Mina & Bendi esküvőjével folytatjuk valódi esküvőket bemutató sorozatunkat. Az iráni születésű Mina öt éve költözött Magyarországra, ahol megismerte az elragadó mosolyú Bendit, akivel tavaly összeházasodtak. Íme a nagy napjuk beszámolója a gyönyörű menyasszony legboldogabb emlékeivel!

“Én voltam a legboldogabb lány a világon” – Mina & Bendi esküvője

  1. Mikor költöztél Magyarországra?

Iránban születtem és öt évvel ezelőtt költöztem Budapestre, hogy az ELTE-n folytathassam a tanulmányaimat. Négy évvel ezelőtt ismerkedtem meg Bendivel, egy egyetem melletti kis kávézóban. Olyan, mintha csak tegnap történt volna… A mosolya azonnal rabul ejtette a szívemet! Ha erre az emlékre gondolok, a mai napig újra és újra beleszeretek.

  1. Mesélsz kicsit a magyarországi életedről? Vannak itt kedvenc helyeid, programjaid?

Imádom Budapestet! Ez a város rengeteg élményt hordoz magában a csodálatos adottságaival. Még csak pár éve élek az országban, de már otthonomnak tekintem, hiszen itt békére, boldogságra és szerelemre találtam. Imádom az évszakok változását követni, csak úgy nézelődni vagy a Duna-part menti mesés kis utcákban séltálgatni.

  1. Milyen volt a lánykérés?

Elképesztően romantikus élmény volt, három év után, az évfordulónkon megkérte a kezemet a párom. Egy szép őszi estén vacsorázni indultunk és meghallgattuk egy iráni zenekar koncerjét. Amikor hazafelé tartottunk, meglepett egy gyűrűvel. Én voltam a legboldogabb lány a világon!

  1. Hogyan szerveztétek meg az esküvőt?

Amikor elkezdtem az esküvő megszervezését, csak kilenc hónapom maradt arra, hogy minden a helyére kerüljön a nagy napra. Nagyon sokat nézelődtem a neten és a social média platformokon különféle helyszínek, menyasszonyi ruhák, fotósok és videósok, dekorosok és grafikusok után kutatva. Szerencsém volt, mert még azelőtt tudtam konfirmálni a különféle szolgáltatók többségét, hogy az esküvőszervezőt megtaláltam volna.

A saját példám alapján azt tanácsolom a pároknak, hogy egy percig se aggódjanak, mert hihetetlenül jó szolgáltatók vannak Magyarországon, ez már a kezetektől megnyugtatott.

Végül két hónappal később megtaláltam az esküvőszervezőmet is, aki nagyon sokat segített a részletek pontosításában, például fordítót, ceremóniamestert, DJ-t és zenekart találni. A legjobb közös élményünk a Gundelben a menütesztelés és a Marangona cukrászdában a tortakóstolás voltak.

  1. Hogyan találtátok meg a tökéletes esküvői helyszínt?

Az egyik legjobb dolog Magyarországban, hogy rengeteg lélegzetelállítóan gyönyörű régi helyszín és kastély található itt, varázslatos kertekkel körbevéve. Egy álom vált valóra számomra, amikor megtaláltuk az alsópetényi Prónay-kastélyt. Szerelem volt első látásra, amikor megpillantottam a csodás 19. századi neobarokk stílusával, a gyönyörű kertjével, benne a fákkal és a tóval, aminek a közepén egy kis sziget található. Azért is volt tökéletes esküvői helyszín számukra, mert nagyon közel van Budapesthez, ráadásul egy új építésű hotel is található mellette.

Itt szállásoltuk el a családtagjainkat és barátainkat, akik különböző országokból érkeztek, hogy együtt ünnepelhessük meg a nagy napunkat. Összesen száz vendégünk volt hat országból.

  1. És a csodás Daalarna ruhád? Hogyan találtál rá?

A menyasszonyi ruha volt az első, ami után elkezdtem kutatni, nagyon izgatott voltam, hogy megtaláljam a tökéleteset. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy óriási lesz a választék és biztosan stresszes lesz a kiválasztás folyamata. De mégsem így lett, mert a Daalarna szerelem volt első látásra! Egy magyar barátom ajánlotta a márkát és amint időpontot kaptam, rohantunk a szalonba a koszorúslányaimmal.

Minden ruha álomszép volt! Kata, a szalon munkatársa segített a kiválasztásban az első pillanattól fogva és nagyon sokat köszönhetek neki.

  1. És a dekoráció? Mi volt a koncepciód?

A lényege annyi volt, hogy maradjon minden nagyon természetes. Éppen ezért Emese készítette el a nagy nap dekorációját a Natural Wedding Decortól sok-sok élővirággal. Az egyházi szertartásunk a kertben, a tónál zajlott és mindent klasszikus, elegáns, halványbarack és menta színekben álmodtam meg. A meghívónkat a The Fanatic Calligrapher készítette 18. századi stílusban és teljesen ránk szabva.

  1. Milyen emlékeid vannak a nagy napról? Mi volt a legszebb élményed?

Az száz százalék, hogy életünk legszebb napja volt, tele boldogsággal és izgalommal! A kedvencem talán az a momentum volt, amikor lesétéltam a kertbe és először pillantottuk meg egymást a leendő férjemmel. Teljes ámulatba estünk és mérhetetlenül boldogok voltunk.

Egy másik kedves emlék az első táncunk, ami a klasszikus Kék Duna keringő volt fj. Johann Strauss-tól.

  1. Megtartottál valamilyen iráni hagyományt a nagy napon?

Nagyon sok különleges szokásunk van az országomban, de az álomesküvő számomra inkább egyszerű és klasszikus volt, és így is ünnepeltük meg végül.

  1. Milyen tanácsot adnál a leendő menyasszonyoknak?

Maradjatok pozitívak és kérjetek segítséget, hogy ne feszüljetek be nagyon a nagy napra. Az esküvőn már csak nevessetek, táncoljatok, nézzetek a férjetek szemébe és élvezzétek ki a boldogság minden egyes percét!

Esküvői szolgáltatók Mina & Bendi nagy napján:

Fotók: Peter Herman Photography
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Dekoráció: Natural Wedding Decor
Helyszín: Prónay-kastély, Alsópetény
Smink és frizura: Szabó Imre Hair & Beauty
Torta: Marangona
Esküvőszervező: Budapest Wedding
Catering: Gundel 
Meghívók: The Fanatic Calligrapher

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET felpróbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.