Háromrészes sorozatunkban Kövér Krisztián virágkötő mester (Botanic Art) mesél a Secret Stories olvasóinak 2018 esküvői virágdivatjáról. Virágtrend 2018 összefoglalónk harmadik részében a Fehér elegancia témát boncolgattuk.

Virágtrend 2018 – Fehér elegancia

Virágtrend 2018 – Fehér elegancia, Fotók: Kövér Krisztián

Talán erre a kollekciódra lehet a leginkább azt mondani, hogy egy igazi klasszikus. Ezt szinte bármelyik menyasszonyhoz el tudom képzelni.

Minden szezonban igény van a fehér, klasszikus dekorációkra. Persze mindig igyekszünk egy kis újdonságot csempészni a munkánkba, hogy így legyen tökéletes a végeredmény. A virágok kiválasztásakor például minden esetben figyelünk, hogy legyen benne valami újszerű, ami lehet egy új fajta vagy akár egy új árnyalat is.

Mitől más egy BotanicArt-os menyasszonyi csokor?

Ez szerintem kizárólag ízlés dolga, van, akinek az én munkám tetszik, van, akinek pedig egy másik virágkötőé. Amit én képviselek, az a letisztult, egyszerű stílus, túlzások nélkül. Szeretem a tiszta, átlátható kompozíciókat, a friss, vidám, üde színeket. Formavilágban is inkább a zárt, tömött formákat részesítem előnyben, de természetesen mindig akad kivétel is.

Virágtrend 2018: Esküvő a nyári réten – Sorozatunk első részét ide kattintva találod.

A fehér virágkollekciódat szinte bármilyen helyszínen el tudjuk képzelni.

Abszolút! Szinte minden esküvőn jól mutat a fehér díszítés, beszélhetünk kültéri esküvőről, vagy akár egy klasszikus helyszínről, de egy nagyon elegáns kastélyban is megállja a helyét. Ez inkább döntés kérdése. Van, aki a fehér színhez ragaszkodik, van olyan is, aki viszont kizárja ugyanezt…

Milyen virágfajtákat használsz ehhez az összeállításhoz?

A virágfajták kiválasztásakor minden esetben a párral egyeztetünk, mert lehetnek kedvenc virágok, vagy épp olyanok, amit egyáltalán nem szeretnének és nagyon fontos ekkor már a helyszín ismerete is. A klasszikus virágok közül nagyon népszerűek az újfajta rózsák, a dália különböző fajtái, a legényvirág, amelyekhez sok-sok kiegészítő jellegű virágot és természetesen gyönyörű zöldeket használunk.

Idén tavasszal rengeteg tulipánnal, nyáron a mezei jellegű virágokkal, rózsákkal, peóniával és hortenziával, ősz közeledtével pedig a szarkalábbal, és különböző dáliákkal fogok dolgozni.

 

Ehhez a kollekcióhoz is készítetek bérelhető virágfalakat?

Igen, valószínűleg ez lesz a legnépszerűbb virágfalunk ebben az évben. Gyönyörű rózsák, hortenziák és más kiegészítőkkel fogunk dolgozni.

 

Virágtrend 2018 – Klasszikusok újragondolva – Sorozatunk második részét ide kattintva találod.