Gondolkodtál már azon, hogy ha visszatekerhetnéd az időt, mit csinálnál másképp? Most Daalarna menyasszonyok mesélik el, hogy mi az, amit utóbb már másképp alakítanának vagy szerveznének a nagy nap során.

Abban valamennyien egyetértünk, hogy egy esküvőn sokszor nagy elvárás van a menetrend precíz és tervszerű kivitelezésével szemben. Előzetesen mindig szeretünk egyfajta tökéletességet vízionalizálni, pedig olykor az sem ritka, hogy ezeknek végül pont az ellentéte valósul meg. Ha viszont nem arról van szó, hogy rátok borulna egy sátor, vagy a világtörténelem legnagyobb vihara sújtana le rátok, akkor épp az apró tökéletlenségek azok, amik igazivá teszik azt a napot. Magazinszerű esküvő nem létezik, így az alábbiakban olyan véleményeket, tapasztalatokat szedtünk egy csokorba, amelyek valós menyasszonyok esküvő utáni gondolatait foglalják össze arról, hogy mi az, amit utóbb már másképpen alakítanának – feltéve, ha van ilyen –, remélve, hogy ezek számotokra is tanulságként szolgálnak majd.

JOHANNA ÉS BENJAMIN

FOTÓ: BELOVED

„Rossz emlékem nincs, hála Istennek minden remek volt. Ezt Beni is így gondolja, nincs olyan, hogy tökéletes, mert valami kis apróság egy ekkora eseménynél mindig történik, de azok mind olyanok, amiken évek múlva is nevetünk, ha eszünkbe jut. Nem feltétlen változtatnék meg semmit, maximum azt, hogy picit többet foglalkozom a vendégekkel. Ez utólag jutott eszembe, de akkor ott annyira extázisban van, aki épp házasodik, hogy nehezen tud másokra koncentrálni. Egyébként minden jó volt úgy ahogy volt.”

JOHANNA GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

VIKI ÉS MÁTÉ

ESKÜVŐI FOTÓS: JÄGER ZSUZSI PHOTOGRAPHER

„Persze, nálunk is voltak bakik, de egyáltalán nem éltük meg ezt rosszként. Másnap beszéltük is Mátéval, hogy mit csinálnánk máshogy és arra jutottunk, hogy semmit. Ettől lett tényleg a miénk ez a nap.”

VIKI GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

IVETT

FOTÓ: ANDRAS TOTH PHOTOGRAPHY

„Megpróbálnék mindig olyan testtartásban lenni, hogy az jól mutasson a képeken. :)”

IVETT GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

SZANDI

FOTÓ: FAIRY ON CANVAS – SZLÁVIK BENDEGÚZ

„Vinnék magammal egy könyvet, hogy legyen mit olvasni, amíg várakozom a készülődés és a bevonulás között. :)”

SZANDI GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

CSILLA

FOTÓK: FÉNYLABOR

„Csupán annyi, amit sajnálok, hogy borzasztóan hamar véget ért az a nap. Ha újra átélhetném, igyekeznék még jobban megélni minden pillanatot és még több időt tölteni a vendégekkel. Ezt leszámítva semmin nem változtatnék, mert így volt tökéletes.”

CSILLA GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

ANNA

FOTÓ: WERTÁNFOTÓ

„Elkéstem a szertartásról. 🙂 Egy szobafoglalási baki miatt ott készülődött a fél család, ahol én, így egy kicsit megcsúsztunk a készülődéssel. Megváltoztatni azért nem változtatnám meg, mivel mindig rohanok mindenhova, nem is én lettem volna, ha pontosan odaérek.”

ANNA GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

STEFÁNIA

FOTÓS: ROK TRZAN ÉS KOLLÉGÁJA

„Nem történt olyan, amit kifejezetten már másképpen csinálnék; az egyetlen, amit sajnálok, hogy túl gyorsan elrepült az a nap. Olyan jó volt, hogy az beszéltük Francescóval, legközelebb több napos esküvőt terveznénk, mint ahogy néhány ázsiai kultúrában szokás.”

STEFÁNIA GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

BETTI

Szalontai Zsombor/Highlights.hu

Csodás két napot töltöttünk együtt a családunkkal, szeretteinkkel és ez életreszóló emlék marad. Ha változtatni kellene valamit, inkább csak apróságok jutnak eszembe, amik így utólag nem voltak feltétlenül praktikusak. A család és a legközelebbi barátok a Batthyányi Kastélyszálló Kúriájában készülődtek, míg én a Zala Springs Golf Resort egyik apartmanjában voltam, mert az nagy, világos és jól fotózható. Emiatt viszont én sokat voltam egyedül – ezen változtatnék már. 

Ezekből voltak az esetleges csúszások is. Ez is olyan azonban, hogy sokszor én teljesen máshogy láttam, máshogyan éltem meg dolgokat, mint a többiek. Megcsúsztunk például pénteken, és dacára annak, hogy egész nap csodálatos idő volt, mire a helyszínre értünk, már elkezdett esni és villámlani. Gondoltam, hogy bezzeg, ha korábban odaértünk volna… A vendégek viszont azt mondták, hogy csodálatos volt az egész, ahogy körülöttünk hol sütött a nap, hol a villámlásba csapott át az időjárás, majd kicsit később már egy óriási szivárvány volt.

Tanulságként tudom mondani, hogy azt is tudatosítani kell magában a menyasszonynak, hogy amit te látsz, és tudod, hogy nem úgy kéne lennie, azt a meghívottak 99,99 százaléka nem veszi észre, vagy nem tulajdonít nagy jelentőséget neki. Sőt, egy csomó dolog még Áronnak sem tűnt fel.

BETTI GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

NOA

FOTÓK: FÉNYLABOR

„Semmi sem lehet tökéletes, így nálunk is volt néhány apróbb-cseprőbb malőr a gondos tervezés ellenére. Viszont mivel összesítésben az egész nap csodásan sikerült, és a vendégektől is mindenhonnan csak szuperlatívuszokban érkeztek a visszajelzések, nem maradt meg semmi sem rossz emlékként, inkább csak nevettünk az olyan baklövéseken mint a köszönőajándékok elfelejtése. Amit másként csinálnék, talán az az, hogy meglátogatom a desszertasztalt időben, mert arról sajnos lemaradtam, és csak képeken láttam, milyen csodát kaptunk az Egy Csipet Tortától. Ezt viszont könnyen pótolni fogjuk majd a kislányunk keresztelőjén, amire szintén innen tervezünk sütiket rendelni.”

NOA GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

LILI

FOTÓK: PURE AND PASTEL

„Rossz emléke egyikünknek sem volt. Ádám egyértelmű nemmel válaszolt a megváltoztatnál-e valamit kérdésre. Talán nekem annyi, hogy végigtáncoltam az egész lagzit, összesen két számot pihentem – lehet többet kellett volna –, és azt az időt tölthettem volna olyan vendégek társaságában, akik épp nem a táncparketten vannak.”

LILI GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

KATA 

FOTÓK: BERKES KRISZTINA BK IMAGES

„Rossz emlék nem volt. Amin talán változtatnék, hogy megpróbálnám jobban kihasználni az estét és mindenkivel időt tölteni. A legtöbb barátunkat, akik eljöttek, nagyon ritkán látjuk a távolság és a limitált szabadság miatt, úgy érzem, jó lett volna néhány emberrel kicsit többet beszélgetni.”

KATA GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

BARBI

ESKÜVŐI FILM: SZÍN RÓBERT 

„Nem változtatnék semmin, minden pont úgy sikerült, ahogy elterveztük. Egy dolgot sajnálunk csak, hogy az állófogadáson, ami közvetlenül a szertartás után volt, nem tudtunk részt venni, pedig a vendégek visszajelzései szerint nagyon jó hangulatban telt. De ezt sem tudnánk utólag másképp csinálni, ugyanis én ragaszkodtam ahhoz, hogy Szabi csak az oltárnál lásson meg először, ezért előtte nem lehetett volna megoldani a kreatív fotózást, és az utólag, másik napon készült képeknek sem vagyok a híve.”

BARBI GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

SZOFI

FOTÓ: WEDOVERHILLS

„A szeles időjárást leszámítva egy dolog jut eszembe, hogy a vacsora végére már nagyon elfáradtam. Ez betudható annak, hogy reggel 7-kor kezdődött a készülődés és annak is, hogy előtte lévő éjjel Nara nem aludt jól. Így a táncolás helyett én az üldögélést és a vendégekkel való beszélgetést választottam. Bár nem mondanám ezt sem igazán rossz emléknek, hiszen nem vagyok egy táncoslábú típus. Azzal kapcsolatban, hogy mit csinálnék másképp utólag, hiába gondolkodom, nem jut eszembe semmi. Tökéletes volt az egész nap, széllel és fáradtsággal együtt is.”

SZOFI GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

KATA

FOTÓ: ROKOLYA PHOTOGRAPHY

„Nem igazán változtatnék utólag. Tényleg úgy alakult minden, mint amire számítottunk. Tanácsként talán azt mondanám, hogy az idővel tényleg takarékosan kell bánni a nagy napon, mert a sietség csak meg inkább rátesz a stresszre, valamint a kis késés miatt csak az állófogadás idején volt időnk fotózkodni, ami részben megfosztott minket a társasági élménytől.”

KATA GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

NIKI

Fotók: Szentesi Ági

„Talán annyit változtatnánk meg, hogy az esküvő előtti napon és az esküvő napján már semmit nem csinálnék. Sajnos túl sok intéznivalót hagytunk erre a két napra, és emiatt picit késve és fáradtan érkeztünk meg a birtokra, ahol készülődtünk. Emiatt picit stresszesebbek voltunk, de amikor már ott voltunk a helyszínen, az összes szolgáltató segített nekünk, és így megnyugodtunk.”

NIKI GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐJÉT IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG. 

Ne maradj le egy cikkről sem: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon!  Miből fogom érezni, hogy megtaláltam a tökéletes ruhát? – Daalarna menyasszonyok válaszolnak.