Gondoltátok volna, hogy egy golfklub tökéletes helyszín lehet az esküvőtökre, akkor is, ha nincs különösebb kötődésetek ehhez a sporthoz? Dóri és János igen. Azt mesélik, hogy az első perctől fogva lenyűgözte őket a vakítóan zöld pázsit és golfklub letisztult, minimál dizájnja. A menyasszonnyal készített interjúnkból és Jaksa Tímea fotóiból mindent megtudhattok a nagy nap részleteiről. 

,Zala Springs Golf Resort golfklub,esküvő,daalarna ruha,jaksa tímea,

Dóri és János nagy napjának helyszíne egy golfklub volt, Fotók: Jaksa Tímea

Elmeséled, hogyan kérte meg János a kezedet?

A lánykérést vicces, de három részre osztanám. A 2015. október 23-i hosszú hétvégén a Balaton környékén csavarogtunk és János azt mondta, hogy van egy hely, amit szeretne megmutatni nekem. Fogalmam sem volt, hova megyünk, hiába próbáltam a navigáció alapján kitalálni. Aztán egyszercsak Zalacsányban, a főútról lekanyarodva mintha egy másik országba csöppentünk volna, megérkeztünk a Zala Springs Golf Resortba.

Gyönyörű zöld pázsit, zalai dombok, amerre a szem ellát, modern, minimál stílusú épület egy dísztó partján, benne szökőkút.

János pedig csak annyit mondott, hogy ha egyszer elvenne, azt biztosan itt tenné, de lényegében kérdés itt még nem habzott el. Aztán pár nappal később otthon a kanapén, szégyellősen rám nézett és azt mondta, hogy elvált szülők gyermekeként ő sosem tartotta fontosnak a házasságot, de én mindennél fontosabb vagyok a számára, szóval csináljuk, keressünk esküvőszervezőt. Nem volt letérdelés és tűzijáték, de ismerve őt és azt, hogy mennyire nehezen kezeli az ilyen érzelmes helyzeteket, számomra ez volt a tökéletes lánykérés.

A gyűrűket együtt választottuk ki Párizsban a névnapomon, de csak később, egy romantikus vacsora keretei között hangzott el a kérdés.

Ezek után nem meglepő, hogy végül valóban az említett golfklub lett az esküvőtök helyszíne.

János imádja a modern építészetet, a Zala Springs klubházáról a Facebookon olvasott egy cikket, mert nyert egy építészeti versenyen. Kíváncsi lett, hogy Magyarországon hol van ennyire szép helyszín, a többit pedig már tudod. 🙂

,Zala Springs Golf Resort golfklub,esküvő,daalarna ruha,jaksa tímea,

A golfklub területén található tó lett az egyházi szertartás helyszíne

Mindenképpen szabadtéri esküvőt szerettetek volna a szertartásra? Volt B opciótok arra az esetre, ha esne az eső?

Igen, mindenképpen, sőt abban is biztosak voltunk, hogy nem akarjuk mozgatni a násznépet házasságkötő teremtől a templomig, majd az étteremig. Éppen ezért a polgári esküvőnket egy héttel korábban két tanúval megtartottuk Budapesten, a Barabás Villában, az igazi nagy napra pedig kihelyezett egyházi szertartást szerveztünk.

Ha valami miatt az idő nem kedvezett volna a szabadtéri lebonyolításnak, a klubház emeletén tartottuk volna a szertartást. De minden este úgy feküdtünk le aludni, hogy elképzeltük, milyen gyönyörű idő lesz aznap. És így lett! Én hiszek a vonzás törvényében! 🙂

Mikor kezdtétek az előkészületeket a szeptemberi esküvőtökre?

A helyszínt már 2015 végén lefoglaltuk, az esküvőszervezővel, Varga Rózsával pedig az év elején találkoztunk először. Bár János szeret mindig mindent az utolsó pillanatra hagyni, én biztonsági játékos vagyok. Hozzáteszem, márciusban már a zenekar és a fotós naptára is majdnem tele volt szeptemberre.

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Megmondom őszintén, én nem vagyok az a típus, aki már kislány kora óta pontosan tudta, hogy milyen ruhában áll az oltár elé, vagy hogy egyáltalán milyen esküvője legyen. Így az egész esemény hangulatát, stílusát Jánossal közösen találtuk ki és a modern, letisztult, klasszikus elegancia jegyében képzeltük el.

Mivel azonban a magyaros, tradicionális vonalat sem szerettük volna elengedni – főleg a külföldi vendégek miatt – az esküvő előtti napon tartott próbavacsorát ebben a hangulatban szerettük volna megtartani.

Mivel sokan, sok felől érkeztek, az is kifejezett koncepció volt, hogy több napos legyen az esemény. Szerettük volna, hogy az esküvő napján már ne kelljen rohannia senkinek. És tökéletesen alakult így! Csütörtökön a cigány muzsikusokkal együtt lovaskocsi vitt minket a szállásról a Pálos Vendégházba, ahol lampionokkal díszített kert és bográcsgulyás várt minket. Igazi, autentikus, magyaros este volt!

Az esküvő délelőttjére medencézést, golfoktatást és beauty programot szerveztünk a vendégeknek. Nagy szívfájdalmam, hogy én ezekről a készülődés miatt lemaradtam, de a visszajelzésekből tudom, hogy mindenki remekül érezte magát.

,Zala Springs Golf Resort golfklub,esküvő,daalarna ruha,jaksa tímea,

Hogyan esett a választásod erre az egyedi tervezésű Daalarna esküvői ruhára?

A ruhaválasztástól féltem a legjobban, hiszen teljesen ötlet nélkül álltunk neki a keresésnek a legjobb barátnőmmel. Egy dologban biztos voltam, hogy sem a helyszínhez, sem pedig hozzám nem illik a nagy habos-babos ruhaköltemény. Sőt a vőlegény kifejezett kérése volt, hogy ne dugjuk el az alakom.

Azért persze próbáltam többféle ruhát, de Benes Anita 2016-os kollekciójának az egyik darabja hozta meg a várt a WOW-effektust. Ebből a ruhából indultunk el és Anita kb. öt perc alatt leskiccelte azt, amire mindannyian azt mondtuk, EZ AZ!

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Hatalmas sikere volt, főleg a gyönyörű csipkemotívumnak, ami az illúziótüll miatt tényleg olyan volt, mintha a bőrőmre lenne ragasztva. Mindenki azt mondta, hogy pont ilyen ruhát képzeltek el hozzám.

A férjem számára természetesen az utolsó pillanatig meglepetés volt, izgultam is kicsit, mert rettentően kritikus. Hősiesen elismerte, hogy nem sok választotta el a sírástól, amikor először megpillantott benne, szerinte is csodás választás volt.

,Zala Springs Golf Resort golfklub,esküvő,daalarna ruha,jaksa tímea,

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Tökéletes, tényleg! Semmit sem csinálnánk másképp. Hála az égnek, a családunktól és barátainktól is ugyanezt a visszajelzést kaptuk, sőt még így hónapokkal később is felsóhajt mindenki, hogy milyen szuper volt a szervezés és micsoda buli volt.

Utólag belegondolva azért kicsit fura érzés, hogy a “feléről lemaradtam”, hiszen a délelőtti programokon és a vendégváráson én már nem voltam ott, aznap én délután 4-kor az oltárnál találkoztam mindenkivel. Innentől pedig, mondanom sem kell, egy szempillantás alatt eltelt a nap.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Mindketten imádunk enni, szeretjük a különleges, minőségi ételeket, borokat, ezért mindenképpen fine diningban és tányérszervízben gondolkoztunk. Hatalmas szerencsénkre Simonyai Norbert, a Zala Springs séfje elképesztő menüsort állított össze. A német vendégek még azt is megkérdezték, hogy hány Michelin-csillagos a séf. A borpárosításokat a DiVinónak köszönhetjük.

Nem sok mennyasszonyra jellemző, hogy tud enni a nagy napon, de bevallom, én mind a hét fogást végigettem. 🙂

A képek alapján igazán modern és különleges volt a menyasszonyi torta és a süteménykínálat is.

Az esküvőszervezőnk, Rózsa ajánlására egy délután lementünk Győrbe, Lengyel Józsi tortaszalonjába. Amikor beléptünk, már biztosan tudtuk, hogy a legjobb helyen járunk. Józsi azonnal ráérzett a stílusunkra, emiatt szabad kezett kapott a tortaasztal összeállításában. Szerintem önmagáért beszél, hogy az utolsó falatig minden elfogyott még az esküvőn!

 

Mi volt a kérésed/álmod a dekorációra vonatkozóan és kikkel valósítottad meg?

Letisztult, klasszikus elegancia és egyszerűség. A nyomtatványok designjában a legjobb barátnőm, Reni volt a segítségem. Évek óta ismerjük egymást, így lényegében fél szavakból is megértjük egymást, szóval azonnal tudta, mit szeretnénk. Rettentő hálás vagyok neki, hiszen nagyon sokat dolgozott azon, hogy minden ilyen tökéletes legyen!

A helyszíni dekorációt a Viola Violetta Florals készítette. Különösebben itt sem volt határozott elképzelésünk, de a minimál helyszínhez tudtuk, hogy a fehér orchidea szuper választás lenne. Vió lejött felmérni a helyszínt és mivel az első pillanattól kezdve vele is egy hullámhosszon voltunk, tudtam, bármit is készít, az tökéletes lesz. És valóban!

Légies, finom és elegáns lett a végeredmény. Imádtuk!

Milyen volt a zene? Meddig tartott a lakodalom?

Számomra az esküvőmmel kapcsolatban egy biztos pont volt, hogy mindenképpen a Smile-nak kell zenélnie. Olyannyira, hogy mikor kiderült, mégsem lesz nekik jó a szombat, miattuk tettük át péntekre az esküvőt. Megérte! Ahogy berobbantak, azonnal, minden átmenet nélkül a tetőfokán volt a buli és ez így ment hajnal 5-ig.

,Zala Springs Golf Resort golfklub,esküvő,daalarna ruha,jaksa tímea,

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Nehéz egy ilyen gyönyörű napból bármit is kiemelni. Az a pillanat amikor édesapám először meglátott, majd amikor Jánossal aznap először, az oltárnál találkoztunk. Az első táncunkra is jó visszagondolni. Nem tanultunk be semmilyen koreográfiát, improvizáltunk és nem is sikerülhetett volna jobban. A tortázás közben néztük meg Jaksa Timi same day slide-ját, ami annyira megható volt, hogy még némelyik pasi is megkönnyezte.

Mi volt a legszebb élményed?

A fogadalomtétel. Ott megszűnt körülöttünk a világ, csak mi voltunk és a jó Isten.

,Zala Springs Golf Resort golfklub,esküvő,daalarna ruha,jaksa tímea,

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Varga Rózsának hála, semmin! Nyilván nekem is sok dolgom volt az esküvőt megelőző hetekben, de aznap hozzám már semmilyen probléma, kérés, kérdés nem jutott el. Rózsa mindent és mindenkit kézben tartott. Olyan ő, mint egy Tündér Keresztanya! Nem tudom mit csináltunk volna nélküle. (Olvasd el ide kattintva Varga Rózsa 10 tippjét az esküvői etikettel kapcsolatban – a szerk.)

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Semmit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,Zala Springs Golf Resort golfklub,esküvő,daalarna ruha,jaksa tímea,

Esküvői szolgáltatók, akik nélkül Dóri & János nagy napja nem lett volna ugyanolyan:

Bonjour – Varga Rózsa esküvőszervező
Daalarna – menyasszonyi ruha
Marosi Viktor – ceremóniamester
Olasz Renáta – design
Jaksa Tímea – esküvőfotós
Viola Violetta Florals – virágdekoráció
Torta és Karamell by Lengyel József – menyasszonyi torta & sütemények
Smile – zenekar
Boros Gábor – videó
InksEdge – nyomdai munkák
Zala Springs golfklub & resort – esküvői helyszín
Barsi Balázs – fodrász
Kukovicza Tímea – smink

Hogy tetszett a golfklub, mint esküvői helyszín? Még több esküvői helyszínt ajánlunk ide kattintva, ha pedig még több valódi esküvői beszámolót olvasnál, kattints ide