Mariann és Feri egy szlovákiai kastélyban, az Amadé Chateau-ban tartotta az esküvőjét. A nagy napot Kondella Misi gyönyörű képeinek és az esküvőszervező, Landesz Katalin beszámolójának segítségével idézzük fel a Secret Stories olvasóinak. 

Mariann és Feri

Mariann és Feri egy másik menyasszonyom ajánlására érkezett hozzám. Nagyon kedves, határozott, szeretetreméltó párt ismertem meg bennük. Mariann finomsága, nőiessége, kedvessége tökéletesen kiegészítette Feri határozottságát, férfias, tiszteletet követelő, de barátságos személyiségét. Az érzelmek tapinthatók voltak köztük a szervezés során végig, a barátságos, emberbaráti viselkedésük, szeretetteljes hozzáállásuk pedig mindannyiunk számára megkönnyítette a közös munkát.

Amadé Chateau – az esküvő helyszíne

Az esküvőjük egy szlovákiai kastélyban, az Amadé Chateau-ban volt. Ehhez az egy szolgáltatóhoz és a dátumhoz ragaszkodtak, minden másban viszont szabadkezet adtak nekünk, szakembereknek, ami jelentősen megkönnyítette a munkánkat és szárnyalni engedte a kreativitásunkat.

A kastély nagyon magas minőségi színvonalon működik, a pár többször volt a vendégük és nagyon elégedettek voltak az ottani szolgáltatásokkal, a vendéglátással, az ételekkel és a kiszolgálással.

A design, a berendezés, a bútorok pedig magukért beszéltek, mikor az első bejárás során megpillantottuk őket. A báltermük sajnos, eleganciája ellenére csak kis létszámú esküvőket tud fogadni, így sátorba terveztük az esküvőt megvalósítani a kastély parkjában a kastély catering szolgáltatásaival.

Az Amadé Chateau kevés esküvőt bonyolít, nem ez a fő profiljuk, a szállóvendégek nyugalma a fő céljuk, így nem volt sok tapasztalatuk esküvőszervezőkkel, megtervezett esküvői koncepcióval, sátorépítéssel és egyéb nagyívű technikai megoldásokkal. Az együttműködés elején ez okozott is nehézségeket, mivel tartottak tőlünk és az ötleteinktől, javaslatainktól, számos szabályt állítottak fel.

Szerencsére a szervezés folyamán a pár hozzáállásának és a csapat profizmusának köszönhetően összecsiszolódtunk a helyszínnel és remek munkát végeztünk közösen.

Az esküvői helyszín három napon át épült, a sátorépítést követte a textilek, csillárok és a fénytechnika felépítése, majd a táncparkett, italpult és a bútorok kerültek a helyükre. A dekorációt két napon át öt dekoratőr építette megállás nélkül minden egyes apró részletre ügyelve.

Az esküvői dekoráció

Mariann finom, nőies, királylányos púderszínű álmokat ringatott az esküvője látványvilágával kapcsolatban. Dekoratőrünk, Szabó Mónika és csapata, a Fleur & Ballon Dekor ezt maximálisan megvalósíthatónak és helyszínhez illőnek érezte.

A púderszínek közé került némi elegáns arany kiegészítő és a kristálycsillárok tették fel az i-re a pontot az elegáns lágy esésű textilekkel borított sátorban, amelynek falai azonban átlátszóak, víztiszták voltak, így a vendégek a sátorban vacsorázva, szórakozva nem vesztették szem elől a csodásan kivilágított kastélyépületet és parkot.

 

A nagy nap reggelén

A nagy nap a pár készülődésével indult. Feri a gyermekeivel készülődött, amely adott egy megható színt a vőlegény indulásának. Mariann édesanyja és húga segítségével öltözött, szépítkezett a csodás lakosztályban. Királylányos, hosszú ujjú Daalarna ruhája tökéletes királylánnyá emelte őt.

A párnak szerveztünk egy első megpillantást a kastély különleges szalonjában, amely előtt a vőlegény még felkészült a szivarszobában. Életem egyik legérzelmesebb, legőszintébb first look-jának lehettem szemtanúja, a vőlegény meghatottan, könnyes szemmel vette szemügyre menyasszonyát, Mariann pedig boldogan repült a karjaiba.

Sorsszerű volt az egész, máshogy nem is történhetett volna a kapcsolatuk megkoronázása. Boldogság nekünk is, ha a szeretetet tapinthatóan érezzük.

A pár fotózása jó hangulatban telt, Kondella Misi és Magyari Marci profi párosa az izgalom utolsó jeleit is eltüntette az arcukról és vidáman bolondozva vetették alá magukat a fotósok kéréseinek.

A szertartás

A hivatalos polgári szertartásuk Győrben, a Zichy Palotában zajlott, hiszen Magyarország területén kellett, hogy egybekeljenek. Győr Nyékvárkonytól mindössze félórányi távolságra fekszik, így a vendégek ide érkeztek Budapestről és Magyarország egyéb részeiről, a közeli családtagokat pedig busszal szállítottuk át Győrbe a kastélyból.

Megható, szép szertartás tanúi lehettünk, a vendégeket innét már Nacsa Szilárd ceremóniamester gardírozta megfelelő humorral és határozottsággal.

Állófogadás, majd fergeteges parti

A szertartást visszaérkezve a kastélyba állófogadás követte finom hárfazene kíséretében. A pár megérkezése nagy ovációt váltott ki, mindenki megkönnyezte őket. A vendégek lelkesen gratuláltak nekik és a csodás fotófalat is alaposan kihasználták.

Mariann és Feri a monogramjukkal ellátott táncparketten fények játékában táncolhatta el a nyitótáncot, amely nagyon érzelmes és kreatív volt.

A kastély hagyományaihoz méltón a vacsora tányérszervizzel került felszolgálásra, a négy fogás után ínycsiklandozó desszertbüfé és gyümölcsbár várta a vendégeket.

Emlékezetes pillanatok

Megható pillanat volt, amikor a vőlegény lánya édesapja kedvenc slágerével állt színpadra meglepetésként.

Mariann és Feri esküvőjének számomra legemlékezetesebb pillanata a tortaceremónia volt. Lengyel József csodálatos tortakölteményét tökéletes környezetben szolgálhattuk fel a kivilágított kastélyépület előtt, a vendégek csillagszórósorfala alatt táncolt be boldogan az ifjú pár a tortához.

Tökéletes pillanatok voltak, melyeket természetesen előtte alaposan megterveztünk, mégis olyan ritkán sikerül mindent így összhangba hozni. Ehhez ilyen párra és vendégekre van szükség.

Az este hátralevő része

A programot színesítette a Másképp slow motion booth elnevezésű új keletű programja. A talpalávalót Mester Gyula DJ szolgáltatta nem kis sikerrel. A tortaevést a Másképp sameday filmje színesítette, könnyeket csaltak mindenki szemébe… Angyal András remek koreográfiájával tért vissza a pár a menyasszonytánc után, amelyet fergeteges buli követett.

Mariann és Feri esküvőjén soha nem volt üres a táncparkett és a szeretet tapinthatóan vette őket körül mind a vendégek, mind a stáb részéről. Esküvőhöz méltó érzelmek, könnyek és mosolyok, amelyek eszembe jutnak erről az esküvőről…Öröm volt nekik dolgozni. 🙂

Esküvői szolgáltatók Mariann & Feri nagy napján:

Esküvőszervezés: Creative Weddings by Katalin Landesz
Fotó: Kondella Misi Photography
Helyszín és catering: Amade Chateau, Nyékvárkony
Dekoráció: Fleur & Ballon – Moni Szabó
Meghívók és grafikai tervezés/kivitelezés: PimpernelWeddings
Sátor: Klost.sk
Ruha: Daalarna és Dress Me & You
Ceremóniamester: Nacsa Szilárd
Film és slowmotion booth: Másképp
Tánctanítás: András Angyal
Zene: Mester Gyula
Fénytechnika: EvenTech Solutions Kft.
Torta: József Lengyel – Torta és Karamell
Smink: Varga Lívia
Haj: Joci Gogh
Manikűr: Catwalk Nails

Még több esküvői helyszínt ajánlunk ide kattintva, ha pedig még több valódi esküvői beszámolót olvasnál, kattints ide