Viki és Máté gyönyörű esküvőjét néhány héttel ezelőtt mutattuk meg nektek Valódi esküvők rovatukban, most azonban szeretnénk egy különleges szemszögből is megmutatni a stílusos Daalarna ruhás esküvőt. Kiss Ernő cinematográfus készült számotokra egy személyes beszámolóval arról, hogy ő hogyan élte meg az ifjú pár nagy napját. 

A cinematográfus szemszögéből – Viki és Máté nagy napja, Részlet a filmből

Viki és Máté, 2017.09.22., Szekszárd

2016 tavaszán a késő délutáni órákban csörgött a telefonom. Felvettem és egy kedves, de nagyon határozott pár szólt bele: „Szia Ernő! Cinematográfust keresünk. Napok óta a te filmjeidet nézzük, nem kérdés, hogy téged szeretnénk felkérni az esküvőnk megfilmesítésére. Ráérsz szeptember 22-én?” Mire én: “Igen!” Néhány nap elteltével már személyesen egyeztettük a részleteket.

Van, amikor az első perctől kezdve egy húron pendültök. Ebben az esetben totálisan így történt.

Az esküvőt a szekszárdi Takler Kúriában tartották. A dekoráció, amelyet a család közösen álmodott meg és készített el szakmai háttér bevonásával, tökéletesen passzolt a hely hangulatához. A filmben is láthatjátok, hogy Viki milyen gyönyörű menyasszony volt. Olyan, aki nem csak hordja, hanem viseli a ruhát. Daalarna ruhájában ragyogott a boldogságtól. Az ifjú vőlegény, Máté, egy életrevaló, jóvágású fiatalember, aki nagy figyelmet szentelt menyasszonyának.

A cinematográfus szemszögéből – Viki és Máté nagy napja, Részlet a filmből

A menyasszony az esküvő reggelén egy ajándékot kapott az édesanyjától. A megleptésdobozon a következő idézet szerepelt:

“Soha ne feledd, hogy bárhol, bármilyen messze, bármilyen körülmények között is vagy, én mindig a közeledben leszek, szeretni foglak, és megölellek, ha szükséged van rá!”

A szoros családi kötelék mindig megnyugtatja az embert. Anyukák, apukák, testvérek együttes erővel lesték és teljesítették a pár minden kívánságát, miközben nagy gonddal ügyeltek az érkező vendégek fogadására is. A készülődés nyugodtan, örömteli pillanatokkal telt el. A család szerepe az ifjú pár életében a szolgáltatók számára is meghatározó. Ezt bizonyítják a készülődős és a kreatív vágóképek. Nem kapkodtunk, mindenre jutott elég idő. Az első találkozásunkkor kialakult szimpátia, csak erősödött. Ismételve önmagamat, mindenben egy húron pendültünk.

A cinematográfus szemszögéből – Viki és Máté nagy napja, Részlet a filmből

A polgári ceremóniát a rendezvényterem mellett kültéri helyszínen tartották. A párok, amikor tervezik a kültéri szertartásokat, mindig arra gondolnak, hogy bárcsak tökéletes lenne az idő. Mindenki így van ezzel, mindenki szurkol a fiataloknak. A család, a vendégek, a fotós, a filmes, a ceremóniamester, tényleg mindenki. A helyi cateringes srácok beszélgetéséből csíptem el egy mondatot: „Amikor nagyon kellene az eső, s nyugaton esik, itt meg se cseppen, ha meg már nem kéne, akkor esik.”

Ez rendben is van, de ma Viki és Máté esküvőjén vagyunk, ahol még az idő sem mer packázni a gondosan megtervezett nappal. A helyszín áttekintése, a fényviszonyok feltérképezése, a hangosító kolléval való egyeztetést követően kezdődött is a ceremónia. A pár fogadalomtétellel készült, hogy elmondják, mennyire szeretik egymást. Ez nem csak az ő szemükbe csalt könnyeket, hanem a násznép tagjai is elérzékenyültek. A lélekmelengető szertartást egy vidám vacsora, majd buli követette. Ami a tánctudásokat illeti, azt hiszem, mindenki kitett magáért. 🙂

A cinematográfus szemszögéből – Viki és Máté nagy napja, Részlet a filmből

Az utómunka során az esküvői film adta magát. Nem kellett gondolkozni, hogy milyen is legyen, a snittek maguktól épültek be a kisfilmbe. Nagy örömmel töltött el, hogy a kiválasztott és gondosan tartogatott zeneszámok egyszer megtalálják a tökéletes helyüket. Amikor elkészült a film, elküldtem a párnak. Pár perc múlva ezt a választ kaptam:

“Gyerekek, itt bőgök egy parkolóban, a kocsiban. Észhez térek és írok. Ernő, csodás munkát végeztél, ez így a tökéletes, ahogy van! Már nagyon vártuk mi is, és az egész család, szerintem ma mindenki pityeregni fog, ha végignézi. Minden olyan pillanatot elkaptál, ami számunkra fontos volt! Köszönjük még egyszer! Jól döntöttünk, hogy téged választottunk.”

Hogy szerintem mi a jó recept egy tökéletes esküvői filmre? Legyen stílusos, megható, vagány, hagyományápoló, de modern. Az már csak szerencse kérdése, ha ezek mind egyszerre megvannak.”

Viki és Máté esküvői fotóit és a menyasszony beszámolóját itt nézheted meg. A Kiss Ernő Cinematography Facebook oldalát ide kattintva, weboldalát pedig ezen a linken találod. Ha még többet olvasnál az esküvői filmekről, kattints ide korábbi cikkünkért.