A filmvásznon megjelent menyasszonyi ruhák sokunk fantáziáját mozgatják meg nap mint nap, még akkor is, ha az esküvő jelenleg nem aktuális az életünkben. Viszont ha menyasszonyként nézzük a klasszikusok és napjaink vígjátékait, annál inkább inspirálódhatunk a szebbnél szebb ruhákból, amit kedvenc színészeink viselnek filmes esküvőjükön. Összállítottunk egy listát 10 emlékezetes filmes menyasszonyi ruháról, a klasszikus, csipkés csodáktól a legmodernebb trendekig.

Örömapa

Minden idők legszebb filmes menyasszonyi ruhái – Örömapa

A kilencvenes évek családi vígjátékai a mai napig a kedvenc filmjeink közé sorolhatóak, hiszen ki ne szeretne nosztalgiázni a nem túl messzi, retró stílusú amerikai filmekkel? Kimberly Williams-Paisley filmbeli menyasszonyi ruhája a kilencvenes évek korhű reprezentációja, a csipkés, masnis, habos-babos ruhaköltemény sok menyasszony számára még napjainkban is kedvelt választás.

A nagy Gatsby

Az amerikai húszas évek stílusa a divat örök meghatározó irányvonala volt/van és lesz, nem csak az elegáns, alkalmi viseletek terén, de a menyasszonyi ruhák között is. A dzsesszkorszaknak olyan divattörténetileg meghatározó vívmányai voltak, mint a matt selyem, a ruhák ejtett csípővonala és bő szabása, a fejre simuló kalapok és gazdagon díszített fejpántok, a hosszú gyöngysorok és díszes füllbevalók, amit többek közt a Nagy Gatsby filmben figyelemmel kísérhetünk a főszereplő, Carrey Mulligan filmbeli esküvőjén is.

Mamma Mia!

Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan és sok más zseniális színész vidám, zenés vígjátéka sokak kedvencévé vált a maga dinamikus, fiatalos cselekményével. A film során nem csak a színészek játékát élvezhetjük, de a görög életstílusba és néhány tradícióba is bepillantást nyerhetünk, elsősorban az esküvői hagyományok terén. Ennek kiemelkedő eleme a menyasszony, Sophie ruhája: a bohém, sok rétegű tüll ruha apró kék díszítéssekkel tökéletes reprezentációja a görög stílusnak. Több áttetsző réteg, semmi merevítés vagy abroncs, fodros alj, szaténszalagból készített öv…Igazi fiatalos, menyasszonyi viselet.

Szerelmünk lapjai

A romantikus vígjáték – Rachel McAdams és Ryan Gosling főszereplésével – a negyvenes évek végtelen romantikáját és erkölcsi vívódásait karolja fel. Allie, a jómódú családból származó fiatal lány esküvője társadalmi rangjuknak megfelelően nagyszabású rendezvényként van számontartva, amely mellé egy kifinomult, egyedi tervezésű, részletekben gazdag csipkézett menyasszonyi ruha kifinomultsága párosult.

Csajok háborúja

Minden idők legszebb filmes menyasszonyi ruhái – Csajok háborúja

Anne Hathaway és Kate Hudson közös filmje tökéletes inspirációs anyag a leendő menyasszonyok számára, hiszen a klasszikus, letisztult stílus vetekszik a modern, legfrisebb trendet követő irányzattal, amit két gyönyörű színésznő testesít meg a vásznon.

Míg Emma ragaszkodik édesanyja fiatalkori sellő fazonú, törtfehér, ejtett vállú menyasszonyi ruhájához, addíg Liv Amerika egyik legnevesebb tervezője, Vera Wang alkotta ruhában vonul az oltár elé, elegáns szív alakú dekoltázzsal, habos babos tüll szoknyával és egy vékony szalaggal a derekán.

Neveletlen hercegnő 2 – Eljegyzés a kastélyban

Anne Hathaway azon színésznők táborába tartozik, akik többször viseltek menyasszonyi ruhát filmes szerepléseik során. Nem meglepő, hiszen a tehetséges Anne minden ruhában elbűvölő menyasszonyt alakít! A Neveletlen hercegnő második részében egy hosszú újjú, ejtett vállú, igazi hercegnőhöz illő, gyöngyökkel kivart ruhakölteményben vonul végig a sorok között. Igaz, a történet szerint az esküvőn a fiatal hercegnő végül nem megy férjhez, helyette nagyanyja, a királynő mondja ki a boldogító igent szerelmének, viszont Mia hercegnőnek így is van szerencséje debütálni a csodás ruhát!

Az éhezők viadala – Futótűz

A film menyasszonyi ruhája valamilyen szinten egyedülállónak számít a lista többi filmes ruhájával szemben, hiszen Jennifer Lawrence karakere ténylegesen nem készül férjhez menni a vásznon. A csodás ruhaköltemény, amelyet visel, nem éppen a hétköznapi értelemben vett menyasszonyi viselet. A személyi stylist alkotta fantázia ruha jelképes értelemmel bír a filmben, és kétségkívül látványos a karcsú színésznőn.

Szex és New York

Minden idők legszebb filmes menyasszonyi ruhái – Szex és New York, Fotók: Pinterest

Carrie Bradshaw esküvője minden Szex és New York rajongó számára különösen nagy eseménynek számított a filmvásznon, hiszen az örökké független, feminista beállítottságú főszereplő végre révbe ér, és elkötelezi magát a Nagy Ő mellett! A ruha Vivienne Westwood alkotása, amelyben Carrie-t végül nem veszi el Mr. Big, így a ‘majdnem esküvő’ fénypontjává ténylegesen az extravagáns, pezsgőszínű, szatén menyasszonyi ruha válik.

Anyád napja

Két nagyszerű színésznő alakítását kísérhetjük figyelemmel az Anyád napja című amerikai vígjátékban, ahol Jennifer Lopez alakítja az ifjú arát, Jane Fonda pedig a féltékeny anyóst, aki még az esküvő napján sem akarja meghagyni a főszerepet újdonsült menyének. Így két káprázatos menyasszonyi ruhát is láthatunk a film során: Egy törtfehér, klasszikus A vonalú szatén ruhát, valamint egy vállnélküli, egyenes vonalú, hófehér ruhát.

Alkonyat – Hajnalhasadás

 

A fiatalabb korosztály kedvenc filmsorozatának nagyszabású esküvői szertartása végtelenül romantikus és megható jelenete a filmsorozat ezen részének, ahol Bella egy Carolina Herrera tervezte hosszú ujjú, csipkével díszített, nyitott hátú selyem ruhát visel, földig érő fátyollal. A ruha a maga egyszerű letisztultságával gyönyörűvé varázsolja a film egyébként átlagos kinézetű főszereplőjét, és kihangsúlyozza Bella hófehér bőrét és sötét haját.

 

Ne maradj le egy cikkről sem: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon! Minden idők 10 legszebb királyi esküvői ruhája – kattints ide cikkünkért!  Ide kattintva Grace Kelly mesés ruháját idézzük fel, ezen a linken pedig valódi esküvőket nézegethetsz.