Amikor az esküvőre való készülődésre kerül sor, a legtöbb menyasszony készít egy listát, hogy mik is azok a teendők, amiket el kell intéznie, és kik azok a szolgáltatók, amelyeket meg kell keresnie. Ha tételesen kellene sorra vennem, egészen biztosan az élvonalban lenne a helyszín, a dekoráció, a fotós és a menyasszonyi ruha. Az esküvő azonban az előbbiek mellett számos más szolgáltató közös munkájából tevődik össze – köztük olyanokéból, amelyek gondolata sokszor csak a szervezés egy későbbi szakaszában kerül előtérbe, pedig az összképért igenis markánsan felelősek ők is. Tipikusan ilyen a dekoráció részét képező bútorzat is, ami a tér egy jelentős részét teszi ki, ezáltal iránymutatóként szolgál a dizájn meghatározásánál. Mindezek fontosságáról Ruska Beátával és Bántó Róberttel, az Amerikaiszek.hu létrehozóival beszélgettünk.

A modern esküvői stílus eszközei az Amerikaiszek.hu kínálatából

Egy ötlettől a Hungarian Wedding Award díjáig

A legtöbb helyszín egyfajta látványvilággal rendelkezik, ez azonban nem feltétlenül mindig olyan színű vagy formavilágú, mint amilyen stílust mi megálmodtunk. Egy kastélyhoz például ugyanúgy társítható a klasszikus és modern tematika, mint a rusztikus, de bútorokból nem feltétlenül található meg mindegyik garnitúra az adott helyszínen.

Ezt felismerve jött létre 2011-ben az Amerikaiszek.hu, akik egy egészen új arculatot hoztak az akkori esküvői ágazatba.

Tölgy X hátú székeink egy szabadtéri esküvőn

„A koncepció ötlete egy korábbi munkámhoz kapcsolódóan fogalmazódott meg bennem. Ugyan a hazai piacon akkor már létezett a székbérlés, mint opció, viszont a kínálat a lehetőségeknek csupán egy szűk keresztmetszetét ragadta meg és újdonság volt az a vonal, amelyet mi képviselünk. Igyekszünk a legmodernebb, legújabb trendeket figyelemmel kísérni és széles eszközkínálatunkkal megteremteni a legkülönfélébb stílusú eseményeket is.

A trendek változása mellett viszont állandó, hogy magas minőséget, precizitást és rugalmasságot képviselünk, amit a legnevesebb szervezőkkel és kiváló dekoratőrökkel való együttműködés, és a minket választó párok visszajelzése is bizonyít” – meséli Róbert. Az újítás pedig hamar meghozta az eredményét, már 2012-ben hazavihették „Az év különleges esküvői szolgáltatása” kategóriában a Hungarian Wedding Award díját, amelyért a szakma által legjobbnak ítélt szolgáltatók szállhatnak versenybe.

Legyen a szék is a dekorációd eleme!

Az Amerikaiszek.hu legújabb, art deco stílusú arany asztalai és székei

A már sokat emlegetett változás leginkább a székek formájában és anyaghasználatában nyert új utat. Korábban a szék és a székszoknya elválaszthatatlan kellékei voltak egymásnak, az utóbbi években viszont egyre inkább előtérbe került az a látásmód, hogy a székeket a maguk naturalitásában építsük be a dekorációba, így az eredeti funkciójuk mellett mára már sokkal inkább kezdenek egyfajta esztétikai szerepet is betölteni.

Nem csoda, hiszen mekkora teret vesz el például egy száz fős esküvőnél, és mennyivel jobban tud élni és érvényesülni a dekoráció, ha a székek nem lógnak ki a helyszín hangulatából. Ezt hangsúlyozza Bea is: „A székek szerves részei az esküvői dekorációnak. Mikor belép a vendég a helyszínre, egyből azok sokaságát látja maga előtt”. Az tehát, hogy a dekorációt a székekhez – illetve a székeket a dekorációhoz – igazítsuk elengedhetetlen.

Ezüst Chiavari székeink koronázzák meg a beltéri szertartást

Adódik a kérdés viszont, hogy egy szék hogyan tud időről időre megújulni, és eképpen az aktuális trendekhez igazodni – sőt, beszélhetünk-e egyáltalán trendekről ezen a fronton is?

Beától megtudom, hogy a legkedveltebbek még mindig a Chiavari székek, hiszen ezek jelentek meg elsőként az új irányzatok között a hazai piacon és ezeket ismerik mára a legtöbben. Ugyanakkor egyre inkább érezhető a rusztikus stílus hatása is a bútorok bérlésénél, sokan szervezik ugyanis erdőkbe, pajtákba az esküvőjüket.

Különleges összkép a letisztult és légies átlátszó plexi székekkel

„Megpróbálunk változatos eszközpalettát felvonultatni, a klasszikus modelleken túl megjelennek a vintage stílus eszközei, az X hátú székek, az antikolt hatású Infinity székek, sőt a nagyon modern, átlátszó plexi darabok is”.

Ahogy pedig Róbert meséli, természetesen a trendek mindig kihatással vannak a gyártásra, amit egy komoly piackutatás és tervezés előz meg. „Legújabb eszközeink között megtalálhatóak az art deco stílust idéző, fényes felülettel rendelkező arany színű székeink és asztalaink, továbbá a klasszikus francia trendet követő Louis székek is.”

Hogyan bérelj bútorokat az esküvődre?

Csodás Infinity székeink díszítették Rúzsa Magdi esküvőjét (Fotó: Jaksa Tímea)

„Több ezer székkel és több száz asztallal rendelkezünk, amelyek különböző stílusokból és színekből tevődnek össze. A nagy eszköztár ellenére azonban érdemes előre tervezni – nagyjából egy évvel az esküvő időpontja előtt –, hiszen egyfelől a kapacitás is véges, másfelől pedig olykor az esküvők is nagyon koncentráltak, amely miatt nem biztos, hogy az adott terméket az adott időpontra már biztosítani tudjuk. Ennek ellenére nagyon rugalmasak vagyunk, és arra törekszünk, hogy minden pár álma megvalósuljon az esküvőjükön.”

“A nagy napon a háttérmunkálatokat mi végezzük, levéve az ezzel járó terhet a pár válláról.” – mondja Róbert.

Csodás székek a Daalarna show-n

Arany és fehér Chiavari székek a Daalarna Show-n (Fotó: Jaksa Tímea)

Hiszitek vagy sem, az Amerikaszek.hu bútorait már ti is jól ismerhetitek. Hogy honnan?! A Daalarna divatbemutatóin már öt éve sorakoznak decensen a szép és elegáns Chiavari székek, amely egy nagyon sorsszerű találkozás eredményeképpen született meg.

„Anitával 2014-ben indult a közös utunk. Egy szakmai rendezvényen – ahol Anita is díjat nyert – úgy hozta a sors, hogy egy asztalhoz kerültünk, és eszmecseréink során hamar közös pályára kerültek gondolataink. Annyira, hogy a soron következő Daalarna divatbemutatón már a mi székeinkkel lett teljes a megálmodott koncepció. Ennek már öt éve, és azóta is nagyon büszkék vagyunk arra, hogy részt vehetünk a show kivitelezésében.”

Lélegzetelállító szertartás Art Deco stílusban

Híres bútorok, hírességek esküvőin

Nem a Daalarna show az egyetlen alkalom, amikor az Amerikaiszek.hu és a Daalarna összefonódhatott egy különleges eseményen. Az elmúlt időszakban több olyan híresség tüntetett ki minket a bizalmával, aki az esküvője helyszínét is az Amerikaiszek.hu bútoraival öltöztette fel. Rúzsa Magdi és Liptai Claudia például Infinity székeket választott a nagy napjára, ami nagyon jó mintája annak, hogy milyen sokoldalúan lehet használni ezeket az eszközöket. Rúzsa Magdi esküvője természetközeli hangulatot képviselt, és ezt tették teljessé a klasszikusságukról és rusztikus eleganciájukról híres Infinity székek.

Liptai Claudia és Pataki Ádám esküvője pedig egy francia cukrászda hangulatát idézte fel, és az elegáns dekorációnak csakugyan kiváló kiegészítői voltak a székek, amelyek – szó szerint – egy kis csavarral tették tökéletessé a helyszínt.

Meghitt környezet Liptai Claudia esküvőjén (Fotó: Kondella Misi)

Ha te is olyan helyre álmodtad meg az esküvődet, ahol hiányos a bútorok eszköztára vagy éppen másfajta stílust képzeltél el magatoknak, pillants rá az Amerikaiszek.hu weboldalára, és ismerd meg részleteiben is, hogy hogyan varázsolhatsz igazi stílusos és részletgazdag esküvőt magatoknak.

Látogassatok el az amerikaiszek.hu weboldalára ide kattintva vagy nézegessetek esküvői inspirációkat rovatunkban!