Audrey Hepburn esküvői ruhája, amelyet első, 1954-es esküvőjén viselt, pont olyan kecses és rendhagyó volt, mint a színésznő maga. Nézzétek csak!

Audrey Hepburn esküvői ruhája

Igéző tekintet, törékeny nőiesség és hatalmas szív jellemezte leginkább az angol-holland származású színésznőt, aki az idén lenne 88 éves. Audrey Hepburn kifinomult, ikonikus stílusa a mai napig nagy hatással van a divatiparra, hiszen mindennapi öltözékei, estélyi ruhái és kosztümjei legalább olyan meghatározóak voltak, mint esküvői ruhái.

Nem kérdés, hogy Audrey Hepburn a XX. század ikonikus színészeként, majd később UNICEF nagykövetként megteremtett egy olyan stílusirányzatot, amely generációkon keresztül – a mai napig – meghatározó. A filmvásznon és a való életben nyújtott megjelenései sok más hírességet, fiatal nőt inspiráltak nőiességük kihangsúlyozásában.

 

A színésznő életében úgy hozta a sors, hogy háromszor is viselt menyasszonyi ruhát, ámbár ebből csupán kétszer jelentett ez ténylegesen esküvőt számára.

Az első eljegyzése alkalmával az esküvőt egy évvel a kitűzött dátum előtt lefújták, amikor a színésznőnek már elkészült az olasz tervezők által megálmodott ruhája. Audrey hatalmas szíve és önzetlensége arra késztette, hogy ne hagyja kárba veszni a gyönyörű, egyedi tervezésű menyasszonyi ruhát, ezért arra kérte a tervező párost (Fontana sisters), hogy ajándékozzák a leggyönyörűbb, legszegényebb olasz lánynak, aki sosem engedhetné meg magának az efféle ruhákat.

Minimál stílus, végtelen elegancia és játékosság mindhárom ruha esetében jelemző irányvonal volt, amelyek közül most a leginkább ikonikus darabot emelnénk ki ebben a cikkben.

Audrey Hepburn esküvői ruhája, Fotók: Pinterest

Audrey Hepburn 1954-ben vonult először oltár elé az amerikai színész, Mel Ferrel oldalán, egy magas nyakú, szatén szalaggal díszített, A-vonalú Balmain ruhában.

A különleges ruhát hosszú, könyékig érő selyem kesztyűvel viselte, valamint egy szolid, de annál mutatósabb rózsa virágkoszorúval a hajában. A csodás menyasszonyi ruha az ’50es évek jellegzetes stílusát reprezentálta, a sípcsontig érő szoknya résszel és a karcsú derekú felsővel.

A tervező, Pierre Balmain sok más híresség esküvői ruhájának megálmodója volt, többek között Ava Gardner, Brigitte Bardot, Josephine Baker, Katherine Hepburn, Marlene Dietrich és Sophia Loren is közéjük tartozott.

Audrey később elvált, majd újra férjhez ment Andrea Dotti olasz pszichiáterhez, de végül a második házassága is válással végződött. 

 

Ne maradj le egy cikkről sem: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon! Minden idők 10 legszebb királyi esküvői ruhája – kattints idecikkünkért!  Ide kattintva Grace Kelly mesés ruháját idézzük fel, ezen a linken pedig valódi esküvőket nézegethetsz.