Az esküvői sminkeknek, szépségtrendeknek egész bibliája íródott már, melyek sorra veszik, hogy mik azok, amikre érdemes ügyelni a készülődés során. Arról viszont oly keveset szól a fáma, hogy mik azok az aktualitások, amiket érdemes elkerülni, ha az esküvőre kerül sor. Íme 7 szépségtrend, amit NE próbálj ki az esküvődön!

7 szépségtrend, amit NE próbálj ki az esküvődön

Az alábbiakban összegyűjtöttünk hét olyan irányzatot, amelyeknél azt javasoljuk, hogy inkább a hétköznapokra vagy az ünnepi hangulatú hétvégékre őrizzetek meg, és adunk néhány tippet ahhoz is, hogy hogyan tudjátok ezeket a trendeket beépíteni, ha modern, de mégis letisztult és kifinomult menyasszonyi sminkre vágytok.

Füstös szemek és erős árnyalatok

A menyasszonyi sminkek lényege, hogy a természetes szépségünk hangsúlyozása mellett szolid, ünnepi megjelenést adjanak az arcunknak. Gondolj csak például Meghan Markle esküvői sminkjére, aki nem bújt el több rétegnyi termék alá, csupán annyi pluszt viselt magán, amely épp az arca különlegességeit emelte ki.

Mégis sokan osztoznak abban a véleményben, hogy a sminkek határa a füstös szemeknél kezdődik és ott is ér véget. Ha azonban nem szeretnél úgy mutatni az esküvői fotóidon, mint egy Avril Lavigne koncertturnén, akkor érdemes a paletta világosabb színei felé orientálódni. A fényképeken sokkal erőteljesebben hatnak majd a szemünkön viselt sötét színek, ami túlzottan szembemenő kontrasztot ad a megjelenésed többi részletével, és nagyon szigorúvá teszi az arcod. Amennyiben mégis szeretnél kilépni a púder színek árnyékából, akkor válassz földszíneket, a szürke árnyalatait, de kísérletezhetsz akár a kék vagy lila variációival is. Az esküvői sminkekre viszont mindig igaz marad az az örök klasszikus, hogy a kevesebb több.

Kardashian-kontúr

A kontúrozás nagyon jó karaktert és szép összhatást ad az arcnak, kivéve, ha Európa egész domborzati térképét felvázolod magadra. Bármennyire is praktikus és esztétikus, nagyon könnyű túlzásba esni, így az elsődleges kulcs vitathatatlanul a mértékletesség. Az arcbőröd árnyalatához igazodva ne dolgozz túl sötét, vagy túl világos színekkel, így sokkal természetesebb hatást érsz majd el.

Ne félj szakítani a sztereotípiákkal, az esküvőd nem csak az Instagram feed-edben látszik majd.

Óriási műszempillák

Vannak drámai hatások egy esküvőn, de az inkább ne az arcodon legyen. A szép szemsminkhez nem kell grandiózus hosszúságú műszempilla, hidd el, így sem tudják majd levenni a szemüket rólad. Ha viszont tartasz attól, hogy az érzelmes pillanatokat nem vészeli át a szemfestéked, válassz profi kezek által applikált, diszkrét szempillákat! Ügyelj azonban arra, hogy ha először viseled őket, akkor legalább két héttel a nagy nap előtt teszteld le, hogy az esetleges allergiás reakciók ne közvetlenül az esküvőd előtt okozzanak meglepetést.

Hangsúlyos arcpír

Emlékeztek még Bridget Jones autóban felrakott pirosítójára? Ne az legyen a cél, ha pirosításra kerül a sor. Viselj üde, de ne túl intenzív színt, és csak annyit használj magadon, amitől pont romantikus, finom és bájos lesz az arcod.

Túl fényes vagy túl matt rúzs

Kevés hajmeresztőbb dolog van annál, mint mikor a szépen felvitt, csillogó szájfényt az első szellő kiplakátolja a hajszálaiddal. Nem ez viszont az egyetlen ellenérv. Az esküvői sminkek fontos tulajdonsága a tartósság kell, hogy legyen, egy szájfény azonban – bármennyire is szép –, de nem tart tovább félóránál. A matt rúzsok ellenben tapétaként működnek, és nem véletlenül kerültek az utóbbi szezonok kedvencei közé. Megvan viszont az a hátrányuk, hogy nagyon hamar kiszárítják az ajkaid, ami sem komfortban, sem pedig látványában nem kellemes. Helyettük válassz inkább olyan szatén fényű rúzst, ami krémes állagú, megfelelően hidratál, és garantáltan a helyén marad, amíg szükséges. Ahhoz, hogy minél tartósabb hatást érj el, próbálj ki egy trükköt: vigyél fel néhány réteget a kedvencedből, ügyelve arra, hogy az utolsó réteg előtt mindegyiket finoman leitasd a szádról.

Csupa csillogás

Kellemetlen, ha a „Csak úgy ragyogsz!” bókot azért kapod, mert nincs olyan magas pont az arcodon, ahova ne került volna egy jó adag highlighter. A fények játéka nagyon jól mutat az arcon, és az ambivalencia ellenére, a természetes hatású sminkek egyik aduásza a kissé nedves hatást kölcsönző, selymesen csillogó bőr. Vigyázzatok azonban az arányokra, a vakuval készült esküvői fotókon nem csak a gyűrűd csillanhat meg.

Ne most próbálj ki egy új szépségápolási rutint

Ha eddig nem úgy feküdtél le éjszaka, hogy a drogériákban kapható összes krémet, maszkot, bőrradírt, hidratálót, szérumot, ápolót magadra kented volna, akkor ne most válj szépség szakértővé. A szép bőr a tökéletes smink alappillére, ezért kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk rá, de ügyelj arra, hogy – kiváltképp közvetlenül az esküvő előtt – ne próbálj ki olyan termékeket, amelyeket nem teszteltél korábban magadon. Nem biztos, hogy mindegyik azt a hatást éri majd el, amire számítasz, arról nem is beszélve, hogy az érzékenyebb bőrűek számára egy-egy termék nem kívánt reakciókat okozhat.

Még több esküvői inspirációra vágysz? Kattints Valódi esküvőkrovatunkra!