Akár esküvő előtt állsz, akár túl vagy már rajta, akár tervezed, akár nem, ezeket a káprázatos menyasszonyi ruhákat látnod kell. Íme a 10 legszebb királyi esküvői ruha – mind olyan, akárcsak a mesékben.

1. legszebb királyi esküvői ruha: Hajah brunei hercegnő

 A Délkelet-Ázsiában található Brunei Szultanátus uralkodója 2012 őszén fényűző esküvőt szervezett lánya, Hajah Hafizah Sururul Bolkiah és Pengiran Haji Muhammad Ruzaini házasságkötésének alkalmából. A 32 éves menyasszony ruhájaminden képzeletet felülmúlt.

 

2. legszebb királyi esküvői ruha: Ránija jordán királyné

 Az akkor 22 éves Rania Abdullah jordán herceghez ment feleségül ebben a káprázatos, arany hímzéssel díszített Bruce Oldfield ruhacsodában. Nem csoda, hogy királyné lett belőle.

 

3. legszebb királyi esküvői ruha: Sofia svéd hercegné

 Az esküvő helyszíne Svédország, főszereplői pedig: Károly Fülöp svéd királyi herceg és Sofia Hellqvist, aki korábban egy reality tévéműsor szereplőjeként lett ismert. A menyasszonyi ruhát Ida Sjöstedt tervezte, a kézzel horgolt csipkét Jose Maria Ruiz jegyzi, a tiarát apósa és anyósa, XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királyné ajándékozták neki.

 

4. legszebb királyi esküvői ruha: Katalin cambridge-i hercegné

 A történetüket mindenki ismeri, az esküvőt pedig még annál is jobban, de néha azért nem árt felidézni: Kate Middleton egy Alexander McQueen ruhában vált a britek Katalin hercegnéjévé. Immáron öt éve Vilmos herceg felesége.

 

5. legszebb királyi esküvői ruha: Diana walesi hercegné

 A szívek királynőjének 1981-ből származó esküvői ruhája a mai napig igazi különlegességnek számít, tervezői David és Elizabeth Emanuel voltak. Tízezer gyöngy díszítette, az uszálya pedig 7,5 méteres volt.

 

6. legszebb királyi esküvői ruha: Grace Kelly monacói hercegné

 A hollywoodi színésznőből lett hercegné ruháját a kor egyik legnépszerűbb jelmeztervezője, Helen Rose készítette 1956-ban taft, selyem és csipke felhasználásával. A híres hosszú ujjas csipkerész ihlette egyébként később Katalin hercegné ruháját is.

 

7. legszebb királyi esküvői ruha: Viktória svéd királyi hercegnő

 Daniel Westling és Viktória hercegnő esküvőjére 2010-ben került sor. Gyönyörű, letisztult ruhájának legszebb jellegzetessége a vállmegoldás, amely Pär Engsheden tervezői kreativitását dicséri. A tiara mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni: ezt viselte édesanyja, Szilvia királyné is annak idején az esküvőjére. És azt tudtátok, hogy Viktória a személyi edzőjéhez ment feleségül, aki így Dániel herceggé lépett elő? Bizony-bizony, a tündérmesék fordítva is léteznek.

 

8. legszebb királyi esküvői ruha: Magdolna svéd hercegnő

 A svéd királyi család harmadik gyermeke, Madeleine hercegnő, vagy ahogy hivatalosan magyarul hívjuk őt: Bernadotte Magdolna svéd királyi hercegnő egy Chantilly csipkével díszített Valentino ruhában mondta ki a boldogító igent 2013-ban az amerikai Christopher O’Neill-nek.

 

9. legszebb királyi esküvői ruha: Letizia spanyol királyné

 VI. Fülöp spanyol király felesége korábban újságíróként és tévébemondóként dolgozott, ő az első nem nemesi származású és 1879 óta az első, spanyol földön született spanyol királyné. Letizia Ortiz Pertegaz spanyol divattervező modern, mégis hagyománykövető ruháját viselte a 2004-es házasságkötéskor. A gyémánt tiarát anyósától, Zsófia királynétól örökölte meg a nagy napra.

 

10. legszebb királyi esküvői ruha: Charlene monacói hercegné

Fotók: instyle.com, vogue.com, Pinterest

 A dél-afrikai úszónő 2011-ben ment hozzá Albert monacói herceghez, méghozzá egy álomszép, letisztult és modern Armani ruhában, amely állítólag 2500 munkaóra alatt készült el. Ez aztán couture a javából!

Neked melyik királyi menyasszonyi ruha a kedvenced? Kattints ide és nézd meg napjaink egyik legnépszerűbb énekesnőjének esküvői ruháját is!