2018-ra tervezitek az esküvőtöket, de még sehogy sem álltok a szervezéssel? Mi lenne, ha összekötnétek a kellemest a hasznossal és a nagy napra szánt összeggel egy beteg gyerek gyógyulását segítenétek úgy, hogy közben a hazai esküvői szakmai legjobbjai sürgölődnének életetek nagy napján? Ha tetszik a gondolat, akkor olvassatok tovább és tudjatok meg mindent a Jótékonysági Esküvő 2018 részleteiről.

A Jótékonysági Esküvő 2018

A magyar esküvői szakma egy csoportja 2013 óta azon dolgozik, hogy minden évben egy súlyos egészségügyi gondokkal küzdő gyermek családjának segítsen egy álomesküvő teljes költségének felajánlásával.

„Ez a hazai esküvőszakma egyik legnagyobb összefogása. A Jótékonysági Esküvő kezdeményezői teljes ellenértékben szervezik meg az eseményt, biztosítják a helyszínt, a ruhát, a zenét, a filmet, a fotózást, a cateringet stb. A jótékonysági esküvő licitje 1 forintról indul, a határ pedig a csillagos ég” – meséli Jaksa Tímea esküvőfotós, a Jótékonysági Esküvő főszervezője.

Fotók: Jaksa Tímea és Tamás Pál

A felajánlások

A 2018-ban megvalósuló álomesküvőhöz rengeteg szolgáltató – köztük természetesen a Daalarna is – csatlakozott a feltüntetett felajánlásokkal. Az eddigi felajánlások alapján a 2018-as esküvő összértéke 5 827 000 forint. Kattints a részletes listáért és a pontos felajánlásokért:

Fontos: A Jótékonysági Esküvő dátuma fix: 2018. május 24-én lesz, így csak akkor licitáljatok, ha megfelel nektek ez a nap az esküvőtökre.

Kit támogat a Jótékonysági Esküvő 2018?

A jótékonysági esküvő támogatottjainak kiválasztását mondhatjuk sorszerűnek. Nem tudatos, nem is lehet az. Emberi vonalak, ajánlás hozza őket elénk. Többnyire a segítségre szorulók, vagy már segítséghez jutottak fordulnak hozzánk újabb gyermekek történeteivel, melyeken ez az összefogás fordíthat, segíthet.

2018: Menich Mátyás

Matyi a hatodik gyermek egy pilisi családban. 2010. július 7-én született, a terhesség 29. hetében. A pici baba másnap agyvérzést kapott. Mozgása, beszéde érintett. Kiskora óta fejlesztik, óvodai éveiben a Pető Intézetbe járt. Jelenleg a Pilisi Gyermekotthon és Általános Iskola 1. osztályos tanulója.

Matyi kedves, mosolygós, csillogó szemű kisfiú, akinek fejlesztéséhez, tanulmányaihoz egy speciális számítógép nagyon nagy segítség lehet.

Kezét nehezen használja, így írása a nehéz mozgás miatt akad. Nehezen formálja a szavakat. A számítógép a szem mozgását érzékeli, ezáltal új világ nyílhat meg számára tanulásban és kommunikációban. Speciális székben ülve karjain támaszkodik, egy keret, mellyel állni tudna az órákon, könnyítené az írástanulását is, jobb terhelést adva az íráshoz. Édesanyja egy új terápiát is szeretne megtanulni (ABR), mellyel az izmait fejleszthetik, ehhez is anyagi támogatásra lenne szükségük.

Hogyan lehet tiéd az álomesküvő? – A licit menete

A jótékonysági esküvő licitjét a Vatera vállalta fel. A licitkor a kikiáltási ár 1 Ft. Az, hogy végül milyen összegen üti le a nyertes a licitet, nem sejthetjük előre. A licit teljes összegét a páros a licitzárás után, az esküvő előtt utalja át az esküvő támogatottjainak alapítványi számlájára.

Az aktuális licit 2017. december 10-20. között zajlik a Vaterán, pontos részletekért figyeljétek a Jótékonysági Esküvő Facebook vagy weboldalát. UPDATE: Elindult a licit, ezen a linken tudtok részt venni benne.