Egy nagyon különleges helyszínre, a francia Alpokba szervezte nagy napját Anais & Raphael, akik egy laza, elvárásoktól mentes esküvőt álmodtak meg maguknak a családjuk és barátaik körében, akikkel az esküvő után egy hétig még ott maradtak síelni a gyönyörű havas tájon. 

Anais & Raphael havas esküvője a francia Alpokban

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel és milyen volt a lánykérés?

Ugyanannak a cégnek dolgozunk mindketten, de körülbelül egy évvel a megismerkedésünk után kezdtünk el többet érezni a másik iránt. A kezemet egy meglepetéskiránduláson kérte meg, a születésnapomon. Úgy volt, hogy Skócióba utazunk, aztán a reptéren vettem észre, hogy ebből Izland lesz. Raphael mindenképpen a sarki fényekkel a hátunk mögött szerette volna feltenni nekem a nagy kérdést. Varázslatos volt!

Hogyan választottátok ki az esküvői szolgáltatókat a nagy napra?

Imádom az esküvőket és a szervezés része is vonzott, ezért saját magam szerveztem meg mindent. Online kértem fel mindenkit, aztán néhányukkal személyesen is találkoztam, mielőtt döntést hoztunk.

Hogyan találtátok meg a tökéletes helyszínt?

Mindketten imádunk síelni, ezért téli esküvőben gondolkodtunk. Én ráadásul az Alpokban nőttem fel, így nagyon kötődöm a hangulatához. A helyszínt egy francia esküvői blogon találtuk meg végül és azonnal beleszerettünk. A közelében található egy tó is, amit hegyek és sok-sok hó vesznek körül. Az esküvő után még egy hétig ott maradtunk a vendégekkel síelni is.

Hogyan találtál rá egy magyar tervező, Benes Anita ruhájára?

Midenképpen tüll alsóban és csipke felsőben gondolkoztam a kezdetektől fogva. Párizsban élek, ami a divat fővárosa, de mégsem volt könnyű megtalálnom a tökéletes ruhát a nagy napomra. Nagyon sok csodálatos ruhát láttam az Instagramon, köztük egy Daalarna ruhát is. A munkám miatt amúgy is sokat utazom, és két héttel később pont Budapestre kellett mennem, úgyhogy azonnal foglaltam is egy időpontot a szalonba.

A ruha pedig szerelem volt első látásra! Sokat gondolkoztam, hogy puhatüll vagy kristálytüll anyagot válasszak-e a szoknyához, de végül a lágyabb esés mellett döntöttem.

Milyen emlékeid vannak a nagy napotokról?

Iszonyatos szerencsénk volt az időjárással: néhány nappal az esküvő előtt havazott, ettől a táj varázslatosan nézett ki. A nagy nap is napfényes volt, csak néhány percig esett, pont amikor kisétáltunk a templomból.

A polgári szertartást az édesapám vezette, aki teljesen ránk szabta a mondanivalót, és nagyon viccesre is sikeredett. Egy nappal később volt az egyházi esküvőnk, gospel kórussal, akik elbűvöltek minden jelenlevőt. Én a Hallelujah című daluk alatt vonultam az oltárhoz.

A vacsora helyszínére lovaskocsin utaztunk, ahol forralt borral vártak minket. Minden tökéletesen alakult.

Vasárnapra szerveztünk egy nagy ebédet, amire egy hatalmas tartiflette-et készítettek 150 főre. Ez egy tipikus hegyvidéki fogás krumplival, sajttal, hagymával és sonkával. A sok falatozást pedig egy hét síelés követte.

Hány vendégetek volt összesen?

165 felnőtt, 15 gyerek, összesen nyolc országból: Franciaország, Svájc, az Egyesült Államok, Belgium, Olaszország, Mexikó, Magyarország és Hongkong.

Megtartottatok valamilyen különleges esküvői tradíciót?

Sok beszédet hallottunk rokonoktól és barátoktól, de ezt leszámítva nem volt semmi tradicionális a nagy napunkon.

Milyen tanácsot adnál a most esküvőre készülő menyasszonyoknak?

Kezdjétek el időben a szervezést és élvezzétek minden percét. A nagy napra már ne hagyjatok semmit, csak élvezzétek a pillanatot. Mindenre van megoldás, ezért nem érdemes pánikolni. És ami még fontos: ne az Instagram és a Pinterest trendek alapján szervezzétek meg a nagy napot, hanem úgy, ahogy ti a legjobban érzitek magatokat rajta.

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET felpróbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.