Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Kata és Szilveszter romantikus és laza nagy napját mutatjuk meg nektek a menyasszony beszámolójával kiegészítve. 

Hogyan ismerkedtetek meg?

Még a középiskolában, ahol osztálytársak voltunk. Nekem ő mindig is tetszett – amit nekem sosem akar elhinni –, viszont teljesen más körökben mozogtunk. Ő focizott, én zeneiskolás voltam, az érdeklődési körünk is teljesen más volt, aztán 11.-ben valami megváltozott, és év végén a nyarat már sülve-főve együtt töltöttük.

Milyen volt a lánykérés?

Szilveszter hihetetlenül kitett magáért. Szervezett egy 5 napos nyaralást, viszont nem árulta el, hogy hova megyünk. A nyaralás első reggelén, még otthon, egy boríték – Day 1.1.- és egy könyv várt az étkezőasztalon. A borítékban egy városnév volt – Salzburg. Hozzátette; ma ez az első úti célunk. (Egyébként mi éltünk együtt egy évet közösen Salzburgban).

Salzburgban megkaptam a következő úti célt (Day 1.2), amely Innsbruck volt, ahol egy nagyon kis hangulatos helyen szálltunk meg. A második nap következett a második állomás; Berry House, amely egy csodálatos kis olasz tanyán található romantikus ház, gyönyörű vintage stílusú szobákkal, kerttel. Szilveszter mondta, hogy itt töltünk pár napot. Elérkezett a vacsora ideje. A vacsorát a csodálatos kert egyik kis sarkában egy égőkkel, mécsesekkel kivilágított kis sátorban rendezték be nekünk, ahova a pincér külön hozta ki a négyfogásos vacsora minden elemét. A vacsora minden egyes fogásában volt valami berry. 🙂 A desszert előtt Szilveszter mondta, hogy mindjárt jön. Öt perc után ismét egy borítékkal tért vissza, amiben röviden összefoglalta az eddigi életünket, hogy miért szeret, és az utolsó sora a levélnek az vol: „…és már csak egyetlen kérdést szeretnék feltenni…”

A kérdést már nem a levél tartalmazta, hanem mellém kuporodva ő tette fel. Majd hozzátette: van ám szép gyűrűd is! Megmutassam? Azt ugyanis elfelejtette a nagy izgalomban elővenni a táskájából. A gyűrűt egyébként egy magyar ékszertervezővel készítette, hogy egyedi legyen. Ezt is teljesen titokban intézte, nem is sejtettem semmit.

Ezek után kérdeztem, hogy ezt ugyan hogy szervezte le a Berry Houssal és annak személyzetével ilyen hamar, hogy észre sem vettem? Főleg, mivel vacsora előtt kb. 1 órával érkeztünk oda. Kiderült, hogy ő egy hónappal a lánykérés előtt elutazott a helyszínre megnézni, hogy milyen (8 órás útról van szó egyébként), lebeszélt mindent az ottani személyzettel, akik hihetetlen partnerek voltak ebben az egészben.

Ezen a csoda helyen töltöttünk még pár napot, aztán továbbra is minden nap levélben kaptam meg a következő úti célt. A könyvecske, amit az elején említettem, pedig arra szolgált, hogy abba ragasztgassam a levelekben átadott képeket, ugyanis minden úti célhoz egy kép volt kinyomtatva. A nyaralás előtti napon egyébként elment szüleimhez, és megkérdezte apukámtól és anyukámtól is, hogy feleségül vehet-e engem. 🙂

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

Ami a legfontosabb volt számunkra, hogy egyszerű de nagyszerű esküvőt szeretnénk. Fontos volt számunkra, hogy minden egy helyen legyen, mármint a szertartás és a vacsora is, hogy ne kelljen az utazással tölteni az időt. Amit még mindenképp szerettünk volna, az az álló fogadás volt. Szerettünk volna minél több időt tölteni vendégeinkkel, lehetőleg laza légkörben. Így a fogadás koncepciója a „Fröccs” volt. Mindenki magának keverhette kedvenc bor-szóda verzióját, csapolhatta a sört vagy épp ballonból a limonádét. Egyetlen kitétel volt a fogadást illetően: NO pálinka – csak a mennyasszonynak járt, mielőtt felvette volna a ruháját – kissé ideges voltam. 😀

A fröccsözős, laza hangulat szerintem végig megmaradt a társaságban.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Egyik kedves barátunk ajánlotta a helyszínt, aki egyébként esküvőfotós, és be volt foglalva neki erre a helyszínre már egy fotózás. Akkor a helyszínt még csak látványterveken tudtuk megnézni, mivel még nem volt kész.

Az fogott meg minket, hogy nagyon szép volt a környezet, a győrújbaráti dombokon, kilátással a falura és a termőföldekre. Másrészt pedig megláttuk a mellette található kissé elhanyagolt, ám csodás hangulatú udvarban a fantáziát, s megálmodtuk azt a fogadás helyszínének. A hely tulajdonosa pedig pontosan úgy kivitelezte és rendezte be azt nekünk a dekoros céggel együtt, mint ahogy mi azt elképzeltük.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

A szolgáltatókat (helyszín, fotós, zenekar, ceremóniamester) az esküvő előtt körülbelül 10 hónappal kezdtük el lefoglalni. Majd utána kezdődött a közös munka a dekoros céggel és persze a saját magam és családunk által készített kisebb dekorációkkal. A ceremóniamester segítségével írtunk egy forgatókönyvet az esküvő menetéről, mely nagy segítségemre volt az esküvő előtti hetekben.

Mi volt a kérésetek a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

Természetes színek és anyagok.

A meghívót az egyik barátunk készítette, aki Berlinben kalligráfiával foglalkozik. Annyira örültünk, hogy elfogadta a felkérésünket. Kitalált nekünk egy saját betűtípust, megrajzolta a meghívó elejét és az esküvő programját pedig a rá jellemző kreativitással oldotta meg. Így varázsolta nekünk és többi barátunknak és családunknak is még személyesebbé a meghívót, hiszen ez nem egy sablon volt, ami visszaköszön valaki más esküvőjén.

Ami pedig szintén személyessé tette a dekorációt a helyszínen, az további két dolog volt: az ültetőtáblák Szilveszter és apukám keze munkája által készültek el. Ezek ugyanis kis fa táblák voltak, melyeket apukám vágott és csiszolt hónapokon át, hogy meglegyen mind a 110 darab. A lecsiszolt fatáblákra pedig Szilveszter írta rá mindenkinek a nevét saját kézzel. Az esküvő előtti hetekben minden reggeli közben megírt egy-két névtáblát. Ő ugyanis rajzolta a betűket, így tovább tartott, mint egy egyszerű írás.

A dekoráció egyik elemeként szolgált továbbá egy kettőnkről szóló újság, melyet az én testévem, Piroska, és Szilveszter testvére, Szimi, valamint Piroska vőlegénye kreált titokban. Az újság a mi történetünket tartalmazta, valamint barátaink rólunk alkotott kis beszámolóit. Egyébként ők sem tudták, hogy a szövegek, amiket rólunk írtak, hol fognak majd megjelenni az esküvőn, viszont erre az újságra ők sem számítottak.

Nagyon megható volt számomra, imádtam minden sorát olvasni, és úgy vettem észre, hogy a vendégeknek is kicsordult egy-egy könnycsepp annak olvasása közben.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Megmondom őszintén, hogy ezzel a résszel foglalkoztunk a legkevesebbet. A hely ajánlata közül kiválasztottuk az egyik, inkább magyaros ételekből álló menüsort, s kész. Nem igazán volt koncepció. A lényeg, hogy finom legyen, s erre nem volt panasz.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

A süteményeket rokonoknak és ismerősöknek köszönhetjük. Nagyon sokan szerettek volna készülni házi süteményekkel az esküvőre, s persze nem is utasítottuk vissza a kedves felajánlásokat. A sütemények tálalásában is visszatért a fa motívum, ugyanis a sütemények kisebb farönkökön voltak tálalva.

A menyasszonyi tortámat egyik kedves kolléganőm készítette – aki szakmáját tekintve egyébként turizmus manager, viszont szabadidejében szívesen süt. Számára nem is volt kérdés, hogy ki készíti a tortámat. Naked tortát szerettem volna kiegészítve pár virággal és friss gyümölccsel, máz nélkül, a lényeg az volt, hogy ne mű ízű, hanem finom legyen. Gyönyörű lett a torta és nagyon finom is. El is fogyott az este végére.

A torta egyébként egy farönkre volt ráhelyezve, melyet szintén apukám készített elő.

Hogyan esett a választásod erre a gyönyörű és különleges Daalarna esküvői ruhára?

Egy olyan ruhát szerettem volna, amely egyszerű, kényelmes, felső része csipke, alsó része pedig egyszerű, könnyed hosszú szoknya. A neten nézegettem a ruhákat, és amikor a Daalarna katalógusban megláttam az Ocean kollekció ezen darabját: biztos voltam benne, hogy ezt fogom viselni a nagy napon. A ruhapróbán ezt a ruhát próbáltam fel először, s utána már bármelyik ruha volt rajtam, mindegy, mennyire álltak jól, vagy mennyire voltak szépek, csak arra a ruhára tudtam gondolni.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Mindenki el volt tőle ájulva. 🙂 A férjem szerint tökéletes választás volt, valamint mindenki mondta, hogy nagyon illik hozzám, és ragyogtam benne egész nap.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Igyekeztem mind a hajjal, mind pedig a sminkkel kapcsolatban a visszafogott vonalat képviselni. Mivel a mindennapokban sem viselek túl sok sminket, így az esküvőn sem szerettem volna máshogy kinézni, mint amilyen vagyok. A hajat illetően mindenképp kontyot szerettem volna. Fodrászom, Eszti, bombabiztosra csinálta meg, még a kis rezgős is kitartottak benne reggel fél 7-ig, míg a buli tartott.

Egyetlen egy kiegészítőt vettem fel a gyűrűm mellett: anyukám medálját, melyet anno ő is viselt a saját esküvőjén, pontosan 30 évvel ezelőtt. (Szüleim házassági évfordulója ugyanis június 18-ra esett, a miénk pedig 16-án volt.) Nem tudtam egyébként, hogy fog majd passzolni a ruhához, mivel a nyakláncot anyukámnak meg kellett csináltatnia, mert annyira el volt kopva. Viszont, mikor aznap odaadta, s bekapcsolta a nyakamon, egyszerűen tökéletes volt. Ez a nyaklánc számomra nagyon különleges, és ez volt a „valami régi”, amit aznap viseltem – és egyébként azóta is hordom, nem adtam vissza. 😛

A valami új pedig egyik barátnőmtől kapott visszafogott kis pötty, arany fülbevaló, mely tökéletesen passzolt a medálhoz.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Az esküvő olyan volt, mint amilyennek megálmodtam. Megható és vicces pillanatok a családommal, barátaimmal és persze a férjemmel. Egészen attól a pillanattól, hogy lejöttem a lépcsőn és meglátott a ruhában, a szertartáson keresztül, ahol apukám vezetett az oltár elé, ahol is kedvenc számom szólt a Margaret Islandtől élő zenei előadásban, előttem kis 4 éves keresztlányom szórta a virágot és a férjem várt meghatódó szemekkel, könnyeivel az út végén. Imádtam minden pillanatát, mert mindenki ott volt, aki fontos nekünk.

 

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Tökéletes, megható, felszabadult, vicces, szeretetteljes.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Élő zene volt mind a szertartás, mind pedig a parti ideje alatt. A parti reggel fél 7-ig tartott, és kb. 20 barátunkkal együtt a csodálatos napfelkeltét nézve zárult.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Számomra a pillanat, amikor a ruhát viselve, izgatottan először léptem ki a szobából, és indultam a leendő férjemhez megmutatni a ruhát. A szertartáson elhangzott egymásról írt személyes gondolatok, a nyitótáncunk előadása, melyre oly sokat készültünk, és amelybe barátainkat is bevontuk, valamint, amikor hajnali 4-kor egy körben állva összekapaszkodva családtagjainkkal és barátainkkal énekeltük az Azért vannak a jóbarátok című nótát.

Mi volt a legszebb élményed?

Sok szép élményem volt, de a legszebb tánc mind közül az volt, mikor Szilveszter könnyes szemmel rám nézett a ceremónia közben, valamint az, mikor szüleimnek és testvéremnek köszöntem meg az eddigi támogatásukat, törődésüket és szeretetüket.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az időjárás, mivel előtte egész héten 15 fok volt és eső…

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Az utolsó szóbeli vizsgámat talán nem kellett volna az esküvő előtti pénteki napon délután 4 órára időzítenem…amin egyébként megbuktam. 😀 Na, ez nem hiányzott.

Esküvői szolgáltatók Kata és Szilveszter nagy napján:

Helyszín és Catering: Panoráma Birtok, Győrújbarát
Fotós: Tálos Sarolta – Charlot Photography
Ruha: Daalarna
Ceremóniamester: Lendvay Patrik
Zenekar: Hoppáré együttes
Dekoráció: Art is Love Photo & Design
Smink: Berczeli Brigitta
Frizura: Fehér Eszter

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva