Van már ötletetek arra, hogy hogyan lepnétek meg a menyasszonyt a lánybúcsún? Ha még nincs, vagy valami egyedibb megoldást kerestek, íme néhány tipp! Ötletek lánybúcsúra.

Fotó: Sam Hugh, Búcsúzz stílusosan a lánykorodtól – ötletek lánybúcsúra

Elmondható, hogy egyre több angolszász eredetű hagyomány gyűrűződik be a kultúránkba, amit mára már mi is tradíciószerűen felelevenítünk, és amely az esküvőre való készülődésünk szerves részét képezi. Elvégre, ha már két ember hivatalosan összeköti az életét, és az érzelmi hőfok magas fokon ég, akkor nincs olyan momentum a készülődésben, amit ne akarnánk megünnepelni, hogy ahhoz a bizonyos nagy naphoz köthető impulzusokat és élményeket egy kicsit megnyújtsuk. Ha pedig már koccintunk arra, hogy valaki házas lesz, akkor miért ne emlékeznénk meg az az előtti utolsó hajadon napokról, hetekről is – ez hívta életre a lánybúcsú gondolatát.

Itthon a lánybúcsúk megítélése nagyon vegyes; zömében arról szól a legtöbb ilyen alkalom, hogy az évek alatt felépített kemény önbecsülést egy közterületen való „felelsz vagy mersz”-szel kettétörjük, vagy hogy lelkesebben áruljuk a petrezselymet, mint a Fővám téri vásárcsarnokban a hónap dolgozója. Pedig eredendően a lánybúcsú sokkal többről szól. Tedd kicsit félre a „mit szoktak” listát, és vedd elő az alábbi javaslatainkat, hogy egy igazán egyedi és emlékezetes napot – vagy akár hétvégét – töltsetek együtt a menyasszonnyal, ami alkalmas arra, hogy felejthetetlen közös élményekkel gazdagodjatok.

Látogassatok el egy workshopra

Ma már alig találni olyan kreatív munkakört, amiből nem szerveztek volna még workshopot. Látogassatok el egy kalligráfia foglalkozásra – ez akár később a saját készítésű meghívó vagy a a dekoráció készítésénél is előny lehet –, vagy mulassatok egy jót egy cukrász- vagy főzőtanfolyamon, smink kurzuson, vagy például egy dekoratőr foglalkozáson, ami szintén hasznos lehet, ha DIY, azaz „do it yourself” megoldásokban gondolkodsz – és nem mellesleg szuper közös program is alkotni valami szépet.

Fotó: Jaksa Tímea

Szervezzetek közös pikniket

Sokszor nincs is jobb dolog egy kis brunch-nál a Duna-parton, a városi parkban vagy akár az erdő szélén. Készítsetek kis csomagokat útravaló harapnivalókkal, és vessétek bele magatokat a történetmesélésbe, a közös játékokba és a falatozásba.

Utazzatok el egy hosszú hétvégére

Fedezzetek fel közösen egy új úticélt, és ott nevezzetek be többféle közös kirándulásra, miközben lehetőségetek nyílik megismerni a hely sajátosságait. Szantoriniről szóló cikkünkben például javasoltunk számotokra olyan fakultatív programokat, amelyek borkóstoló felfedezésekre invitálnak Titeket, de kipróbálhatjátok a helyi konyha jellegzetes fogásainak elkészítését is egy jó kis koktél mellett.

Fotó: Rokolya Photography

Csapatépítő játékok

Céges rendezvényeken már egyre gyakrabban látogatnak el olyan programokra, amelyek erősítik a tagok közötti összhangot. Próbáljátok ki ezeket a trükköket Ti is, így azoknak a koszorúslányoknak, vendégeknek is lehetőségünk nyílik megismerni egymást, akik egymásról korábban csak hírből hallottak.

Ki mondhatta?

Készítsetek egy 10-20 állításból álló listát, amelyet a menyasszony és a vőlegény mondataiból tesztek össze, majd mutassátok meg a többieknek, akiknek ki kell találnia, hogy az adott mondat kitől származik. Biztos, hogy lesznek majd meglepetések!

Vissza a múltba

Készítsetek egy montázst a pár néhány gyerekkori képéből, és ötleteljetek, hogy ki hány éves lehet az adott képen. Garantált, hogy sokat fogtok majd együtt nevetni a gyerekkori balul sikerült képeken.

Fotó: Pure & Pastel

Két igazság, egy hazugság játék

A játékszabály, hogy mindenki mond magáról 3 állítást, amelyből kettőnek igaznak, és egynek hamisnak kell lennie. A többiek feladata, hogy kitalálják, hogy vajon melyik állítás lehet a hamis. Nagyon vicces és olykor meglepő játék, ami számos történetmesélésbe torkollhat, így szuper alkalom nyílik arra, hogy megismerd azokat is, akik korábban még nem avattak a bizalmi körükbe.

Jókívánságok, tanácsok és kedves emlékek a menyasszonynak

A feladat lényege, hogy minden lánybúcsúra hívott vendég írjon egy kis útravalót a menyasszonynak, amelybe belefoglalja, hogy mi a legkedvesebb emléke vele kapcsolatban, vagy hogy milyen jókívánsága van számára. Utóbbi esetében biztosan nagyon szép emlékcsomagot adtok a barátnőtöknek, ha majd az évfordulójuk alkalmával fellapozzák ezeket a kis üzeneteket.

Fotó: Pinterest, Búcsúzz stílusosan a lánykorodtól – ötletek lánybúcsúra

Adj randitippeket!

Vessetek papírra olyan randi ötleteket, amiket egy kis szép dobozba gyűjtve átadtok a menyasszonynak, és az esküvő után a párnak majd ezekből kell válogatnia, hogy hová szeretnétek elmenni randevúzni. Higgyétek el, nincs olyan, aki ne örülne néhány ötletnek, hogy frissítsenek a szokásos programokon.

Ki a legjobb mixer verseny

Csináljatok háziversenyt abból, hogy melyikőtök keveri a legjobb koktélokat. Vásároljatok pár alapanyagot, alkossatok csapatokat, és indulhat is a verseny, amiből végül a menyasszony választja majd ki, hogy melyik lett a kedvenc itala. Ügyeljetek a részletekre is: ne csak a jó ízharmóniára, hanem a megjelenésre is törekedjetek, majd adjatok mindegyik koktélnak egy, a párhoz illő nevet.

 Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!