Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Zita és Kristóf szeptemberi nagy napját mutatjuk meg nektek a menyasszony beszámolójával kiegészítve.

Hogyan ismerkedtetek meg?

Kristóffal, a férjemmel még az egyetemen találkoztunk, majd egy bizonyos buszmegállói találkozás óta úgy vagyunk, mint a borsó meg héja több, mint 5 éve.

Milyen volt a lánykérés?

A lány kérés Párizsban történt, a Montmarte egyik festője segítségével. Kristóf nagyon sokat készült, szegénynek nem volt egyszerű dolga, mert akkoriban még együtt is dolgoztunk, szóval szinte minden pillanatot együtt töltöttünk, de nagyon ügyesen megoldotta a szervezést. Írt egy kis papírt, amin angolul és franciául is leírta a „menetrendet”, miszerint a festő készít rólunk egy portrét, és a legvégén rárajzolja a gyűrűmet is, majd miután meglátom, letérdel és felteszi a nagy kérdést. Így is történt, nagyon romantikus volt, nagyon meglepődtem és azt hiszem, valahol rólunk is kering pár felvétel az interneten, annyi videózó telefont láttam a kezekben körülöttünk. 🙂

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Igazából én sosem voltam az a fajta lány, aki egész életében az esküvőjére készül, és amikor megtörtént az eljegyzés, az volt az első gondolatom, hogy semmiképp nem szeretnék Kristófra erőltetni semmit, tehát mindent együtt találtunk ki és beszéltünk meg.

Egyikünk se szeretett volna kifejezetten nyári esküvőt, úgyhogy hamar eldőlt a szeptemberi dátum és ahhoz valahogy egyértelműen jött a bordó szín ötlete és azok a hívószavak, amilyen napot elképzeltünk magunknak. Szeretjük az egyszerűen szépet, tehát a koncepció a letisztult, fiatalos romantika volt egy kis eleganciával megspékelve, ami szerintem minden kis részletben visszaköszönt az esküvő egészén.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Mindenképp valami indusztriális helyszínt kerestünk és szerettünk volna, ha Budapesten van. Elsőként jutott eszünkbe a KIOSK, de valahogy lehetetlennek tűnt, aztán sokat gondolkoztunk és végülis úgy voltunk vele, hogy egyszer van ilyen alkalom, hát legyen olyan, mint mi, kompromisszumok nélkül. Illetve az első randinkon is erre csavarogtunk, szóval adott az egész környék egy romantikus nosztalgiát mindkettőnknek.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Az eljegyzés 2017. októberében történt és nagyon sokat gondolkoztunk, hogy megtartsuk-e 2018-ban, vagy várjunk egy évet. De igazából nem volt miért várnunk, úgyhogy 11 hónap múlva már meg is tartottuk az esküvőt. Az elején viszonylag gyorsan sikerült minden szolgáltatóval egyeztetni, és onnantól már csak a végén kellett az apróságokat intézni.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A célunk az volt, hogy a vacsorán a KIOSK gyönyörű belső tere domináljon és a romantikus hangulatot belecsempészve, csak virágokat és fényeket szerettem volna dekorációnak és játszani a hely adottságaival. Tehát gyertyák voltak töméntelen mennyiségben mindenhol és bordó, fehér és világos rózsaszín virágok kavalkádja az asztalokon. Amit nagyon imádtunk mi is és a násznép is, hogy egy hatalmas bontott téglafalon a jegyesfotózásunkon készült fényképeket vetítettük egész este, így bármikor odapillantottunk, visszajöttek azok az élmények is, amit Renivel, a fotósunkkal töltöttünk abban a fantasztikus három napban Angliában.

Ahogy a meghívót is, a grafikai anyagokat én készítettem el, hiszen kreatív szakmában dolgozom, és más menyasszonyok is megbíztak már hasonló feladattal. Már a meghívónál megtaláltam a tökéletes színt és grafikai elemeket, amiket végül mindenhol használtam és tökéletesen passzolt a megálmodott képhez.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Az ételeknél nagyon egyszerű volt a koncepció, szerettünk volna nagyon finom ételeket enni, és ebben nagy segítségünkre volt a KIOSK vezetősége és személyzete. Egy próbavacsorán két menüt kóstolhattunk végig, és gyorsan el is dőlt, hogy apróbb változtatásokkal melyik is lesz az igazi. Azt hiszem, mindenki nagyon elégedett volt az esküvőn, ugyanúgy ahogy mi is a választás napján. Maradtunk a klasszikusoknál, viszont modern formába öntve, tányérszervizzel felszolgálva.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

Egyértelmű volt, hogy a KIOSK csodálatos cukrászát kérjük meg, hogy készítse el a tortánkat, és végül egy három szintes elegánsan egyszerű, fehér tortát kértünk. Nagyon ízlett mindenkinek, még napokkal később is jöttek a kérdések, hogy nem maradt-e véletlenül egy-egy szelet.

A süteményeknél szintén egyértelmű volt a választás, hiszen édesanyámnak van egy süteményboltja Székesfehérváron, ahol helyben sütnek meg mindent, úgyhogy egy kis protekcióval azt választhattunk, amit szerettünk volna, és együtt találtuk az összes süteményt. Nagyon sokat dolgoztak, de végül megérte, mert a násznép nagyon szerette az ismerős ízeket, sőt van olyan barátunk, akiről szinte csak olyan kép készült, hogy vissza-vissza jár a desszertasztalhoz.

Hogyan választottad ki a menyasszonyi ruhádat?

Már régóta követem a Daalarna útját, és mindig is egy ilyen ruháról álmodtam. Majd eljött a nap, amikor az álomból valóság lett, és fel is próbálhattam a kedvenceimet. Már az elején megvolt a fazon, amit szerettem volna, és Nikivel csak próbáltunk, próbáltunk, de nem jött az igazi. Aztán utolsóként elővette az Ocean kollekció egyik darabját, amire nem is gondoltam, hogy jó lehetne. Felpróbáltam, és mindenki arcán láttam, hogy ez lesz az! Én is éreztem, de a sok impulzus miatt kértem egy újabb próbát, hogy egyedül is felpróbálhassam, és akkor megjött az a végleges érzés, hogy én enélkül a ruha nélkül nem lennék maradéktalanul boldog.

Szerettem egyedül járni a próbákra, akkor tudtam igazán magamra és a ruhára koncentrálni. Az volt az én időm a nagy esküvői mizériában, Mariann és Viki mindig felejthetetlenné tették azokat a napokat. Itt külön megköszönném nekik azt a sok kedvességet és biztatást, amit tőlük kaptam, illetve mindenkinek, akivel a szalonban találkoztam, hiszen annyira megkönnyítették a szervezést, hogy a ruha miatt soha nem kellett izgulnom. Bármi kérdésem volt, azonnal megoldottuk és segítettek mindenben. Köszönöm nektek!

Mit szóltak a ruhádhoz a vendégek és a férjed?

A férjem, mivel nagyon jól ismer, sejtette a fazont, de nagyon meglepődött, hogy mennyire szép a ruha és mennyire passzol hozzám. Az első pillantásán láttam, hogy meghatódott és még ott a templomban odasúgta, hogy mennyire gyönyörű vagyok, ami adott egy nagy adag önbizalmat egész napra.

A vendégeknek is nagyon tetszett, hiszen már a gratulációknál is mindenkinek a második mondata az volt, hogy mennyire gyönyörű a ruhám, illetve akárhányszor szóba kerül az esküvő, vagy megnézzük a képeket, mindig megbeszéljük, hogy a lehető legszebb ruhát választottam. Talán azért aratott ekkora sikert, mert tényleg önmagam tudtam lenni ebben az elképesztő csipkeruhában.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Szerettem volna, ha kényelmesen érzem magam aznap. Nem szerettem volna másmilyen lenni az esküvőmön sem, mint amilyen a hétköznapokban vagyok, amiben Gergő és Eszti is nagy segítségemre voltak. Így egy modern, egyszerű kontyot választottam és a sminkem is természetes volt egy kis színnel megspékelve. A gyűrűimen kívül csak egy fülbevalót viseltem, ami tökéletesen passzolt a ruhához és kiegészítette azt. Illetve ami kardinális kérdés volt számomra, az a cipő, de megtaláltam az igazit, egy bordó magas sarkú személyében, aminek a kiválasztása hasonlóan pityergősre sikerült, mint a ruháé.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Fiatalos, vidám, elegáns, romantikus és szerelmes.

Milyen emlékeid vannak a nagy napról?

Érdekes ez az egész esküvő dolog, mert igazából ilyenkor az ember valahogy belekerül egy hangulatba, és nem szabadul onnan. Nekem az estéből sok konkrét pillanat nincs meg, hanem inkább az érzés, amit akkor éreztem. Főleg arra emlékszem, hogy mindenki milyen jól érezte magát és hogy olyan volt minden mint, mi, sallangok nélkül.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Alapvetően DJ-t szerettünk volna, hamar egyeztettünk Hegyoval az elképzeléseinkről, viszont egy kis csavart, meglepetést is terveztünk, amiről senki nem tudott. Így esett a választásunk Péterre, aki több blokkban szaxofonszólókat játszott. Ez Kristóf ötlete volt, és nagyon gondosan megszervezte, kigondolta – ez volt az ő kis külön projektje. Mindenkinek nagyon tetszettek a jazzes feldolgozások, és jó hangulatot teremtett az amúgy is meghitt, beszélgetős este alatt. Emiatt kicsit lassan indult be a buli, de mindenki olyan jól érezte magát, hogy nem is bántuk. Aztán az utolsó órákban, azt hiszem, mindenki bepótolta az addig elmaradt tánclépéseket!

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Az élet mindig produkál meglepetéseket, és ez alól az esküvő sem kivétel. Sok-sok nagyon szép és emlékezetes pillanatot éltünk át, viszont talán a legmókásabb az volt, hogy Kristóf barátai a lányrablás szabályait felrúgva, még a menyasszony tánc előtt elraboltak, és pár percen belül egy közeli szórakozóhely kellős közepén találtam magam. Táncoltunk, jól szórakoztunk, de senki nem jött utánunk, kezdtem is elszontyolodni, hogy Kristóf nem is keres, mire úgy döntöttünk, hogy hát lassan induljunk vissza. Eközben kiderült, hogy mivel senki nem tudta, hogy merre vagyok, elindult egy „vőlegénytánc”, viszont őt is elrabolták közben. Tehát a vendégeink ott voltak „egyedül”, mi sehol, majd a nagy kavarodás után Gergő segítségével visszaállt a rend, és én is táncoltam egy újabb kört. Azóta is emlegetjük, és próbáljuk megfejteni, hogy vajon mi járhatott a fiúk fejében. 🙂

Mi volt a legszebb élményed?

A legszebb pillanatok a templomban voltak, végig arra gondoltam, hogy mennyire szeretem Kristófot, és ez egész este valahogy ott lebegett velem. Illetve felejthetetlen volt – azt hiszem nem csak nekünk – az a beáramló fény, mikor a kivonulásnál kinyitották azt hatalmas ajtót a Bazilikában, és ránk sütött a nap. Mágikus pillanat volt!

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az esküvő előtt pontosan két héttel eltörtem a kislábbujjamat, szóval félő volt, hogy egyáltalán hogyan fogom felvenni a cipőmet aznap. Végig próbáltam pihentetni és izgultam, hogy meggyógyuljon addigra. A főpróba az előző napi polgári szertartás volt, de a cipőmet konkrétan csak szombaton, az esküvő előtt próbáltam fel először. Azt hiszem az adrenalin segítségemre volt, így nem volt semmi baj egész este. A másnapról már inkább ne beszéljünk…

Esküvői szolgáltatók Zita és Kristóf nagy napján:

Menyasszonyi ruha – Daalarna
Fotó – Török-Bognár Reni
Film – MVP Images
Ceremónia mester – Bódy Gergő
Helyszínek – Szent István Bazilika, KIOSK
Virágok és dekoráció – Kifli és rezeda
Torta – KIOSK
Sütemények – Pite sütibolt
Smink – Galambos Eszter, Bridal Beauty Agency
Haj – Svégel Gergő
Cipő – Chloé
Szaxofon –  Jelasity Péter
DJ – DJ Hegyo
Esküvőszervező – Green Wedding by Madarász Zsuzsi

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva