Azt hiszem, egyetértünk abban, hogy a zene az egyik legfontosabb eleme egy sikeres esküvőnek. Abszolút hatalommal jár, ha úgy pörgeted a násznépet az ujjaid körül a megkoponált zenei anyagoddal, mint ahogy azt a jövendőbeliddel tetted lánykérés előtt. Ajánlott időt és energiát fordítani a tökéletes zenére, majd időben megtalálni és lefoglalni a csapatot. Többféle úton is elindulhatsz a zene esküvőre kategórián belül: az esküvői zenekar, a klasszikus vonósnégyes és a DJ között óriási a skála.

Nem mindegy, hogy lemezlovas, előre letöltött számok a telefonól vagy élő zene – mindenből van jó és rossz megoldás, ami erősen megbélyegezi esküvőd hangulatát és visszhangját is. Mindenképpen érdemes találkozni a kiválasztott zenésszel, elmondani a vágyaitokat, elárulni a kedvenceiteket, illetve ahogy mikor milyen zenét, hangulatot szeretnétek viszonthallani az esemény során. Ha van rá lehetőség, előtte akár többször is érdemes meghallgatni fellépéseit, hogy biztosan jó párosítás legyen, és az igényeiteknek kellőképen megfeleljen.

zene esküvőre

Zene esküvőre – Munkában a Partyssimo, Fotó: Kondella Misi

Partyssimo – ha komoly együttesre vágysz

Igen, ők az a banda, ahol az abszolút konzervatív nagyi, és a legunottabb fejű kamasz is együtt táncol, ha a Partyssimo kerül a porondra. A Partyssimo egy igazán vérbeli szórakoztató zenekar. Hosszú évek óta színpadon álló, profi zenészekből verbuválódott csapat.

Minden zenei téren megbízható repertoárral rendelkeznek, az összes korosztály számára képesek fergeteges táncos partikat produkálni.

A banda front tagjai Ricky, korábban a Picasso Branch frontebere, hölgy partnere balról Nkuya Sonia a Sugarloafból, jobbról  pedig Dini, akinek hangja Cherével vetekszik és a Smile frontembere és Fenyő Miki vokálistája volt évekig (személyes kedvencem). Na és a többiek sem kispályások: a dobos, a gitáros, a basszusgitáros, a billentyűs, a harsonás, a trombitás és a szaxofonos, már ebből a felsorolásból is látszik, hogy komolyan veszik a partikat, mind egytől egyig elit zenei háttérrel rendelkeznek. Apropó, 2016-ban a Hungarian Wedding Gálán a Partyssimót választották az év zenekarának.

Barbi és Jancsó duó – igényes háttérzene

Barbi és Jancsó amikor nem belvárosi bárokban vagy esküvőkön, rendezvényeken lép fel, főállásban a Blahalouisiana zenekar dalszerző párosa. Együttesüknek több hétig futó toplistás dalait biztosan te is ismered a rádióból, pl. a “The Wanderer”-t vagy a “Túl távol, elég közel”-t. A zenekar jazz szakon végzett dalszerző párosa, Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor duó formációban szíves örömest feldobja az esküvődet. Ha különlegességre, radikálisabb igényes zenére vágysz, szereted Amy Winehouse-t és a hatvanas évek inspirálta hangvételt, ők lesznek a tuti befutók. Csak, hogy tud, Johny Cash, Fleetwood Mac, Doors a Jefferson Airplane idejéről beszélünk és milyen komoly bulikat pörgettek is ki akkor…

Barbi elképesztő hangja felejthetetlen élmény marad minden vendég és felszolgálópincér számára.

Caprice Quartet – ünnepélyes méltóság klasszikusan

Különleges hangulatot kölcsönöz egy esküvőnek, mikor a szertartás és vacsora alatt egy hölgyekből álló vonósnégyes nyújt mélyre ható zenei élményt a vendégeknek. A Caprice Quartet klasszikus zenei repertoárjából igazán szofisztikált elegáns hangulatot képes teremteni. A Zeneakadémia diplomás hallgatóiból álló együttes már évek óta együtt muzsikál, Bachtól napjaink kedvelt filmzenéin át kortárs darabokat, valamint a zeneirodalom értékes gyöngyszemeit játsszák lendületesen és harmonikusan.

Bangó Budapest Band – elsőrangú cigányzene és klasszikus magyar zene a múltból

Bangó Endre gitározik, hol egyedül, hol bandában. Az elmúlt 100 év magyar és nemzetközi melódiáit eleveníti fel, legyen az jazz, swing vagy filmzene. Bulis szórakoztatásra éppúgy képes, mint hangulatos háttérzenét játszani a vacsora alatt. Leginkább a ’30-’40-’50-es évek magyar zenéiből merít, kuplék, sanzonok színvonalas hangulatot kölcsönöznek egy vele átmulatott estének.

DJ – amikor slágerzenékre vágysz

Annyiféle DJ létezik, és a legtutibb tipp, amit adhatunk, hogy ne csak ajánlás után bízz meg valakit. Érdemes személyesen találkozni és belehallgatni a stílusába. Ha van elég időd az esküvő előtt, menj el olyan klubokba, ahol játszik. Fontos, hogy legyen saját technikai háttere és nem árt, ha volt esküvői szereplése. Könnyebben ráérez a vendégek hangulatára és nem akad ki, ha néhány vendég esetleg más zenei stílusban követel számokat a buli hevében.

zene esküvőre

Zene esküvőre – Hangulatfotók: Kondella Misi

Ha a saját urad és zenészed akarsz lenni

Mikor ti választotok zenét, mert mindkettőtöknek fontos, hogy olyan lemezek kerüljenek fel, amiket ti szerettek és válogattok össze a neves nap alkalmára, biztosan tudod, mit keresel. Ha erre a megoldásra adod a fejed, valószínűleg van saját stílusod és letöltőhelyed, tehát teljesen feleslegesen fárasztanám itt magam mindenféle ötletekkel. A lényeg, hogy gondolj a kiválasztott zenék mennyiségére és egy kicsit a korkülönbségekre. Vannak már jól bevált dalok, amik felpörgetik az embereket és olyanok, amik vidámságot vagy éppen elérzékenyülést keltenek. Szóval ebben a helyzetben teljes egészében ti irányítjátok majd a vendégek hangulatát. A DJ gyeplőt erősen kell tartani, mert könnyen más karmai közé kerülhet a zenéd és oda a megkomponált harmóniának, ha nem vagy elég elővigyázatos.

Zene esküvőre – te kiket választanál/választottál a sajátodra? Böngéssz cikkeink között meghívó, dekoráció, helyszín, fotós és menü témákban is vagy nézegess ide kattintva valódi esküvői beszámolókat.