Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Dóri & Dani meghitt és gyönyörű nagy napját mutatjuk meg nektek.

"Valóban életem egyik legszebb napja volt" - Dóri & Dani esküvője

“Valóban életem egyik legszebb napja volt” – Dóri & Dani esküvője

Hogyan ismerkedtetek meg Danival?

A férjemmel egy tervpályázat készítése során ismerkedünk meg. Én építészként dolgozom, Ő pedig tájépítészként. A pályázat során az egyik kollégám vonta be őt is a pályázat készítésébe, innen indult minden.

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés nagyon meghitt volt, egy igazán szép helyen történt. Nyaralni voltunk Erdélyben és egy vasárnapi napon felmentünk a csíksomlyói „nyeregbe”, a Salvator-kápolnához, ott pedig leültünk egy padocskára. Megvárta Dani, hogy elmenjen az összes turista, letérdelt elém és megkérte a kezem. Természetesen egyből igent mondtam.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

Vidéki, egyszerű, letisztult esküvőt szerettünk volna, amiben visszaköszön kicsit a szakmánk is.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

A „vidéki koncepció” miatt egyből a szülővárosomra esett a választás. Fontos volt számunkra, hogy a vendégek kikapcsoljanak és csak az esküvőt élvezzék a nagy napon, ehhez pedig ideális volt egy ilyen nyugodt, békés helyszín.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Az esküvőt egyből a lánykérés után elkezdtük szervezni, hozzávetőlegesen egy évvel az esküvő előtt. Az első három hónapban kiválasztottuk a szolgáltatókat, lefoglaltunk a szálláson kívül mindent, aztán pihentünk pár hónapot és az esküvő előtt körülbelül 3-4 hónnappal folytattuk a pontos egyeztetéseket.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan és kikkel valósítottátok meg végül?

A dátum kitűzése után az első volt, hogy Emese (Natural Wedding Decor) barátnőmet megkérdezzem, megfelelő-e nekik ez az időpont, mert ragaszkodtunk hozzájuk, ez nem is volt kérdés. Szerencsére még pont nem volt más esküvőjük arra a napra, így maradt a kitalált dátumunk. Számomra a dekor-grafika-meghívó volt a legfontosabb, és tudtam, hogy Emeséékben vakon megbízhatok, mert biztos, hogy minden a legszebb lesz és ez így is történt. A kérésünk a szakmánkból adódóan annyi volt, hogy a beton (építészet) és sok növény (tájépítészet) jelenjen meg a dekorban. Színben a szürke, virágban csak a fehér és zöld volt az elképzelésünk. A végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta, amit nagyon köszönünk nekik!

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A lakodalom a Kertvendéglőben volt, ahol az ételek tekintetében szerettük volna a hagyományokat tartani, így hagyományos menüvel volt a vacsora: tyúkhúsleves, pörkölt, sültes tál, éjfélkor pedig töltött káposzta.

És a sütemények, valamint a menyasszonyi torta?

A süteményeket itthon, Csongrádon készítette egy néni, aki apukám kérésére még elvállalta az esküvőnket, amiért nagyon hálás vagyok neki, hiszen már gyerekkoromban is ő készítette az esküvőkre a házi süteményeket.
A tortát – Emese ajánlásával – az Egy csipet torta készítette, melynél a dekoráció elemei köszöntek vissza. Az alsó szint „beton” borítást kapott, a rá kerülő két szint pedig pucértorta volt. Ehhez Emese készített egy gyönyörű koszorút. Itt is csak koncepciót mondtunk, és Emese töretlen lelkesedéssel mutatta, hogy mit szólnánk a koszorú díszhez, ez még itthon nem annyira divat, de nálunk szívesen kipróbálná. Mi természetesen ennek az ötletnek is nagyon örültünk, és „hát miért ne” alapon gyönyörű végeredmény lett a koprodukcióból.

 

Hogyan esett a választásod a Daalarna ruhádra? 

A ruha tekintetében mindenképpen itthoni tervezésű ruhát szerettem volna. Több magyar tervezőnél is voltam ruhapróbán, utolsó próbám volt a Daalarna szalonban, ahol második ruhának próbáltam ezt a különleges, galambos ruhát, melyet amikor felvettem, éreztem, hogy ebben a ruhában vagyok önmagam. Úgy gondoltam, hogy ez végre teljesen hozzám illő, így anyukámmal, akivel együtt voltam minden ruhapróbán, egyből tudtuk, hogy ez az a ruha, amit eddig kerestünk. Így a próba végén már le is foglaltuk a következő alkalmat. A ruhát ezúton is nagyon köszönöm anyukámnak és apukámnak!

Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Nagyon kedves volt mindenki. Katát emelném ki a szalonból, aki szinte az összes ruhapróbámat is végigkísérte. Minden ruhapróbán éreztem, hogy a szakma legjobbjai vesznek körül, így a végeredmény is egy tökéletes ruha lett, mintha rám öntötték volna!

 

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

A vendégek és a férjem is el voltak ájulva tőle. A férjemmel először egymást a polgári esküvőn láttuk meg, és amikor meglátott a ruhában, teljesen meg volt hatódva. A vendégek közül is nagyon sokan megdicsérték.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Az uszályos ruhámhoz volt egy gyönyörű hosszú fátylam, ezen felül a hajamban még egy pár pici élő virág volt. A sminknél és a hajnál is nagy hangsúlyt fektettünk a természetes eleganciára. Kiegészítőnek egy gyöngy karkötőm és fülbevalóm volt, valamint a gyönyörű csokrom, amit Emese készített.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Ez esküvőnk fantasztikus volt, amire mindig nagy örömmel gondolunk vissza. Úgy gondolom, minden szolgáltató a maximumot nyújtotta, nagyon meg voltunk elégedve.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Meghittség, boldogság, jó hangulat, otthonos, életem egyik legszebb napja.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

A Yes!today zenekar játszott az esküvőnkön, akik mai modern zenéket játszottak. Mindenképpen ragaszkodtunk az élő zenéhez, sok keresgetés után jutottunk el hozzájuk. Felajánlották, hogy menjünk el egy próbájukra, hogy meghallgassuk őket élőben, és már ott tudtuk, hogy őket szeretnénk. Azt külön kiemelném, hogy nagyon rugalmasak voltak és a kedvünkért még egy zeneszámot is betanultak! A buli fergeteges volt, nagyon jó hangulatot csinált a zenekar, végül fél 4 körül zártuk az estét.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor a férjemmel a polgári esküvőnkön a bevonulásomkor megpillantottuk egymást. A meghatódottságtól szinte az egész polgári szertartást végigsírtam. Azt hiszem, ez volt a legmeghatóbb része az esküvőnknek.

Kiemelném még a templomi esküvőnket, ahol Prímász Róbert atya batárunk adott minket össze, ezáltal nagyon bensőséges és közvetlen hangulatú volt. Nagyon emlékezetes pillanat volt az is, amikor a templom esküvőnkön köszönetet mondtunk a szülőknek és nagyszülőknek, akiknek nagyon sok mindent köszönhetünk. Ezeket a pillanatokat a Gábor Muray Photography örökítette meg csodálatos fotókon keresztül.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az esküvőt megelőző napokban volt egy általános feszültség bennem, ami akkor szűnt meg, amikor a nagy nap előtti este megérkeztek Emeséék és a barátaink segíteni dekorálni. Ez volt az a pont, amikor úgy éreztem, hogy minden rendben lesz.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Sajnos a bátyámék kisfiát a lakodalom közben érte egy kis baleset, ez rossz emlékként megmaradt, de ezen felül úgy érzem, semmit sem változtatnék meg, minden úgy volt jó, ahogy volt. Minden szolgáltató nagyon kitett magáért, szuper volt a násznép és persze a férjem is!

 

 

 

 

Szeretnénk hatalmas köszönetet mondani mindenkinek, aki a Mi Nagy napunkon részt vett, értünk és velünk voltak:

Lélegzetelállító ruha: Daalarna – Benes Anita
Fantasztikus fotós: Gábor Muray Photography
Finom és gyönyörű torta: Egy csipet torta
Smink: Vonzerő Kozmetika – Molnár Éva
Menyasszony haj: Dancsó Erika Szalon – Dancsó Erika és Lukács Ágnes
Férj haj: Michalkó István
Ceremóniamester: Bokodi Gábor Ceremóniamester
Eskető atya: Primász Gábor Róbert
Fergeteges hangulatot biztosító zenekar: yes!TODAY
Polgári esküvő helyszín: Csongrád városi gyógyfürdő
Lakodalom helyszín: Kertvendéglő Csongrád
És akinek nem győzünk elégszer köszönetet mondani a csodás dekorért: Natural Wedding Decor 

Köszönjük még egyszer, hogy felejthetetlenné tettétek a Mi napunkat!

 Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.