Valódi esküvőket bemutató rovatukban ezúttal Johanna és Benjamin meghitt, téli esküvőjét mutatjuk meg a Secret Stories olvasóinak. 

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

A férjemmel már évek óta egy közösségbe tartozunk, és sok közös ismerősünk van. Ennek ellenére mi soha sem láttuk egymást és még csak nem is hallottunk a másikról, egészen addig, amíg az egyik kedves ismerősünknek jött egy sugallat afelől, hogy mennyire összeillenénk.

Eleinte voltak előítéleteim Beni felé, mert gyerekkoromtól kezdve számomra alap volt az, hogy nem lesz se szőke hajú, sem pedig focista férjem. De 24 éves koromra már rá kellett jönnöm, hogy nem az lesz a jó nekem, amit makacsul elképzeltem, hanem az, amit Isten akar adni. Életem legjobb döntése volt, hogy esélyt adtam magunknak. Aztán kiderült később, hogy egyikünknek sem volt még „vakrandija”, ezért voltak érdekes és vicces szituációk, de végül nagyon jól sült el és utána már minden ment magától. Így sodort minket össze a sors.

Milyen volt a lánykérés?

A lányérés nagyon romantikus volt, amit a férjem nem is tudott volna ennél tökéletesebben kivitelezni. Saját kézzel faragta nekem a gyűrűs dobozt (amit mai napig nagy becsben őrzök). 2017 júniusában kivitt Rómába és ugyanabban az étteremben, ugyanannál az asztalnál tette fel a nagy kérdést, ahol életemben először hallottam róla. Természetesen gondolkoznom sem kellett a válaszon. Valahogy sejtettem egyébként, hogy ez fog történni az örök városban, hisz több árulkodó jelet is mutatott, amit ő észre sem vett. Például megkért, hogy állítsak neki össze egy szettet. Tudniillik ő az, akit soha nem hoz lázba az öltözködés. És ki az, aki korán reggel koktélt rendel a pincértől, míg mások még kómásan szürcsölik az ébresztő kávéjukat?

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

A szűk családi körrel és a számunkra legkedvesebb barátokkal álmodtuk meg a nagy napunkat, figyelembe véve, hogy egyikünk sem szereti a felhajtást. Ezért mindenképp egy szolid, letisztult, de ugyanakkor elegáns lagzit igyekeztünk összehozni mindenféle giccs nélkül. Az volt a cél, hogy semmiképp se másnak lássanak minket a szeretteink, mint amilyenek vagyunk, és megmaradjunk ugyanolyan egyszerűnek és vidámnak, mint a hétköznapokban.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Szerencsénkre könnyen rátaláltunk az ideális helyszínre, ugyanis határozott és azonos elképzelésünk volt arról, hogy milyen környezetben képzeljük el kimondani egymásnak az igent. Egy erdő melletti magánbirtokra vágytunk és rövid keresgélés után rá is bukkantunk (Deák udvarház). Amikor élőben is megnéztük, láttuk, hogy tökéletesen megfelel az elvárásainknak. Nagyon tetszett az udvarház két egybenyíló terme, így ugyanazon a helyszínen tarthattuk a ceremóniát és a lagzit is.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Mindössze 5 hónapunk volt megszervezni, ami számomra óriási kihívásnak tűnt, mindig is úgy képzeltem, hogy erre majd legalább egy évig készülök és attól tartottam, hogy kapkodni kell majd és emiatt kicsúsznak a kezem közül a részletek. Viszont Beni abszolút nyugodt volt efelől, és ő is kivette a részét a szervezkedésben. A legfontosabb kérdések számunkra a helyszín kiválasztása, a zenekar, a dekoráció, és a ruháink voltak. Ezeket fixáltuk le először, minden más csak később kapott figyelmet. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert több barátunk is segített az esküvőt megszervezni, ezáltal levettek a vállunkról egy kis terhet.

Mi volt a kérésetek/álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A helyszín önmagában gyönyörű vintage stílust képvisel, ezért ha nem dekoráljuk ki, akkor is nagyon hangulatos. Viszont több esküvőn is részt vettem ahol Petrőcz Olívia dekorált, aki remek szakember és nagyon tetszett, hogy nem egy sémára dolgozik, hanem minden pár stílusához remekül igazodik. Ezért őt bíztuk meg vele, és azt kértem tőle hogy legyen letisztult, és romantikus, domináljon az arany, és a púder rózsaszín, hosszú gyertyákkal és mécsesekkel, valamint zöld növényekkel kombinálva. Tökéletesen eltalálta, amit látni szerettem volna.

A meghívókat és a menükártyákat Hanna Pajor Illustrationnel készíttettük, aki kézzel rajzolt minden apró részletet, tökéletesen tükrözve a mi egyéniségünket. Az egyéb grafikákért pedig Beni egyik jó barátja vállalta a felelősséget, és maximálisan elégedettek voltunk az összes kivitelező munkájával.

 

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Magyaros konyhát választottuk, mert mindkettőnk szívéhez közel áll a hazai ízvilág. Nagy örömünkre ezeket az ételeket a séfek hagyományos fatüzelésű kemencékben készítették el. Mi az ültetett étkeztetés mellé tettük a voksunkat, így a vendégeknek felszolgálták az ételeket.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

A tortánkat az Édes Pannától rendeltük. Két tortánk volt, egy négyemeletes és egy mindenmentes (mindkettő torta a mostanában felkapott naked cake stílust képviselte). Az ízeket pedig igyekeztünk úgy választani, hogy mindenki megtalálja azt, ami a saját ízlésének megfelelő: sós karamellás brownie, málnás-oreós sajttorta, ananász grillázs, Rákóczi túrós és erdei gyümölcsös.

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű és különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

A ruhám az, ami miatt a legkevésbé aggódtam, miután eldöntöttem, hogy a Daalarnából szeretném. Egy szép nyári napon két barátnőmmel bementünk a szalonba és Niki fogadott minket, aki nagyon kedves és segítőkész volt mindvégig. Megmutatta és elmondta az összes lehetséges opciót, aztán nekiláttunk a próbának. Nem volt konkrét elképzelésem, csak annyi, hogy felül csipke legyen és hosszú ujjú, alul pedig lágy esésű puhatüll. Ez alapján kezdtünk el próbálni és nagyjából a második ruhánál éreztem, hogy felesleges tovább keresgélni, megvan! Ezután jöttek a ruhapróbák a varrodában, ahol szintén nagyon jól éreztem magam. Ilyenkor tudatosult bennem az, hogy nemsokára férjhez megyek. Mariann, a vezető szabász nagyon készségesen teljesítette minden kívánságomat és tökéletes végeredményt hozott létre!

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

A férjem teljesen le volt nyűgözve, amikor először meglátott benne, és később szó szerint ezt mondta: „Nem gondoltam, hogy ennyire szép ruhát fognak neked készíteni! ” A vendégek pedig többször is csodájára jártak az este folyamán.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Hihetetlenül gyorsan telt el ez a nap, és sok meghitt pillanatot élhettünk át a szeretteinkkel, amire mindig emlékezni fogunk. A szertartás életre szóló élmény volt, hiszen azokban a percekben kötöttük össze hivatalosan az életünket Isten és hozzátartozóink előtt. Két külön emberként mentünk oda, de haza már házaspárként. Ez annyira felemelő érzés, hogy mindenkinek át kell élnie! Csak jó emlékeim vannak, hiszen egy gyerekkori álom valósult meg olyan emberek jelenlétében, akik őszintén osztoztak velünk az örömünkben.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

1.őszinte 2. érzelem teli 3. családias 4. megható 5. romantikus

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Három olyan pillanatot emelnék ki ami nagyon fontos és emlékezetes  számomra: 1. szövetségkötés 2. fogadalomtétel 3. első tánc 

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Egyetlen egy dolog volt, ami miatt izgultam és talán ez az egyik legfontosabb: a hangtechnika. Teljesen elfelejtettük idejében elkezdeni a biztosítását, az esküvő előtt egy héttel még nem tudtuk, hogy kit fogunk hívni, de hála egy jó barátnőm és az anyukája egy perc alatt megoldották a problémánkat. Semmi más miatt nem izgultam.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Rossz emlékem nincs, hála Istennek minden remek volt. És ezt a Beni is így gondolja, nincs olyan hogy tökéletes mert valami kis apróság egy ekkora eseménynél mindig történik, de azok mind olyanok, amiken évek múlva is nevetünk, ha eszünkbe jut. Nem feltétlen változatnék meg semmit, maximum azt, hogy picit többet foglalkozom a vendégekkel. Ez utólag jutott eszembe, de akkor ott annyira extázisban van, aki épp házasodik, hogy nehezen tud másokra koncentrálni. Egyébként minden jó volt úgy ahogy volt.

Esküvői szolgáltatók Johanna és Benjamin nagy napján: 

Fotó: Beloved
Ruha: Daalarna – Benes Anita
Helyszín: Deák udvarház, Kakucs
Dekoráció : Petrőcz Olivia
Fodrász: Czeichner András ( Cé )
Smink:  Bernáth Uch
Zenekar: Oláh Gergő  és zenekara
Film: Post Horizon 
Torta: Édes Panna

 Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.