A vendéglista összeállítása talán az egyik legstresszesebb teendők közé sorolható az esküvőszervezés folyamata során. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy szinte mindenkit illik meghívni, akikkel az életük során találkoztak. A Brides magazin szerkesztői négy esküvőszervező segítségével összeállítottak egy listát olyan kérdésekből, amelyeket érdemes feltenned, mielőtt meghívsz valakit az esküvődre.

Fotó: Indiai Earl

1. Találkoztam már ezzel a személlyel?

Talán nem is gondolnánk, de sok párral megesett már, hogy az esküvőjük napján lettek bemutatva bizonyos vendégként meghívott személyeknek. Lehet ez egy távoli, sosem látott rokon, vagy a szülők gyerekkori barátja, ismerőse. Gondoljuk végig, tényleg fontos-e a részvétele egy olyan vendégnek, akivel csak egy harmadik személy segítségével tudunk normálisan beszélgetni.

2. Mikor láttam utoljára ezt a személyt?

Ha egy bizonyos személlyel nem találkoztunk már legalább 12-18 hónapja, és még egy hosszabb telefonbeszélgetésre/Skype-ra sem volt módunk, akkor valószínűleg nem fontos meghívni az esküvőnkre.

3. Ismerem az életének a mindennapi történéseit is?

Az esküvőnk napján jó, ha olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik folytonos érdeklődést mutatnak irántunk, és tájékozottak azzal kapcsolatban, hogy mi történik velünk nap mint nap. Ha ez az érdeklődés kölcsönösen működik, akkor nem kérdés, hogy az esküvőnkön helye van annak a személynek. Ha viszont nem, gondoljuk át kétszer, meghívjuk-e.

4. Ott voltam az esküvőjén ennek a személynek?

Ha a válasz erre igen, az még nem jelenti, hogy kötelesek vagyunk meghívni. Ha ennek a személynek az esküvője évekkel korábban volt, és azóta a kapcsolat megszakadt, nem követjük egymás életét, akkor nem kell meghívni. Csak akkor érdemes felkeresni az illetőt, ha szeretnénk, hogy újra az életünk része legyen.

5. Ha munkatársról van szó: milyen viszonyban lennénk öt év múlva, ha nem dolgoznánk együtt?

Olykor nehéz lehet elkülöníteni a jelent a jövőtől. Emberek, akikkel nap, mint nap együtt dolgozunk legalább nyolc órát, tényleg fontos személyek a magánéletben is? Vajon a közös munkahely az alapja a kapcsolatnak, vagy annál többről van szó? Az esküvőszervező tanácsa szerint ne hívjunk meg olyan munkatársat, akivel csupán a mindennapi munka köt össze minket.

6. Megtartom a szülinapokat, ünnepeket ezzel a személlyel?

Azoknak az embereknek, akikkel együtt töltjük az ünnepeket, nagy összejöveteleket, mindenképpen ott a helyük az esküvőnkön.

Shari and Mike Photographers

7. A család minden tagját meghívjuk?

Ha mondjuk van három unokatestvérünk, de csak kettővel tartjuk a kapcsolatot, a békesség érdekében illik meghívni a harmadik unokatestvért is.

8. Jól érzem magam ennek a személynek a társaságában?

“Az esküvőd egy parti, ez nem vitás, de egy nagyon személyes fajta” – állítja a szakértő. Biztos kényelmesen éreznénk magunkat, ha a főnökünk is részt venne ebben az önfeledt bulizásban?

9. Pozitív hatással van ez a személy az életemre?

Senki sem szeretne búskomor vendéget látni az esküvőjén, ám mielőtt kihúznánk minden kevésbé jókedvű vendéget a listáról, inkább gondoljuk végig, kivel milyen kapcsolatban állunk.

10. Ha elköltöznénk, értesíteném róla ezt a személyt? És ha a városban járnánk, jelezném előre ennek a személynek a látogatásomat?

Ez az egyik legjobb módja a kapcsolat tesztelésének, hiszen egyértelművé válik számunkra, hogy a barátságunk elég mélyen gyökerezik ahhoz, hogy meghívjuk a személyt az esküvőre.

11. Hajlandó lennék megváltoztatni az esküvőm dátumát, ha ez a személy nem tudna eljönni a kitűzött napon?

Ha a válasz ‘igen’, akkor egyértelmű, hogy ez a személy nagyon fontos számunkra.

Ha valódi esküvői beszámolókat nézegetnétek Daalarna ruhás menyasszonyokkal, akkor kattintsatok ide! Ne maradj le egy cikkről sem: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon