Jaksa Tímea idén végigfotózta a velencei karnevált két gyönyörű modellel, akik közül az egyik a saját lánya volt. Csodás Daalarna ruhák, semmihez sem hasonlítható hangulat – íme a végeredmény képekben.

Három évvel ezelőtt volt az első Daalarna bemutató, amelyen a lányom, Tiana asszisztált nekem a backstage-ben. Aki szereti a ruhákat, az érteni fogja a következő gondolatot.

Amikor a backstage-ben egyszerre elindul a modellek öltöztetése, annak semmihez nem hasonlítható hangulata van. Egyszerre libben sok anyag, mozdulnak meg a csipkék, selymek, muszlinok, a sok szép modell által élettel telnek meg a ruhák. Ott van a bemutató izgalma mindenkin. Hihetetlen élmény ennyi szépséget ilyen töménységben megtapasztalni.

Tiana éveken át jött, dolgozott velem, nézett végig csodálatos esküvőket Daalarna ruhában. Esélye sem volt nem beleszeretni. Megígértem neki, hogy a 18. születésnapján majd őt is lefotózom egy gyönyörű Daalarna ruhában. Mivel pont a szülinapi hónapjában költözött el itthonról, így halasztottunk a fotózásán.

Dalma szintén sok esküvőn dolgozott velem, inspirációkon, melyen Daalarna ruhák szerepeltek. Majd workshopokon modellkedett többször, úgyhogy ő már „teljesen függő”. Csodás képeim voltak vele már, gyönyörűen viselte a ruhákat.

Tavaly Halloweenra terveztünk egy merészebb fotózást, ami időhiány miatt átcsúszott a farsangba, melynek elkezdtük keresni a helyszínét. Érthetően gyorsan felvetődött a velencei karnevál ötlete, előkerült Tiana tervezett fotózása is. Az pedig, hogy a karnevál fő két napja a szülinapom hétvégéjére esett, felgyorsította az eseményeket. Évek óta van olyan szerencsém, hogy mindig valami izgalmasat, maradandót alkothatok a szülinapomon, nem véletlenül. 😉 

A ruhapróba is hatalmas élmény lett. Akkor láttuk csak igazán, hogy a két lány együtt milyen jól mutat.

Nekem esküvő- és portéfotósként ez nagyon új projekt volt, hogy két nőt együtt is tudok fotózni, mert erősítik egymást. Három nagyon izgalmas ruhapárost kaptunk. A ruhapárok egymást erősítették, a párok pedig nagyon mások voltak. Mindegyikhez másik kiegészítőpárossal készültünk.

A velencei karnevál pedig minden várakozásunkat felülmúlt. A jelmezek mennyiségében, az emberek nyitottságában, a programokban. Dalma álomszép sminkeket csinált, a ruhák oda születtek, a Rienne gyönyörű fülbevalói, hajdíszei megkoronázták őket. A városban pedig bárhova fordultunk, mindig volt valami építészeti gyönyörűség, vagy volt valami izgalmas történés. A két lány azáltal, hogy nem álarcban bújtak meg, hanem különlegesen szépek voltak a sminkjeikben, vonzották a résztvevőket, nem mindig volt egyszerű kiszedni őket a fotósok áradatából. 😀

Áztunk, fáztunk, táncoltunk, hajóztunk, ittunk, buliztunk, fotóztunk, vacogtunk, nevettünk, sétáltunk, videóztunk, pörögtünk. Itt az eredménye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lead the light – Jaksa Tímea és Kondella Misi örömmunkája – kattintsatok érte! A Daalarna alkalmi ruhakollekcióját ezen a linken nézhetitek meg.