Már három éve, hogy a csábos tekintetű Oscar-díjas színész, George Clooney maga mögött hagyta agglegény éveit és feleségül vette libanoni-brit származású kedvesét, Amal Alamuddint. A stílusos ügyvédnő nem bízta a véletlenre menyasszonyi ruháját: Oscar de la Rentát kérte fel, hogy alkossa meg számára a tökéletes darabot. Íme néhány érdekes részlet, ami Amal Clooney esküvői ruhája mögött rejtőzik. 

Az eljegyzés

Azt gondolhatnánk, hogy könnyű dolga volt a hollywoodi sztárnak. Sikeres színész, aki számtalan romantikus jelenetet játszott már el vásznon, és biztos van rutinja, hogyan tegye ezt a valóságban is, mikor szerelmét kéri meg arra, hogy töltse vele élete hátralevő napjait. Clooney elmondása szerint nem éppen úgy alakult a jelenet, ahogyan ő azt korábban eltervezte.

Szörnyen hosszú 25 perc volt” – nyilatkozta Ellen Degeneres műsorában. Amal éppen Londonból tért vissza kimerítő üzleti útjáról. Clooney gyertyafényes vacsorával várta haza kedvesét, aki mit sem sejtve a mögöttes szándékot, gyorsan le akarta tudni az étkezést, hivatkozva a hosszú, fáradalmas útra. A színész ellenben ragaszkodott a vacsorához, s kérte, hogy Amal nyújtson neki oda egy gyufaszálat, hadd gyújtsa meg a gyertyákat, amivel rávezette kedvesét, nyissa ki a gyufásdobozt, ahova ravaszul elrejtette a gyűrűt. “Nézd, itt egy gyűrű!” jelentette ki Amal, mintha valaki elhagyta volna korábban. A színész ezután térdre ereszkedett, és megkérte kedvese kezét.

Clooney mindent megtett a tökéletességért, még a gyűrű tervezésében is részt vett. A 7 karátos gyémántot 2014. április 22-én ajándékozta szerelmének.

Az esküvő napja

A gyönyörű és sikeres jogász 2014. szeptember 27-én mondta ki a boldogító igent George Clooney-nak Velence városában. A romantikus olaszországi esküvő az év esküvőjeként volt számon tartva 2014-ben.

A jegyespár helyszínre érkezése mesébe illő volt. Velence fordított „S” alakú Canal Grande fő csatornáján, az Amoré nevű hajóval jelentek meg, családjuk és barátaik kíséretében.

“George és Amal egész éjjel ragyogott a szerelemtől” – nyilatkozta Alamuddin édesanyja, Baria a People magazinnak. “Az esküvő olyan hihetetlenül különleges volt… Igazán emlékezetes volt ez a három nap, a barátok, a családok, a hangulat, ezek emlékét egész életemben örzöm majd.”

Amal Clooney esküvői ruhája

A gyönyörű menyasszony a velencei hétvége folyamán különféle ruhakölteményekben pompázott, olyan híres tervezők hozzájárulásával, mint Dolce & Gabbana, Stella McCartney, valamint Alexander McQueen. Amal Clooney esküvői ruhája ezeket is felülmúlta a dominikai tervező, Oscar de la Renta által. Vállpánt nélküli, az ’50-es évek eleganciáját idéző ruha tökéletes harmóniában volt az esküvő stílusával.

George és én egy romantikus, elegáns esküvőre vágytunk, amit nem tudtam volna mással elképzelni, mint Oscarral, akinél senki sem képes jobban tükrözni ezt a hangulatot egy ruhában” – nyilatozta Amal a Vogue-nak. “Találkozva vele, a tervezési folyamatot még varázslatosabbá tette, hiszen egy igazi, meleg szívű úriember.”

A tervező is nyilatkozott Amal menyasszonyi ruhájának megálmodásáról. “Ez a legfontosabb ruha egy nő életében” – mondta a Vogue-nak. “Minden lány álmodozik a különleges ruháról. Én megpróbáltam megvalósítani ezt az álmot. Amal és én rengeteg estélyi és esküvői ruhát néztünk végig, majd megvitattuk, hogy melyikben mi tetszett neki. Ez adta az ötletet, hogy mit szeretne a saját nagy napjára. Amal ruhája elefántcsont tüll anyagból készült, 14 méteres Chantilly csipkével díszítve, amelyet hímzett gyöngyökkel és kristályokkal tettek még különlegesebbé.

Amal ruháját még emlékezetesebbé teszi a tény, hogy a világhírű tervező utolsó munkái közé sorolható, hiszen Oscar de la Renta nem sokkal Amal és George nagy napja után, 82 évesen hunyt el, 2014. október 20-án.

Fotók forrása ITT, ITT, ITT ÉS ITT

Hogy tetszett Amal Clooney esküvői ruhája? Ide kattintva Grace Kelly messés ruháját idézzük fel, ezen a linken pedig valódi esküvőket nézegethetsz.