A jól megszokott és bevált tradíciók minden szempontból fontosak az esküvőnkön. Akkor is, ha úgy döntünk, nem követjük őket, eltérünk a megszokottól. A hagyományok fontosak, de nem kőbe vésett szabályok, így ha a szertartáson szeretnénk újítani, legyünk bátrak, és tegyük meg! Íme néhány öltetes alternatíva, hogyan lehet kreatívabb, meglepőbb a bevonulás. 

Fotó: Jaksa Tímea

Félúton találkozunk

A kísérőd – legyen az édesapád, egy szeretett nagybácsi, vagy bármely rokon, barát akit felkérsz – kísérjen félútig az oltár felé, ahonnan az út második felét már a vőlegényeddel tedd meg.

Egyik a másik után

Ki mondta, hogy a vőlegénynek nem lehet saját bevonulása? Ha mindketten szeretnétek tündökölni, mielőtt a szertartás végén együtt sétálnátok vissza az oltártól, vonuljatok be egymást után! Ha igazán szokatlan, meglepetésszerű ceremóniát szeretnétek, a sorrenden is változtathattok…Érkezzen először a menyasszony, majd a vőlegény! 🙂

Menjünk együtt!

Ha túl nehéz a választás a sok rokon közül, ki legyen a befutó, aki az oltárhoz kísér, válasszátok a legegyszerűbb alternatívát: vonuljatok együtt, a vőlegényeddel az oltárhoz. Miért is ne? Ezzel elkerülhetitek az esetleges kellemetlenséget és sértődést a rokonok között, és nem utolsó sorban osztozhattok a bevonulás nagy pillanatán.

Találkozunk az oltárnál

Ha esetleg nem ragaszkodnátok a folyosós bevonuláshoz, érkezhettek az oltár jobb és bal oldaláról, egyszerre a vőlegényeddel.

Minden út az oltárhoz vezet

Manapság már annyiféleképpen elrendezhetjük a vendégek ültetését, nem csak a lagzin, de a ceremónián is! Pláne ha szabadtéri szertartásról van szó… Ha szeretnénk kreatívak lenni, akkor alakítsunk ki két folyosót, a vendégeket így három részre bontva, hogy egyszerre, de mégis külön utakon érkezzetek az oltárhoz, ahonnan aztán friss házaspárként, együtt távoztok majd.

Egyedül, de büszkén

A függetlenségüket a végső pillanatig kiélvező menyasszonyok dönthetnek úgy, hogy egyedül teszik meg azt a bizonyos utat az oltárig. Vagy adott esetben ha nehéz eldönteni, ki legyen a kísérő, ez a megoldás kiküszöböli ki a legjobban a problémát.

Fotó: Pinewood Weddings

Először ti, aztán a násznép

Ha időt szeretnétek nyerni, mielőtt fogadalmat átgonnátok, és megkezdődne a ceremónia, álljatok mindketten, készenlétben az oltárnál, míg a násznép elfoglalja a helyét. Ez idő alatt végiggondolhatjátok a fogadalmatok szövegét, és pásztázhatjátok a sorokat, keresve a szeretett rokonok tekintetét. Izgulós menyasszonyoknak talán ez az egyik legjobb megoldás.

Egyházi esküvő – 20 tanács, hogy megéld és a fotókon is jól mutass. Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!