pedig valódi esküvői beszámolókat nézegetnétek Daalarna ruhás menyasszonyokkal, akkor kattintsatok ide!