Szandi és Gergő laza, mégis elképesztően stílusos, mediterrán hangulatú esküvőjét a menyasszony és a vőlegény szemszögéből is bemutatjuk nektek. Az alábbi cikkben Szandi legszebb élményeiről olvashattok, aki azt is elárulja, miért nem szerettek volna tökéletes esküvőt. Ide kattintva Gergő emlékeit találjátok.

Szandra és Gergő nem szeretett volna tökéletes esküvőt

Szandra és Gergő nem szeretett volna tökéletes esküvőt, inkább egy laza, mediterrán hangulatú eseményről álmodtak

Hogyan ismerted meg Gergőt?

2011 októberében egy házibulin találkoztunk először egy közös ismerősünknél, rá két évre hívott el az első randinkra.

Meg tudsz ragadni egy olyan jellemvonást Gergőből és a közös életetekből, amiből biztosan érezted, hogy szeretnéd, ha ő lenne majd egyszer a férjed?

A lelkesedése és a kedvessége. Elképesztően szerencsésnek érzem magam, nagyon ritka manapság az ilyen férfi, mint Ő. Az egész kapcsolatunk annyira klasszikusan indult, olyan srác volt (most is az), amilyenről minden lány álmodik. Laza, intelligens, gondoskodó, sportos. A második randinkon főzött nekem, megtaláltam a kis bevásárlólistát a zsebében, tudtam, hogy mennyire készült. Azóta óta így érzek.

Milyen volt a lánykérés? Számítottál rá?

Tökéletes. Portugália, szörf után, a sziklás part tetején, naplementében. Igazából nagyon vártam már, de végül nagyon meglepődtem, hogy tényleg megtörtént. Nem akartam elhinni, talán az első reakcióm az volt, hogy ez most komoly?!

Miért tartottad fontosnak azt, hogy összeházasodjatok?

Olyan környezetben nőttem fel, ahol ez volt a természetes. Nem értek egyet azzal, hogy a házasság csak egy papír. Egy nagyon komoly döntés, persze ezt csak megfelelő intelligenciával és önismerettel rendelkező embereknél van így. A mi kapcsolatunkhoz sokat adott hozzá, már az eljegyzés is. Gergőnek ezek fontos mérföldkövek voltak és jó érzés, hogy együtt hol könnyebben, hol nehezebben, de megléptük.

Milyen esküvőt álmodtatok meg, melyek voltak a legfőbb szempontok?

Nem szerettünk volna tökéletes esküvőt. Próbálunk mindig kicsit egyediek lenni, azt szerettük volna, ha olyan, mint mi: kellőképp laza, kötetlen és jó hangulatú. A gasztronómia fontos szerepet játszik az életünkben, így egy profi konyhával és szervizzel rendelkező éttermet szerettünk volna. A nagy létszám nem könnyítette meg a helyzetet, de szerencsére a Mercatóban sikerült megvalósítani az elképzeléseinket. Ez hozta magával az olasz hangulatot, így kapta végül az esküvő a letisztult, toszkán témát, ami a mindennapjainkban is erősen jelen van.

Mennyire hasonlított az elképzelésetek ezzel kapcsolatban?

Az elején semennyire. Gergő nagy esküvőt szeretett volna, én pedig kicsit.

Volt vitátok az esküvőszervezés során vagy olyan részlet, amiben nehezen jutottatok egyetértésre?

Az előbbi válaszból adódóan felmerült több lehetőség, de pár nap alatt beadtam a derekam és elkezdtük szervezni a 125 fős esküvőnket és nagyon örülök, hogy mindenkivel ,akit szeretünk, együtt tudtunk ünnepelni.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Mindenképpen olyan helyszínt szerettünk volna, amihez valahogy köthetők vagyunk és nem futószalon tartják az esküvőket, viszont nem nekünk kell biztosítani mindent a székektől a cateringig. A családnak Balatonkenesén van nyaralója, így viszonylag gyorsan rátaláltunk a Mercatóra. Az étterem mögött van a Magaspart, ahol a polgári szertartásunk volt, álmodni sem lehet szebbet.

Mikor kezdtétek az első előkészületeket?

Az étteremmel januárban állapodtunk meg végül. A fotós és a zenekar volt még a fontossági lista élén, így velük is év elején sikerült megállapodni. Szerencsére a ruhámat elkezdtem intézni időben, mert utána nagyon sokat dolgoztunk mindketten és szinte semmi időnk nem maradt a szervezésre, így minden apróbb részletet az esküvő előtti két hétben szerveztünk meg. A meghívókat húsvét után adtuk át mindenkinek személyesen.

Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról a Daalarna szalonban?

Elég célirányos vásárló vagyok, nem vagyok túl lányos ebből a szempontból. A honlapon kinéztem azokat a ruhákat, amik tetszenek és az ezekről készített screenshotokkal sétáltam be az első próbára. Volt egy kedvenc, azt próbáltam fel először és mondtam is, hogy ez lesz az. Az összes barátnőm és a Daalarna szalon munkatársai is egyetértettek. Szerencsére, mert ebédszünetem volt, így sietnem kellett vissza dolgozni. 🙂

A történethez hozzátartozik, hogy először egy teljesen egyszerű fehér ruhában terveztem kimondani az igent, de amikor megpillantottam ezt a modellt, nem maradt túl sok választásom, azonnal tudtam, hogy ő az igazi. A próbák során pedig tényleg igazi hercegnőnek érezheti magát mindenki, a Daalarna szalon csodás környezetében. Kár lett volna kihagyni…

Szempont volt számodra a ruha kiválasztásakor, hogy Gergő szerinted miben szeretne téged látni a nagy napon?

Nem beszéltünk róla soha, nem mutogattam neki ruhákat, reméltem, hogy tetszeni fog neki is a választásom. (Szerencsére így is lett.)

És fordítva: te tettél javaslatot az ő öltözékére, esetleg közösen választottátok ki az öltönyt, kiegészítőket?

Ő választott, de elkísértem. Nem szóltam bele, csak az esküvő előtt két héttel jeleztem, hogy talán most már dönteni kellene. 🙂

Emlékszel Gergő reakciójára, amikor meglátott téged a ruhában?

Felejthetetlen. Szerencsére, aki nem láthatta élőben, Győzőnek, a fotósunknak köszönhetően mégis átélheti. Anyukám kedvenc képe lett Gergőről, mikor megpillant. Azt mondja olyan, mint egy kisfiú, aki pont azt a játékot kapja meg, amire annyira vágyott.

Nagyon különleges, laza, mégis elképesztően stílusos volt az esküvőtök vizuális világa. Mesélsz a megvalósításról?

Valószínűleg attól lett laza, hogy tényleg lazán kezeltük. Ahogy említettem nem szerettünk volna tökéletes esküvőt. Rengeteg esküvőn voltunk az elmúlt években, így ismerünk már minden helyszínt és szolgáltatót kívülről. Fontos volt, hogy az egész minket tükrözzön, nem akartunk erőltetni semmit, ezért a klasszikus programok sem nagyon voltak, csak ami magától jött.

Sok vendégséget rendezünk, aminek általában a jó étel, ital, társaság és zene az alapja, ez alapján szerveztük ezt a „kicsit nagyobb” vendégségünket is.

Ahogy említettem az utolsó két hét volt a húzós, mikor rájöttünk, hogy azért ez egyel több szervezést igényel, mint ahogy mi gondoltuk. A dekoráció vette el a legtöbb időt. Az esküvő arculatát Gergő egyik legjobb barátjával, egy szuper grafikussal együtt találtuk ki, amelynek fő eleme az olívaág volt. Egyébként a főszereplő kisbusz is az övé, ami szintén teljesen spontán került a képbe.

Emlékszel arra, hogy a nagy napon a készülődés során mi foglalkoztatott a legjobban? Mi miatt izgultál/mit vártál a legjobban?

A templomi szertartás miatt nagyon izgultunk. Nagyjából 36 fok volt, a templomban még plusz kettő és állt a levegő, de ahogy kijöttünk, a szertartás végeztével mi is jobban felszabadultunk. A polgári szertartás a helyszín és a hangulat miatt elképesztően felemelő érzés volt.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Vidám, laza, romantikus, bulis (ez a 4 szó jutott egyből eszembe).

Melyek voltak számodra a legemlékezetesebb pillanatok?

Amikor kijöttünk a templomból, amikor a polgári szertartáson kimondtuk az igent, amikor a családom meglepetésből énekelt egy áldást nekünk, Gergő beszéde és az első táncunk.

Mi volt a legszebb élményed?

Az első táncunk, egyértelműen. Előtte lévő nap beszéltük meg, hogy mi lesz a dalunk, amit Beni, az énekes annyira csodálatosan énekelt el, hogy a mai napig visszacseng a fülembe és mosolygok.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

A templomi szertartás és hogy lesz-e elég Aperol.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit másképp csinálnál utólag?

Az időjárás kicsit megviselt minket, ez a fotókon néhol látszik, hogy minden leolvadt rólunk, de igazából, így volt tökéletes, tényleg igazi fiesta hangulat uralkodott.

Esküvői szolgáltatók Szandi és Gergő nagy napján:

Fotó: Dósa Győző – Beloved
Ruha: Daalarna
Helyszín: Spoon il Mercato Restaurant
Zenekar: Csík Benedek
Dj: Viktorola
Virág, csokrok, fejdíszek: Endorphine Flowers
Torták: Édesem
Leomló fehér virágfüzér: Edinas Paper Installations
Design és kisbusz: Daniel Balint 
Kisbusz díszítés: Plantomime Flowers
Haj: K30 Hair and Beauty
Fényfüzér: AllTechnics.hu
Hangosítás: ConceptFlow
Dekor: Szandi, Gergő, Család

Ide kattintva nézhetitek meg a második részt, amelyben a vőlegény élményeiről olvashattok. Addig is még több valódi esküvői beszámolót olvashatsz ezen a linken, kattints!