Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Emese & Norbi nagy napját mutatjuk meg nektek a menyasszony beszámolójával kiegészítve.

Hogyan ismerkedtetek meg?

A barátaink gondolták úgy, hogy talán megérne egy próbát ha megismerkednénk. Ördögi tervük hamar szárba szökkent és a bemutatást követően egy hosszas (a kornak megfelelő) online ismerkedést és több randit követően lettünk egy pár. 🙂

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés, akárcsak az esküvő egy májusi napon történt. Volt egy hely, amit egyetemi éveim alatt a vonatról sokat láttam. Tarcalon a szőlősorok fölött állt egy pici, romos kis kápolna. Mindig is nagyon tetszett és sokszor megbeszéltük, hogy egyszer majd elmegyünk oda. Ennél a pici kápolnánál történt a lánykérés egy kiránduláson.

Akkor már több, mint hat éve voltunk együtt, számítottam rá, hogy valamikor megkéri Norbi a kezemet, de ott és akkor meglepett vele. Persze igent mondtam, és nagyon boldoggá tett, igazán emlékezetes és szép nap volt.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Első perctől fogva egy könnyed esküvőt képzeltünk el, ahol mi is és a vendégeink is jól érzik majd magukat. Elhatároztuk, hogy az esküvőnk napján nem azon szeretnénk aggodalmaskodni, hogy a különböző szolgáltatókat koordináljuk és kézben tartsuk az eseményet, vagy feszengjünk. Ezért döntöttünk végül az esküvőszervező mellett, hogy ezt a terhet levegye a vállunkról. Klaudia és Tündi remekül helytálltak.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Mindenképp olyan helyszínt szerettünk volna ami természetközeli vagy beleillik a vintage kereteibe. Szerettük volna ha az esküvő a lánykérés helyszínén lenne, de végül nem találtunk a környéken megfelelőt. A Lósi Major egyből megtetszett mindkettőnknek és visszatekintve nem is dönthettünk volna jobban, mert pontosan olyan kedves és könnyed esküvőnk volt, amilyet elképzeltünk.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Az esküvő előtt nagyjából másfél évvel kértük meg Klaudiát, hogy segítsen nekünk megszervezni a nagy napot. Ekkorra a helyszínt már megtaláltuk és lefoglaltuk, de a további teendőkkel kapcsolatban nem haladtunk túl jól és úgy éreztük, hogy segítségre van szükségünk. Ez alatt az idő alatt már Tündivel kiegészülve keresték nekünk a leginkább hozzánk illő szolgáltatókat, hála nekik nekünk csak azzal ellett foglalkoznunk az esküvőnk napján, hogy megéljük a pillanatot.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A dekorra, mint ahogy az egész esküvőre is az elképzelésünk az volt, hogy egyszerű, fesztelen és természetes legyen. A majorban nem is volt más dolgunk, mint hogy kiemeljük a helyszín báját, nem akartuk elnyomni, vagy túlszárnyalni azt. Legnagyobb szerepet a fények és a virágdekoráció kapta, csupa kedves, vidám tavaszi virág és zöld füzérek. Az asztalokon gyertyák és kis vázákban virágok voltak. A főasztalunk mögött is különböző növényekből készített háttér volt, imádtuk. A meghívó és más grafikai elemek is ezt az egyszerű vonalat követték, alapvető eleme a zöld növénymotívum volt.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A vendégvárásra a major készített nekünk helyben készült finomságokból szendvicseket, valamint a catering palacsintát. Ezeknek a visszajelzések alapján nagyon jó ötletnek bizonyultak, mindenkinek talált magának valami finomságot. A vacsora alapvetően klasszikus ételekből állt, húsleves, sültek.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

A menyasszonyi tortánál a legfontosabb az volt, hogy finom legyen és egyszerű. Szerintem a torta megjelenése nagyon jól passzolt a major karakteréhez, díszítésként csak virágok kerültek rá, amik a dekorációban és a menyasszonyi csokorban is megjelentek. Reggelre egy árva szelet sem maradt belőle, mindenkinek nagyon ízlett. A süteményeket a családunk sütötte, így csupa régről ismerős, a családi ünnepekről megszokott sütemény került a desszertasztalra.

Eleinte ezeket is rendelni szerettük volna, de nagyon örülök, hogy végül házi sütemények lettek, sokat jelentett nekünk és olyan sokat sütöttek a rokonok, hogy még bőven jutott a másnapi morzsapartira és útravalónak is kaptak belőle a vendégek.

Hogyan esett a választásod erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Már réges régen nézegettem a Daalarna ruhákat, mindig is imádtam őket. Ennek ellenére nagyon sok helyre elmentem ruhapróbára, de sehol sem találtam azt a fajta könnyed, hozzám illő csipke-tüll ruhát, amire vágytam. Végül Klaudia javasolta, hogy érdemes lenne a Daalarnába is ellátogatni. A próbára nagy csapattal érkeztem, eljött anyukám, a nővéreim és néhány barátnőm is, hiába, ellett a segítség a választáshoz. A próba alatt nagyon jól éreztem magam, olyan régóta nézegettem fotókon ezeket a ruhákat és most végre felpróbálhattam őket. Alig egy óra múlva már csak három ruha között hezitáltam és végül a BLT 138 lett a befutó, de puhatüll szoknyával. Számomra így vált tökéletessé a ruha, imádtam a különleges felső része és a gyönyörű tüll szoknyája miatt. A próbák alatt folyamatosan formálódott a ruha, jó érzés volt, hogy minden részletében hozzám igazodik. Igazán nagy odafigyeléssel és hozzáértéssel készült el a menyasszonyi ruhám, egy élmény volt.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Izgultam, hogy Norbinak tetszeni fog-e a ruha, de amikor meglátott, már biztos voltam benne, hogy sikerült, nagyon megható pillanat volt. Gyönyörűnek és igazán hozzám illőnek tartotta.

A vendégek közül mindenkit lenyűgözött a ruha, szépnek éreztem magam benne és a sok dicséret csak még inkább megerősített ebben.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban? (smink, frizura, kiegészítők, stb.)

A sminkkel és a frizurával vált teljessé az összhatás. A próbák során gyorsan megtaláltuk a legszebb megoldást, amit jól passzolt hozzám, a ruhához és tulajdonképpen mindenhez. A kontyomat Donát készítette el, amibe a templomi szertartást követően a fátyol helyére virág került.

Nem szerettem volna túl erős sminket, nem illett volna hozzám és erre Fanni is remekül ráérzett. Vidám, könnyed tavaszi sminket kaptam, amiben nagyon jól éreztem magam egész nap.

Ékszerként csak egy pár gyöngy fülbevalót viseltem, másra nem is volt szükség a gyönyörű ruhám mellett.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Könnyed, megható, szerelmes, bájos, izgalmas.

Milyen emlékeid vannak a nagy napról?

Azt hiszem nem sok olyan nap van az ember életében amire azt tudja mondani, hogy na igen, ez volt életem egyik legszebb napja. Nehéz ráaggatni egy-egy eseményre ezt a jelzőt. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy ez a hétvége egész életemben ott lesz a dobogón. Jelenleg a legfelső fokon áll. Hiszen ott volt mindenki akit szeretünk és viszontszeret bennünket. Minden egyes momentum tele volt érzelmekkel, hol örömteli, hol megható pillanatokkal. Olyan embereket is láthattunk megnyílni és meghatódni, akik a nap 24 órájában ügyelnek arra, hogy álarc mögé rejtsék érzelmeiket.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

A szertartás és a vacsora alatt Flóra & Bálint Acoustic zenélt nekünk. Flóra énekét Bálint kísérte gitáron, ami nagyon kedves hangulatot adott az estének. A vacsora után Palkó biztosította a zenét (Paulmetric) hajnalig és gondoskodott róla, hogy mindig legyen kedvünk táncolni.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Nehéz kiemelni a legemlékezetesebb pillanatokat, hiszen az egész nap fantasztikusan sikerült, és minden percét imádtuk a közös reggelitől kezdve, amit Szilviék, a Lósi Major vezetői készítettek nekünk az utolsó hajnali táncig bezárólag.

Mi volt a legszebb élményed?

Az esküvőnk legszebb pillanata a diófa alatt tartott szertartás volt. Lendvai Niki, a szertartásvezetőnk nagyon megható szertartást tartott. Nem csak nekünk, de szinte minden vendégünknek patakokban folytak a könnyei és azt hiszem, legtöbbször ennek kapcsán kerül újra és újra szóba a nagy napunk.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az időjárás! Előző nap esős idő volt, ami nagyon elszomorított, mert az egész esküvőt szabad térre terveztük. Leginkább a szertartás miatt aggódtam, hogy végül nem tarthatjuk a diófa alatt a domb tetején. Másnapra szerencsére nyoma sem volt a felhőknek, csodálatos napos idő volt és így már nem kellett semmi miatt aggódnom.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Hónapokkal az esküvő után sem érzem úgy, hogy bármin is változtatnék. Nagyon szép emlék lesz mindig is a számunkra.

Szolgáltatók Emese & Norbi nagy napján:

Szervezés // Love,Wedding & Co. by Klaudia Vajai
Fotó // Jánossy Noémi
Helyszín // Lósi Major, Verőce
Menyasszonyi ruha // Daalarna – Benes Anita
Vőlegény öltönye // DIGEL Store Budapest
Dekoráció // Chetres
Ceremóniamester // Dörögdi Szabolcs
Szertartásvezető // Lendvai Niki
Smink és haj // Simonyi Fanni és Czinege Donát
Videó // Simon Péter
Zene a szertartás és a vacsora alatt // Flóra & Bálint Acoustic
Dj // Paulmetric
Torta // Neked Cake, Kocsis Regina
Catering // Patak Vendéglő, Kismaros
Gyűrűk // BORIBIANKA jewels

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva