Andi saját elmondása szerint az ibizai lánykérés után szinte azonnal elkezdett böngészni a Daalarna weboldalán, hogy kiválassza álmai esküvői ruháját. Jöjjenek most a nagy nap legszebb pillanatai a menyasszony beszámolójával kiegészítve!

„A lánykérés után a Daalarna weboldalára vezetett az első utam” – Andi és Peti nagy napja a Secret Stories-on

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Kispénteken. 🙂 2015. szeptember 3-án, csütörtökön a Raqparton a nyári szezon utolsó kispéntek eseményén mutatott be minket egymásnak futólag egy közös ismerősünk, Dorka. Tisztán emlékszem, hogy kérdeztem Dorkától, ki volt ő? „Hát a Benes Peti, nem ismered?” És nem, nem ismertem őt, pedig mint utólag kiderült, vagy 10 éven át jártunk ugyanazokba a bulikba és szórakozóhelyekre. Sohasem láttuk egymást, pedig van jó pár közös ismerős is. Pár hét múlva volt az első randink, azóta csapkodnak a pillangók a pocakban.

Milyen volt a lánykérés?

Életem egyik legszebb pillanata vele! Ibizán nyaraltunk tavaly augusztusban és ott ünnepeltünk a kapcsolatunk kilencedik hónapját. Peti egyik jó barátja, Reni kint élt a párjával, így az ő közreműködésével volt felejthetetlen az a naplemente augusztus 12-én. Felvitt minket autóval egy csodaszép helyre, ahol csak mi voltunk hárman. Fantasztikus volt a kilátás az Es Vedrá sziklás szigetre. Ez a kis sziget Ibizán misztikus tartalommal is bír. Reni egyik hobbija a fotózás, ezért miket is lencsevégre kapott.

Az egyik pillanatban, amikor megfordultam és életem szerelme, ahogy mindig is álmodtam róla, előttem térdelt és feltette a kérdést: „Leszel a feleségem?” IGEN! Sosem felejtem el azt a boldog érzést. Majd Reni előkapott a táskájából egy behűtött pezsgőt, epret és három poharat, hogy koccintsunk. Elképesztő volt!

Milyen esküvőt álmodtatok meg, melyek voltak a legfőbb szempontok?

A legfontosabb szempont számunkra az volt, hogy Mi jól érezzük magunkat, mert akkor mindenki más is jól fogja érezni magát! És így is lett, semmi feszültség nem volt sem az előkészületek alatt, sem aznap. Mi egy laza napot álmodtunk meg, ahol semmi sem kötelező, semmi sincs időre percre pontosan meghatározva hanem eszünk, iszunk, beszélgetünk, táncolunk, együtt vagyunk, szabadon ahogy épp jól esik. Egyedül a 16 óra volt fix, ekkor kezdődött az egyházi szertartás, ami nagyon megható volt. A polgári esküvő azon a héten volt megtartva szűk családdal, így könnyedén mondhatom azt, hogy nem volt feszes a tempó a nagy napon.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Az első helyszín, ami elvileg le is volt foglalva és nagyon nyugodtak voltunk miatta szeptembertől-márciusig, hogy minden rendben van, sajnos visszamondásra került, mert aznapra egy 500 fős bulit szerveztek oda. Először próbálkoztunk több vonalon, hogy ez nincs rendben, aztán elengedtük a dolgot..Én azért aggódtam, mert márciusban új helyszínt találni egy esküvőre, ráadásul 80-100 főre, elég esélytelennek tűnt. Peti a barátoktól és ismerősöktől kért helyszínötleteket a Facebookon, így akadtunk Olgi ajánlásával a Locavore étteremre, ami minden szempontból tökéletesnek bizonyult! Ahogy Miska barátunk mondaná „jó a hely flow-ja”!

Azonnal beleszerettünk az étterem elegáns, de minimál stílusába. Zöldövezetben van, nyugis, a vacsora bent zajlott, de van hangulatos terasz is és ami nagyon fontos, hogy az üzletvezető az első perctől kezdve segítőkész volt és egyértelműen azon a véleményen volt, hogy ez a mi napunk és fontosnak tartja azt, hogy minden úgy legyen, ahogy nekünk jó. Szívből ajánlom őket!

Hogyan szerveztétek meg az esküvőt? Mikor kezdtétek az előkészületeket?

Az egyházi szertartás időpontjára már viszonylag korán, november elején lecsaptunk, mert idén épp szombatra esett az augusztus 12-e, emiatt pont a lánykérés után 1 évvel mondhattuk ki a boldogító igent. A meghívót én készítettem, május végére lett kész, nem siettük el. 🙂 Még az esküvő előtti héten is voltak olyan rokonok barátok, akiknek csak akkor adtuk oda. Petinek nagyon sok barátja van, emiatt viszonylag egyszerű dolgunk volt. Mindent mi intéztünk magunknak, nem kértünk fel esküvőszervezőt segítségül.

Hogyan jött az elöl rövid, hátul hosszú esküvői ruha ötlete, illetve a csodás kék szalag, ami még különlegesebbé tette?

A lánykérés után nem sokkal virtuálisan a Daalarna oldalára vezetett az eső utam. Elkezdtem nézelődni és a Paradise kollekció minden egyes darabja elsőre szerelem volt, na de az a body, amit végül viseltem…Imádtam. Azonnal láttam és éreztem, hogy hozzám illő, kellően merész, de nem hivalkodó. Mutat is a testből, de nem is és a csipke része gyönyörű.

A csipke felvarrásáért is nagyon odavoltam, mert szépen nyújtja a felső testet a V alak miatt.

Kértem időpontot a szalonba és nem sokkal később már próbálgattam. Elsőre az előbb említett bodyt szerettem volna felpróbálni, nagyon tudatosan mentem. Kata és Niki volt akkor ott, hogy segítsenek. Niki több szoknyát is ajánlott ehhez a bodyhoz, de valahogy nem állt össze rajtam a kép, persze mindegyik csodaszép volt, de ott volt egy „de”. Majd Niki ajánlásával belebújtam ebbe a fazonba, ami elöl rövid, hátul hosszú uszályos és nagyon magaménak éreztem. Ahogy Fanni a barátnőm, aki elkísért, mondta, ragyogtam benne. Pont megvolt az egyensúly, hiszen a felsőrész hosszú ujjú, de a szoknya elől rövid. Egyszerűen imádtuk elsőre és egyértelműen az volt a kis csapatom véleménye, hogy EZ az én ruhám! Máshova nem is mentem el, sem nézelődni, sem próbálni. A kék szalag Peti ruhájának az anyagából készült. Dóra, a nővére titokban kinyomozta a szabót, majd beszerezte az anyagot és édes anyukám rám illesztette.

Már az elején biztos voltam abban, hogy bármilyen is lesz a ruhám, a kötőm színe Peti ruhájának a színe lesz. A hétköznapokon is gyakran megesik, hogy összeöltözünk.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Akik látták az esküvő előtt, azt mondták, nagyon szép a ruha, nagyon én vagyok. Szerintem ez a legfontosabb szempont, hogy amit viselsz azt úgy viseld, hogy száz százalékban Te vagy, mert akkor fog a belső kisugárzásod miatt igazán élni az, ami rajtad van. Édesanyám először élőben a harmadik próbán látta csak. Ekkor már majdnem teljesen kész a ruha. Nagyon meghatódott mindenki, aki akkor velem volt. A férjem pedig ebben is ízig-vérig férfi. Ő nem szerette volna az esküvő előtt látni (persze azt tudta, hogy Daalarna lesz), hanem csak a templomban, amikor ő már az oltár előtt áll és apukám bekísér hozzá. Tiszta love story. 🙂

Nagyon tetszett neki, összefutottak a könnycseppek a szemében és épp ez volt a cél…

Mi volt a kérésetek a dekorra és a grafikára vonatkozóan?

A grafikákat én készítettem el. A menü, ültetőkártya, illetve az egyéb nyomdai anyagokat is, például a kis pálinkás üvegekre a címkéket. A meghívóra a kedvenc fogadalmamat választottuk: „Fogadom: segítek, hogy szeress élni, hogy mindig gyöngéd leszek hozzád, és lesz elegendő türelmem. Hogy beszélek, amikor azt kell, és hallgatok veled, amikor nem. Hogy a szíved melegében élek, és az lesz az otthonom.

Fogadom, hogy őrülten szeretlek. Akármilyen leszel is, most és mindörökké. Sosem felejtem el, hogy ez egy életre szóló szerelem. A lelkem legmélyén tudni fogom, hogy jöhet bármi, ami elválaszt minket, mi mindig visszatalálunk egymáshoz.

A dekorral kapcsolatos koncepciót Mariann ötletei alapján véglegesítettük, ő Peti egyik kedves barátja és épp ezzel foglalkozik. Mivel zöldövezetben található az étterem, szerettük volna, ha ez a hangulat köszön vissza mindenben. „A kevesebb néha több” szemléletet követve fehér, zöld, kevés arany és ezüst színeket álmodtunk meg. Illetve én szerettem volna lufikat…sokat. 🙂

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Az esküvő épp olyan volt mint amilyenre vágytunk! A legjobb része az volt, hogy együtt voltunk. Család és barátok. Nagyon gyorsan eltelt a nap, akárcsak a legszebb karácsony. Ha az ember már tényleg felnőtt, nehéz összehozni 80 nektek fontos embert egyszerre és egy esküvő kiváló alkalom.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Szerettem volna megállítani az időt. 🙂

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Csak annyi, hogy legyenek finomak az ételek és mindenki találjon kedvére valót. Nem gondoltuk túl a dolgokat és nem vesztünk el az aprósütemények színének részleteiben sem. A bizalom megvolt 100 százalékban az étterem felé részünkről, próbavacsorát is kaptunk. Biztosak voltunk benne, hogy minden ízletes lesz. A lazac a kedvencem, ezért az természetesen volt. 🙂 De hagyományos ételek is voltak. Két fajta leves és öt főétel közül lehetett választani, na és nem maradhatott el az éjféli töltött káposzta sem tejföllel és marhapörkölt savanyúsággal. Desszertből kétféle volt a tortán kívül: madártej habgaluskával, ami Peti kedvence, valamint somlói galuska csokoládéöntettel.

Milyen esküvői szokásokat, tradíciókat tartottatok meg az esküvőtökön?

Nem vittük túlzásba. 🙂 Vőfély nem volt, valahogy nem éreztük szükségét és vetélkedős feladatokat sem szerettünk volna. A menyasszonyi csokor eldobása nem maradhatott el. Valami új, valami kék… a harisnyakötőt viszont megtartottam. Menyasszonytánc is volt és hopp, el is raboltak…

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Az Indigo Theory zenélt az elején, nagyon kellemes deep-es dalokat játszottak, melyekben Kinga, a trió énekesnője élőben is énekelt, nagyon imádjuk a hangját. Majd ezt követően három szuper Dj barátunk is gondoskodott a kiváló hangulatról: Stuart, Rizkid és Feeder. Hallhattunk funky zenéket is, majd az idő elteltével a menyasszonytánc után előtérbe kerültek az elektronikusabb dallamok. A buli reggelig tartott, táncoltunk és sokat beszélgetett mindenki mindenkivel. Reggel fél 6 körül mentünk haza, én akkor már nagyon fáradt voltam az egész naptól. Az esküvő után a barátok azt mondták, hogy a társaság szuper jó volt, pedig voltak, akik a lány-, illetve a legénybúcsún találkoztak először. Ez az esemény a mi esetünkben úgy zajlott, hogy 22 órakor összetalálkozott a két csapat és együtt ment a buli reggelig.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Nehéz kiemelni pillanatokat… Az eskü elmondása egymás szemébe nézve… az nagyon megható és bensőséges érzés volt. Majd amikor táncoltunk a Bon-Bon együttes „Köszönöm, hogy vagy nekem” című dalára a tortavágás előtt és még sorolhatnám… És persze maga az érzés, hogy férj és feleség lettünk.

Mi volt a legszebb élményed?

Peti maga az élmény! Egyébként az egész nap egy hatalmas élmény csomag volt… azonban az egyik legkedvesebb pillanat számomra, ahogy anyukám rám nézett, amikor már teljes díszben voltam, majd amikor apukám átölelt a ceremónia előtt és után. Ezeket a pillanatokat Berci, az egyik csoda fotósunk nagyon jól el is kapta. Ő tényleg a pillanatok mestere!

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az egyik, hogy Petinek nagyon-nagyon tetsszen a ruhám, hogy azt érjem el vele, hogy meglát és megkönnyez a meghatódottságtól. A másik az eskü miatti izgulás, mert nem szerettem volna elrontani. Kristóf, a lelkészünk, aki esketett minket, mesélte, hogy volt már olyan illető, aki annyira izgult, hogy ismételni sem tudta őt, de ne aggódjak, ha hibázni is fogunk, biztosan jó értelemben lesz vicces. Végül a legnagyobb nyugodtsággal álltunk ott, mintha mi sem lenne természetesebb, így az eskü elmondása sem okozott gondot.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Minden így volt jó! És elég! És spontán! És nem túlgörcsölt! És tökéletes! Ahogy volt! 🙂

  

Esküvői szolgáltatók Andi és Peti nagy napján:

Fotó: Soos Bertalan, Oláh Márk
Videó: Földi Roland
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Helyszín, catering: Locavore étterem
Vőlegény ruhája: Robert Maar
Gyűrűk: EVE by Reményi Éva
Cipők: Aldo
Smink: Horváth Edina – Edina Make-up, és Réti Mónika
Haj: Bugyi Bence – Marosfalvi Hair
Menyasszonyi csokor és egyéb esküvői dekoráció: Belle Rose Dekor – Albert-Glück Mariann
Zene: Indigo Theory, Dj Stuart, Dj Rizkid, Dj Feeder
Torta: Pataki cukrászda

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints!