A Waldorf Catering vacsora különlegességei a 2015-ös Wedding Gálán – interjú Soós Dorottyával.

A Wedding Gála egy nagyszabású esemény az esküvő szakmában dolgozó szolgáltatók körében. Aznap este rangos díjakat osztanak ki az év legkiemelkedőbb személyeinek és cégeinek, valamint számos meglepetéssel is kedveskednek a meghívottaknak. Ilyen volt például a Waldorf Catering vacsorája, amely az ízletes ételeken messze túlmutatott. A jövő Food-trendjeit felvonultató specialitások olyan dekorációt és tálalást kaptak, amely a catering cég filozófiáját hivatott bemutatni. A hatás persze nem maradt el.

“Amikor felkértek minket erre a megtisztelő feladatra, az első perctől tudtuk, valami különlegeset szeretnénk bemutatni. Cégünk idén lett 18 esztendős, ezt mindenképp szerettük volna beleszőni a tervbe. Összeült a két vezető séfünk, a vezetők és a sales-esek, hogy közösen álmodjuk meg a Wedding Gála vacsoráját. Végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy a cég minden részéből mutatunk egy kicsit. A Waldorf Holding-ot alapvetően nem ismerik a szakmán belül, mi az esküszervezés és catering oldaláról vagyunk megjegyezhetőek az esküvő szférában. A nyáron megnyílt az Aria Hotel a Bazilika tövében, ahol szintén mi készítjük az ételeket, valamint a Dumaszínház cateringjét is évek óta mi visszük. Ezeket mind-mind szerettük volna felvonultatni az este folyamán. A következőképpen sikerült megoldanunk a feladatot:

– Megjelent az általános catering vonalunk, amelynél a tálalásra is nagy hangsúlyt fektettünk. Régi piros lábasokban szolgáltuk fel az ételeket, amelyek mindenkiben keltenek egy szívet melengető érzést. A nagymamáinkra emlékeztetnek gyerekkorunkból.

– A hajó, mint a cégünk egyik helyszíne is jelen volt az eseményen. Halételeket, lazacot szervíroztunk annak, aki szereti a tengeri menüt.

– A Dumaszínházban már-már hagyomány a Dumaburger. Azonban egy adagjával jól lehet lakni, így kitaláltuk, hogy legyen egy mini változata a gálán. (Benes Anita kedvence volt az esti menü közül – szerk.) Amit még fontos itt megemlítenem a környezettudatos étkészlet és tányérok. Ez a jövő, mi is bemutattuk a nálunk fellelhető készletet.

– A teljes szálloda koncepciónkat is bemutattuk, Fingerfood falatkákkal kedveskedtünk, olyan Lollypop-okat készítettünk, amelyek alapja sertéshús volt. A díszítéshez színes magvakat használtunk fel.

– Az egyik kedvenc étel és látvány a fiorentinai steak-szeletelés volt, amely a nevében is benne van, egy különleges technikával szeletelt steak vacsorát jelentett.”

 

Ezeket az ételeket minden esetben modern köntösben, különböző installációkkal mutatták be a közönségnek. A jövő gasztrotrendjei mind a magánszférába, mind az esküvők világába belopódzik. Séfjeik egészen elképesztő ötletekkel szoktak előállni, amelyek nem biztos ugyan, hogy minden esetben kivitelezhetőek, de a legtöbb próbálkozás eredményesen zárul. “Az elmúlt év kedvenc gasztro-bravúrja nekem a sütőtök krémleves volt, amelybe nem tökmagok, hanem robbanó cukrot szórt a séfünk. Elsőre talán bizarrnak tünhet, de nagyon finom volt és nem utolsó sorban látványos is.”

Wedding Gála fotók: Domján Endre Waldorf Catering fotók:Merjas Georgij,Jaksa Tímea,Ritter József,Bell Stúdió,Dégi Attila