Végre visszatért a jó idő és ezzel együtt a kedvünk is ahhoz, hogy hétvégenként ráérősen borozgassunk a kertben. Most négy izgalmas és finom koktélrecept inspiráció következik, amelyeknek legfontosabb összetevője a megunhatatlan rozébor. Lássuk!

1. Mimózakoktél hibiszkusszal és gránátalmával

Az alkalom, amihez a leginkább illik: Lánybúcsú.

Édes, gyümölcsös és lágy – tökéletesen illik egy laza esti borozgatáshoz a csajokkal.

Hozzávalók 6 személyre: 1 üveg rozébor, 10 evőkanál gránátalmalé, 10 evőkanál bodzalikőr, 5 evőkanál hibiszkusz szirup, valamint ha nem túl nehéz beszerezni: hibiszkuszvirágok a díszítéshez.

Elkészítés: helyezz egy hibiszkuszvirágot egy pezsgőspohárba. Egy koktél shakerben rázd össze a gránátalmalevet, a likőrt és a szirupot egy kis jéggel. Ezután öntsd a pohárba úgy, hogy félig töltse meg azt. A végén öntsd fel rozéval. Egészségetekre!

2. Rozépuncs

Az alkalom, amihez a leginkább illik: Szomszédlátogatáshoz.

Tölts meg vele egy puncsos tálat és hagyd, hogy dolgozzon helyetted: kapcsolatépítés felsőfokon!

Hozzávalók 4 személyre: 1 üveg rozébor, 2 csésze buborékos limonádé, 6 nektarin, 1 citrom, 1 narancs, 1 csésze málna, 4 evőkanál cukor.

Elkészítés: Vágd apró darabokra a nektarint, a citromot és a narancsot. Öntsd a limonádét és a rozét egy nagy puncsos tálba és add hozzá a cukrot is, majd a gyümölcsöket és végül egy kis jeget. Cheers!

Tippek a díszítéshez és a tálaláshoz, Fotók forrása: Pinterest

3. Bazsalikomos rozélimonádé

Az alkalom, amihez a leginkább illik: Kerti sütögetés.

Elegáns és méltó egy komoly háziasszonyhoz, ráadásul istenien illik a frissen sült húsokhoz.

Hozzávalók személyenként: 2 nagy bazsalikomlevél, 1 szelet citrom, fél csésze rozébor, 2 evőkanál citrusos vodka és egy kis szirup.

Elkészítés: Nyomkodd össze a citromot és a bazsalikomot egy pohárban, majd tölts rá jeget, rozét és vodkát. A végén koronázd meg egy kis sziruppal és keverd el jól. Jöhet a koccintás!

4. Rozés sangria

Az alkalom, amihez a leginkább illik: Parti a tetőn.

Végre együtt partizik a csillagok alatt a nyár két legkapósabb hozzávalója: a rozé és az érett gyümölcsök.

Hozzávalók egy kisebb társaságnak: 1 üveg rozébor, fél csésze brandy, fél csésze narancslikőr, 2 csésze szóda, 6 tetszőleges citrusgyümölcs, 1 csésze apróra vágott dinnye (mindegy, milyen fajta), 1 maroknyi eper, 2 evőkanál cukor.

Elkészítés: Vágj fel minden gyümölcsöt és tedd az italadagolód aljára. Add hozzá a folyékony hozzávalókat, és lehetőség szerint hagyd összeérni őket pár órára. Szervírozd sok jéggel, gyümölcsükkel és cukrozott szélű pohárban. Egészségetekre!

Te melyiket készíted el először? Ha még nincs kedvenc rozéborod, amivel elkészítenéd a koktélokat, ezen a linken érdemes nézelődni.

Neked melyik koktélrecept a kedvenced? Tippek a díszítéshez és a tálaláshoz, Fotók forrása: Pinterest, A receptek forrása:jossandmain.com