Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Viki és Máté nagy napja van soron, akik számára nagyon fontos volt, hogy a Takler Kúria bortokán együtt ünnepelhessenek azokkal, akiket igazán szeretnek. 

takler kúria

Valódi esküvők – Viki & Máté esküvője a Takler Kúria birtokán

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

A mi történetünk 1993 májusában kezdődött a székesfehérvári kórház szülészeti osztályán. Két nap különbséggel születtünk, úgyhogy együtt töltöttük életünk első napjait… Majd eltelt 18 év, és ismét találkoztunk Pécsett: csoporttársak lettünk az egyetemen. Kezdetben másfelé sodort minket a sors, külön társaságba jártunk, nem igazán volt közöttünk kapcsolat, viszont harmadév végén egy helyen töltöttük gyakorlatunkat, egyre többet beszélgettünk, találkoztunk. Majd egy szép, júniusi estén Máté elhívott a Mecsek egy gyönyörű kilátójába beszélgetni, borozgatni.

Milyen volt a lánykérés?

Máté egy általa készített társasjáték-randisorozat során kérte meg a kezem Franciaországban. Hat helyszínt kellett kitalálnom egy versből. Csodálatosan megszervezte az egészet, elvitt például csónakázni a kedvenc tavunkra, elmentünk kávézni a kedvenc kávézónkba. A hatodik helyszínen, ami a Vosges hegység legmagasabb pontja volt, egy gyönyörű szerelmes levelet adott át, aminek a végén ez állt:

„Köszönöm, hogy szerethetlek! És most hunyd be a szemed!” Persze ilyenkor már nagyon hevesen vert a szívem… Majd feltette A nagy kérdést.

Valódi esküvők – Viki & Máté esküvője a Takler Kúria birtokán

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

Az alap koncepció az volt, hogy olyan „Vikis-Mátés” legyen. Azon kívül, hogy szerettük volna egyedivé, a miénkké tenni az esküvőt, nagyon fontos volt, hogy azokkal az emberekkel együtt ünnepelhessünk, akiket igazán szeretünk. Szerencsére ez így is történt, és imádtuk.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Nagyon szeretjük a finom borokat, úgyhogy már az elején is a borászatok felé húzott a szívünk. Ráadásul szeptemberi esküvőt terveztünk, az pedig a szüreti szezon, gyönyörű színekkel, kellemes hangulattal. Mikor először jártunk a Takler Kúriában, mindketten ugyanazt éreztük. Rusztikus hangulata azonnal rabul ejtette szívünket. Személyes kötődésünk a borvidékhez vol: Máté Szekszárdon járt gimnáziumba és a családunk egy része is ott él.

Valódi esküvők – Viki & Máté esküvője a Takler Kúria birtokán

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

A lánykérés 2016 augusztusában volt, viszont akkor még Franciaországban éltünk. Novemberben hazaköltöztünk Magyarországra és akkor tudtunk nekiállni úgy igazán a szervezésnek. Az összes szombati időpont le volt már foglalva a helyszínen, így egy pénteki napot választottunk. Nem bántuk meg, hiszen volt plusz egy napunk nekünk és a násznépnek is kipihenni a lakodalmat. Végül 10 hónap alatt sikerült az esküvőt megszerveznünk.

Mi volt a kérésetek a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

Maga a helyszín egy csodálatos környezetben volt, így próbáltunk egy visszafogott, viszont mutatós dekorációt kitalálni. Ebben nagyon sokat segített egy kedves, kreatív barátunk, Mester Kitti. Bármit rábízhattunk, úgy valósította meg az elképzeléseinket, ahogyan mi azt szerettük volna. Természetesen a családunk is rengeteget segített, és ami az én szívemet külön melengette, hogy a két örömapa milyen nagy örömmel szelte fel a fakorongokat, vagy kötötte a masnikat a köszönőajándékokra. És itt említeném meg Mátét. Mikor én már kifogytam az ötletekből, ő újabbakkal állt elő.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Mindenképpen hagyományos menüsort szerettünk volna, hiszen mi is és a násznépünk is ezt a vonalat kedveli. Elmondhatom, hogy életem marhapörköltjét az esküvőnkön ettem, szerencsére volt is étvágyam. 🙂

„Szerettük volna, ha a tortánkon visszatükröződik a borászat hangulata, így meztelen tortára (naked cake) esett a választásunk, szőlő díszítéssel.”

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű és különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Évek óta nagy Daalarna rajongó vagyok, mindig is egy Benes Anita ruhában képzeltem el magam menyasszonyként. Az elképzelésem egy egyszerű, letisztult ruha volt, amiben önmagam lehetek, ami azt emeli ki rajtam, amit igazán szeretek. Már az első ruhapróbán éreztem, hogy jó helyen vagyok. A szalonban dolgozó lányok végtelenül kedvesek, segítőkészek és türelmesek voltak, mindig nagyon jó hangulatban teltek a próbák. A végeredmény pedig önmagáért beszél.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Máté előtt végig titok volt a ruhám, így az első pillantást nagyon vártuk. Szerettük volna, hogy ezt kettesben élhessük meg, hogy egy meghitt pillanat legyen. Sikerült, hiszen percekig nem jutottunk szóhoz. A másik férfi, akit elbűvöltem, az az édesapám volt. Sosem láttam úgy elérzékenyülni, mint mikor először megpillantott.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Ahogy a ruhámnál is, úgy a sminknél és a hajnál is fontos volt, hogy visszafogott, letisztult, mégis mutatós legyen. Anyukámtól kaptam egy gyönyörű fülbevalót és karkötőt, ami tökéletesen passzolt a ruhámhoz.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Hálásak vagyunk az anyakönyvvezetőnknek, Eppel Katának, aki egy meghitt, bensőséges szertartást tartott, és aki miatt szem nem maradt szárazon. Mátéval próbáltuk az esküvő minden percét megélni, és ha voltak is bakik, nem bánjuk, hiszen így lett olyan „VikisMátés” az egész.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Meghitt, szerelmes, vidám, pörgős, bulizós.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Az esküvőszervezés elején én DJ párti voltam, Máté pedig zenekart szeretett volna. Aztán végül az élőzene mellett döntöttünk, amit nem bántunk meg. A Dimenzió Zenekar egy fergeteges partit csinált, ami másnap reggelig tartott. Kiváló zenészek és emberek, akik mindig tudták, hogyan kell a násznépet a táncparketten tartani! 🙂

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Minden pillanat az esküvőn egy örök emlék marad, de ha ki kellene párat emelni az az első pillantás, vagy az egymásnak írt fogadalmunk. Itt említeném meg még a szüleinkkel való készülődést, apukám reakcióját, mikor először meglátott, vagy mikor az „apa-lánya” táncnál megszólalt a kedvenc száma, amiről persze nem tudott…

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az időjárás miatt volt bennem egy kis stressz, aztán mikor az esküvő előtti napon 10 fok volt, zuhogó esővel, inkább elengedtem ezt a kérdést… Szerencsére az esküvő napján kisütött a nap és kellemes időnk volt.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Persze, nálunk is voltak bakik, de egyáltalán nem éltük meg ezt rosszként. Másnap beszéltük is Mátéval, hogy mit csinálnánk máshogy és arra jutottunk, hogy semmit. Ettől lett tényleg a miénk ez a nap.

 

takler kúria

Esküvői szolgáltatók Viki és Máté nagy napján:

Esküvő helyszíne: Takler Kúria (Szekszárd-Decsi szőlőhegy)
Esküvői dekoráció: Mester Kitti (Mester-mű)
Esküvői ruha: Daalarna – Benes Anita
Esküvői virágok: Csajtai Györgyi
Grafika: Linda Buttercup Design
Esküvői torta: Prím cukrászda (Szekszárd)
Szertartás: Eppel Kata
Ceremóniamester: Jurec Miklós
Cinematográfia: Kiss Ernő 
Esküvői fotós: Jäger Zsuzsi Photographer
Zenekar: Dimenzió Zenekar 
Vőlegény öltönye: DIGEL Store
Fodrász: Roth Kata (Ikon-Székesfehérvár)
Sminkes: Németh Fanni

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.