Ha nászút, akkor irány a gazdag part, ami a Happy Planet Index szerint egyben a Föld legboldogabb országa. Irány Costa Rica!

Az Észak-Amerikát Dél-Amerikával összekötő keskeny földcsík nemcsak legboldogabb, hanem a legbékésebb országa is egyben. Keleti partjait Kolombusz fedezte fel 1502-ben, a nyugati oldalt csak 17 évvel később sikerült hajóval megközelíteni, míg az ország középső része 1561-ig rejtve maradt az európaiak elött. Ez az egyetlen közép-amerikai ország, amelynek lakossága nagyrészt európai leszármazottakból áll, mivel az őslakosságot a spanyol gyarmatosítók és az általuk bevitt betegségek szinte teljesen kiirtották. Ásványkincsei majdnem teljesen kiaknázatlanok, bevételei a mezőgazdaságból és a partmenti halászatból származnak.
 
A évi középhőmérséklet 20 fok, ami egész éven át kellemes időt, strandolásra csábító tengerpartokat ígér. 
Számos nemzeti park található az országban, amikben számtalan különleges állat és növényfaj ejti ámulatba a látogatót.
 
Az ország területének 25 százaléka védett valamilyen formában. 
 
A főváros (San Jose) állandóan tavaszias  éghajlatát a tengerszint feletti magasságának köszönheti. Az évszakok változását csak a csapadék mennyisége jelzi. Érdemes kitérőt tenni akár autóval, akár vasúttal a két legnagyobb kikötőbe, Puerto Limonba és Puntarenasba. 
 
A Juan Santamaria nemzetközi repülőtér és a közeli célpontok eléréséhez szükséges, belföldi járatokkal induló repülőtér is a közelben van.
 
Érdemes felkeresni a nemzeti színházat (Teatro Nacional Costa Rica), a főváros legszebb templomát (Metropolitan Church), a világ legnagyobb jade szobrát (Museo de Jade), az igényesen megalkotott posta épületét (Correos de Costa Rica), ahonnan ne felejtsünk hagyományos üdvözlőlapokat feladni az otthon maradottaknak. 
Kellemes délutáni időtöltésnek ígérkezik a főváros közelében Ruinas de Ujjarras felkeresése. Festői romok, mesés természeti környezet garantálja a nászúthoz illő romantikus képeket. 
 
A helyi ételekkel vigyázzunk, az európai gyomor számára nehéznek tűnhetnek, hiszen nagyon fűszeresek, olajosak. Jellemzően mindent megsütnek, nem kínálják még a zöldségeket sem nyersen. Nemzeti ételük a gallo pinto, ami fekete babból és sült rizsből álló reggeli. Kóstoljuk meg a kókusztejes változatát is! A tengeri herkentyűk drágák, de ha már itt vagyunk, ne hagyjuk ki őket! Öblítsük le az egészet a cukornádléből főzött guaróval. 
 
Indulás előtt mindenképpen tájékozódjatok a szükséges védőoltásokról!
Fotók: Pixabay
Valódi esküvői beszámolókért kattints ide, ha pedig még több nászutas tippet olvasnál, ezen a linken teheted meg.  Lájkolj minket a Facebookon és az Instagramon is, hogy mostantól minden friss cikkünkről értesülj!