Sipos Zita, mestersminkes szerint a menyasszonyi sminknél nem a trendkövetés a legfontosabb szempont. Minden esetben természetesnek, szolídnak és személyre szabottnak kell lennie, harmóniába kell hozni a bőr, a szem és a haj színét a festékekkel. Műszempilla és selyemfény a Secret Stories-on.

„Egy menyasszonynak semmiképpen nem illik erős sminket viselnie. Stílustól függetlenül meg kell tartani egyfajta elegáns és szolíd hatást. A vőlegény sem szokott örülni, ha a menyasszonyra rá sem lehet ismerni az oltárnál. Egy sminkesnek elég értenie ahhoz, milyen színeket és árnyalatokat használjon egy arcon. A menyasszony, ha szeretné, felkészülhet, olvasgathat a témával kapcsolatban, gyűjthet egy-két fotót az elképzeléseiről, de a legjobb, ha rábízza magát egy szakemberre.

Sokan bele sem gondolnak, hogy a tartósság és a fixálás gyakorlatilag ugyanolyan fontos szempontok, mint a smink maga. Speciális, vízálló anyagokra van szükség, főleg, ha nyáron van az esküvő. A forróságban könnyen leolvadhat a smink, izzadhat a bőr. Ezért is utaltam arra, hogy szakemberrel érdemes dolgozni, annál rosszabbat elképzelni sem tudok, mint amikor egy menyasszony például a hozzá nem értő barátnőjét kéri meg, hogy sminkelje ki.”

 

Műszempilla és selyemfény a Secret Stories-on

„Minden az arcbőr előkészítésénél kezdődik. Alapvetően rendszeresen tisztítani, randírozni és hidratálni kellene a bőrt, de ezt nem minden menyasszonynál látom. Az esküvő előtt néhány héttel már készülni kellene az eseményre, hogy amikor eljön az idő, a smink gyönyörűen mutasson az arcon. A többhetes kúra alatt jelentős változások érhetőek el akár a problémás arcbőrnél is. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az egészséges táplálkozás és a megfelelő folyadék fogyasztása is elengedhetetlen az eredményhez. Az esküvő előtt néhány nappal a még üdébb hatásért kellemes arcmasszázzsal és pakolásokkal kényeztessük a bőrt és tartsuk be a napi minimum 8 órás alvást.”

„Nincsen annál rosszabb, mint egy barátnőt felkérni, hogy készítse el az esküvői sminket. Tapasztalt szakemberre van szükség, különben könnyen elkenődhet a festék vagy ami még rosszabb, felismerhetetlen lesz az ara.”

„A hétköznapi és esti sminkek esetében folyamatos változások figyelhetőek meg, mindig van egy kis izgalom, egy-egy új szín vagy árnyékolási technika. A menyasszonyi sminkeknél nem változik olyan gyorsan a trend. Ami tuti befutó minden alkalommal, a műszempilla. Azt szoktam ajánlani a menyasszonyoknak, hogy ne rakassanak fel előre 3D-s pillákat, mert mire az esküvőre kerül a sor, ragacsossá válhatnak és nehezebb dolgozni velük, mint az egyszeri alkalommal felragasztható tincsekkel.

A szempilla mellett kedvelt a tusvonal és a piros rúzs is, de ezek már ritkábban fordulnak elő. Általában szemhangsúlyos sminket készítünk, a fotókon jól mutatnak az igéző szempárok. Fontos, hogy a szemhéjpúder színe harmonizáljon a szemszínnel és a menyasszony karakterével is egyezzen. Hogy melyik szemszínhez milyen szemfesték illik, szintén érdemes egy szakemberre bízni. A matt púderek mostanában háttérbe szorultak, az orcákat selyemfénnyel emeljük ki, amely nem kelt túlzottan fényes hatást, mégis természetes csillogást ad a bőrnek.”

 

Fotók: Jaksa TímeaLead fotó: Koleszár Adél