Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Loretta és Patrik könnyed, boldog és szédületes hangulatú nagy napjának történetét ismerhetitek meg. Íme a csodás képek és a menyasszony élménybeszámolója a gyönyörű győri esküvő legszebb pillanatairól!
Hogyan ismerkedtetek meg?
Szerintem nincsenek véletlenek. 2014 decemberében az Operettszínházban találkoztunk össze, ahova mindketten a családtagjainkkal érkeztünk az Isten pénze előadásra. Az első felvonás után elkezdtünk beszélgetni, és ez annyira jól sikerült, hogy másnap elmentünk vacsorázni. Az étteremben több mint 4 órát töltöttünk, és itt már tudtuk mindketten: közös jövő áll előttünk.
Milyen volt a lánykérés?
Éppen Tenerifén nyaraltunk, és úgy döntöttünk, kirándulunk egyet az érintetlen természetben. Meredek sziklák, gyönyörű kilátás fogadott minket, amit persze én mindenképpen szerettem volna megörökíteni. Patrik kisétált a szikla szélére, és kérte, hogy menjek oda hozzá. Persze én nem mentem oda, hiszen nagyon magasan voltunk, és csak az járt a fejemben, hogy milyen balesetveszélyes. Elkezdtem fényképeket készíteni, és megkértem rá, hogy egy pillanatig figyeljen oda, hadd örökítsem meg őt is. Ez nem sikerült, mert egyfolytában a táskájában keresett valamit. Úgy voltam vele, sebaj, addig pár szelfit készítek. 🙂 Majd amikor megfordultam, ott állt előttem, és álmomban sem gondoltam volna, hogy letérdel, és megkéri a kezemet.
Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?
Szűk családi és baráti kört szerettünk volna mindig is. Mindketten szeretjük a természetet, a természetes dolgokat, így nem volt kérdés, hogy ennek megfelelően tervezzük meg az esküvőt is.
Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?
Mivel a párom élsportoló, így nagyon kötött volt az időpont és a helyszín is. Kétszer szerveztük át a nagy napot, mert a bajnokság közbe szólt. Tudtuk jól, hogy a helyszíneket már évekkel az esküvők előtt lefoglalják a párok, így nem volt könnyű dolgunk. Mindketten győriek vagyunk, tehát adott volt a település, hiszen könnyebben mozgunk mi ketten, mint az egész család. Ahogy említettem, a kötött időpont miatt nehéz volt terveznünk. Így a szertartást a Zichy Palotában rendeztük, ami egy gyönyörű szép, hagyományokban gazdag épület, majd a vacsorát a Pannonhalmán lévő, Apátsági Viator Étterem és Borbárban tartottuk.
Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?
Körülbelül fél év alatt szerveztük meg, a barátnőim segítségével. Szerencsére nagyon kreatív csapatom volt, így zökkenőmentesen ment minden.
Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?
A dekorációt a természet inspirálta. Nagyon szeretem a szárított növényeket, így az asztalokra Csépke Sára (KIPPKOPP Design) virágai kerültek, mint például a lagurusz, búza és craspedia. Ezen kívül csupa fából készült kiegészítőt használtunk a Natural Wedding segítségével. A meghívókat egy grafikus barátnőm készítette, letisztult formatervezéssel. Mivel a vendégeknek is szerettünk volna kedveskedni, így ültetőkártyáikat a MIA Budapest úgy alkotta meg, hogy poháralátétként is szolgáljanak. Előre egyeztetett természetes színekben, kalligrafikus írással látták el a vendégek nevével, így ezt az esküvő végén hazavihette mindenki egy szál szárított eukaliptusszal.
Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?
Ha jellemezni kéne, azt mondanám: hagyományos ételek, újragondolva. Szerettük volna a családtagjainkat kicsit kimozdítani a megszokott komfortzónáikból, így mertünk egy olyan menüt összeállítani, ami biztosan új élményt ad számukra. Így esett a választás a kedvelt tavaszi tyúkhúslevesre, roppanós zöldekkel, a bakonyi sertéspofahúsra medvehagymás spatzléval és marinált uborkával majd egy isteni finom Pausa Szeletre. Kísérőként pedig a Pannonhalmi Főapátság Rajnai Rizling 2017 borát és gyógynövénylikőrjét választottuk. Szerencsére az étterem nagyon rugalmas volt, így számomra készítettek egy vegetáriánus menüt is, ami tavaszi borsókrémleves és céklás rizottó volt. A gyerekek pedig klasszikus rántott csirkét kaptak sok sok hasábburgonyával. Mondanom sem kell, hogy nagy sikert aratott. 🙂
És a menyasszonyi torta?
Talán ezt vártuk a vacsorán a legjobban. Nem volt kérdés, hogy Gruber Ági készít majd mindent, hiszen már jó pár születésnapon lenyűgözött minket. A menyaszonnyi torta úgymond egy „naked cake” (pucértorta) volt virágokkal. Egyszerű és letisztult. Két ízt álmodunk meg, így mindenki kiválaszthatta mit szeretne megkóstolni. Így a választásunk oreó és eperkrém lett.
Hogyan esett a választásod erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?
Stylistként dolgoztam magyar tervezőknél, így számos hazai bemutatón vettem részt, amikor 2017-ben meghívást kaptam a Daalarna „PARADISE” kollekció bemutatására a Millenárisra. Emlékszem, amikor a modellek végig mentek azokban a csodaszép ruhákban, akkor fogalmazódott meg bennem: „Daalarna menyasszony szeretnék lenni!” Amikor megtörtént az eljegyzés, elkezdtem a honlapotokról inspirálódni, és kiválasztani azokat a darabokat, amiket szeretnék majd felpróbálni. Mindig is hagyományos ruháról álmodtam, egy kis csavarral.
Tudtam jól, hogy hosszú ujjú body-t szeretnék, finom csipkével. Az első ruhapróbámra édesanyukám kísért el, aki szerintem sokkal jobban izgult, mint én. Nagyon kedves és figyelmes volt mindenki, a szalon pedig álomszép volt! Belépve rengeteg menyasszonyi ruha volt előkészítve, azt sem tudtam merre nézzek, mintha egy álomba cseppentem volna. Elmondtam az elképzeléseimet, majd közösen elkezdtünk nézelődni és próbálni. A felsőrészt elsőre kiválasztottam, míg a szoknyánál két véglet tetszett nagyon. Tudni kell, hogy Mérleg a horoszkópom, így az alapból is nehéz döntés még nehezebbé vált. A tükör előtt álltam egyszer egy tüllös, máskor pedig egy teljesen egyszerű, combig felvágott szoknyában.
Közben a szalonban dolgozó munkatárs készített nekem egy rajzot, amin az általam kért dolgok voltak. Így a második ruhapróbára érkezve már a megálmodott színű, anyagú ruhát próbálhattam. Hihetetlen, mennyire rugalmasan ment az egész. Minden pillanatát élveztem, az utolsó próbáig! 🙂
Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?
Nem vagyok babonás: a férjem segített kiválasztani a ruhát az első próba előtt. Mivel a kreatív fotózásunk egy héttel a nagy nap előtt volt, így nem is tudtam volna eltitkolni. Emlékszem, amikor készülődtünk a nagymamám kertjében, és jöttek hozzánk a szülők, barátok segíteni, csak úgy ámultak és bámultak. Teljesen elvarázsolt mindenkit a ruha. Mindenki ugyanazt mondta: ez valami csodaszép, olyan vagy mint egy tavasztündér.
Mesélsz a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?
Mivel a koncepció a természetesség volt, így a hajamat feltűzték, és egy csodaszép, Iringó Virágmanufaktúra által készített koszorút kaptam. Szuper sminkesem volt, örültem is, hogy el tudott vállalni, hiszen a Thália Színház színészeit szépítette minden előadás előtt. A sminkem finom volt, egy kis narancsos árnyalatot csempésztünk a szemekre.
Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?
Természetes, érzelmes, könnyed, boldog és szédületes.
Milyen emlékeid vannak a nagy napról?
Aznap tele voltam érzelmekkel. Egész nap izgultam, hogy minden rendben menjen. Amikor besétáltunk a Szépség és a Szörnyeteg betétdalára, már akkor majdnem elsírtam magam. A férjem próbált kicsit humoros lenni, mert látta rajtam, hogy nagyon izgulok. Emlékszem, az aláírások után még a virágcsokromat is a tanúnál hagytam. 🙂
Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?
Este 10-ig klasszikus zene szólt, mivel mindketten rajongunk ezért a műfajért, majd a családból egy 6 éves kisfiú (aki zenésznek készül) gondoskodott a mulatós dallamokról. A parti pontosan éjfélig tartott, ugyanis másnap már utaztunk is nászútra.
Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?
Elsőnek egyértelműen a készülődést mondanám, ugyanis együtt volt a három generáció a családból. Mielőtt elindultunk a szertatásra, összeálltunk anyukámmal és mamámmal egy képre, amin mindketten egy puszit adnak az arcomra. Felbecsülhetetlen érzés volt. Ezután a szertartás minden pillanata, majd a vacsora után, a 6 éves Zalán elénekelt nekünk egy dalt, amire már hónapok óta készült. Nagyon megható, sok mosollyal teli pillanat volt.
Mi volt a legszebb élményed?
A nyitótánc volt a legkedvesebb pillanataink egyike. Mindketten nagy rajzfilmrajongók vagyunk, és az egyik kedvenc Celine Dion számunkra táncoltunk, kéz a kézben.
Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?
Ez lehet sablon szöveg, de MINDEN miatt izgultam. Nagyon maximalista vagyok és nehezen engedem el a stresszt. Az esküvő előtti napokban sokat meditáltam, befelé figyeltem, így egy kicsit megtudtam nyugtatni magam és mantrázni azt: MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN LESZ!
Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?
Patrikkal mindketten nagyon nagy állatbarátok vagyunk. Van egy kutyusunk is, de sajnos nem lehetett ott az esküvőn. Talán emiatt egy picit szomorú voltam, de tudom, hogy szuper helye lehetett anyukám ágyában egy pár falat csonttal. 🙂
Esküvői szolgáltatók:
Helyszín: Zichy Palota majd Apátsági Viator Étterem és Borbár, Dekor: KIPPKOPP Design, Natural Wedding Decor, Papírfalva, MIA Budapest, Meghívó: Magyarosy Barbara, Torta és sütemény: Gruber Ági – Ágiiiiii kicsi világa, Fotó: Wertán Botond, Haj & Smink: Szegezdi Dorka, Koszorú & Virágcsokor: Iringó Virágmanufaktúra, Ruha: Daalarna, Cipő: Jimmy Choo, Vőlegény öltöny & cipő: Mehandi Bespoke
Te is szeretnél szerepelni Valódi esküvők rovatunkban? Küldd be nekünk Daalarna ruhás esküvődet ide kattintva. Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon és a Pinteresten még több inspirációért!