Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Vivi és Isti csodálatos esküvőjét ismerhetitek meg, miközben a fotóikon keresztül átélhetitek velük újra a legkülönlegesebb pillanataikat. Romantikus erdei esküvő a Bükkben – ilyen volt Vivi és Isti nagy napja!

Mennyi időt szántatatok az esküvőtök megszervezésére, és hogyan éltétek meg ezt az időszakot?

Isti: Közel két évig szerveztük az esküvőnket. Szerintem ezidő alatt mindkettőnknek volt olyan pillanata, amikor azt mondtuk, hogy mégsem kellett volna ilyen „nagy” esküvőt terveznünk, vagy nem lett volna szabad ennyire elveszni a részletekben. Viszont augusztus 18-a után egyformán azt gondoltuk, hogy az a nap mindenért kárpótolt minket.

Vivi: Olyan szempontból nehezebb volt számunkra a szervezés, hogy mi külföldről bonyolítottunk le a legtöbb intéznivalót. Szerencsére a helyszín rögtön körvonalazódott Istiben, amihez ő nagyon ragaszkodott – így talán a legnehezebbet sikerült lefoglalnunk a leghamarabb. Biztosak voltunk abban is, hogy szeretnénk valamilyen kis különlegességet az esküvőnkre, ezért döntöttünk az éjszakai szertartás mellett. Ezután viszont a többi szolgáltatónál hosszabb ideig vívódtunk, különösen a fotósok személye volt kérdéses. Az egyik kedves barátnőmtől, Mátyus Enikő esküvőszervezőtől kaptunk egy szolgáltatói listát, de mikor elkezdtük egyesével végignézni őket, rájöttünk, hogy már olyan választék van a fotósok és a videósok tekintetében, hogy nem sikerült egyről a kettőre jutnunk. Végül visszakanyarodtunk az első megérzésünkhöz, Mártihoz és Déneshez, és nem volt kétséges, hogy jó döntést hoztunk.

Mi okozta számotokra a legnagyobb fejtörést az esküvő előtt?

Isti: Természetesen a német barátaink is a meghívottak között voltak, ezért szerettünk volna egy kétnyelvű ceremóniamestert.

Vivi: Találtunk is valakit, aki ezt meg tudta volna valósítani, de miután lefoglaltuk, pár perc múlva megcsörrent a telefonunk, hogy elnézte az időpontot, és mégsem tud elvállalni minket. Talán ez volt az első és egyetlen kritikus helyzet, amit nehezebben éltünk meg.

Isti: Vivi javasolta, hogy változtassunk az esküvő időpontján, én viszont nagyon ragaszkodtam a dátumhoz, több okból is nagyon személyes lett számunkra. Végül még aznap leszerződtünk a hihetetlenül aranyos Debreceni Krisztinával.

Hogyan teltek az utolsó napok, nagyon izgultatok?

Vivi: Legalább tízszer láttam már a Mamma Mia c. filmet, és mindig is úgy képzeltem el az esküvő előtti készülődést, mint ahogyan azt Sophie és Donna tette. Ezért tudatosan nem hagytam semmi intéznivalót az utolsó pillanatra. Természetesen az esküvő előtti napon, a kreatív fotózás kezdetével felgyorsultak az események és innentől minden, csak nem a nyugodtság jellemzett minket.

Milyennek álmodtátok meg az esküvőtöket?

Vivi: Szerettük volna, ha hangulatában, színvilágában a tematikánk kapcsolódik az éjszakai szertartáshoz, ezért a dekorációt a navy blue és az arany jellemezte. Imádom az égősorokat, mécseseket, lámpásokat, és természetesen a tüllt is, ezért ebből sem volt hiány a nagy napunkon. A virágok összeállításánál igyekeztünk nemcsak mutatós, hanem illatos fajtákkal is gazdagítani a díszítést. Arra is figyeltünk, hogy a romantikus elemek legyenek hangsúlyosak az Avalon Park modern stílusával szemben.

Hol pillantottátok meg egymást először?

Vivi: Istinek a teljes szettjét együtt választottuk ki, így nekem nem volt nagy a meglepetés mikor megpillantottam a vőlegényem a kreatív fotózáson. Azt gondoltam, hogy a first look rendkívül megható lesz, de őszintén szólva kicsit késésben voltunk, igy a nagy pörgésben „nem volt időm” elérzékenyülni. Az egész készülődés annyira szürreális volt számomra, talán a templomi fogadalomtételnél realizálódott bennem először, hogy mindez velünk történik meg…

Készültetek egymásnak külön fogadalommal?

Isti: A templomban hagyományos egyházi fogadalomtétel volt, ami annyira megható volt, hogy még a tiszteletes asszony is elérzékenyült. Az éjszakai ceremónia végén a saját ígéreteinket olvastuk fel egymásnak. Azt kell, hogy mondjam, külön örültem neki, hogy a szertartáson nagyon hangulatos, pislákoló fények voltak, mert a fogadalmaink után szem nem maradt szárazon.

Miért volt fontos számotokra, hogy házassággal is megpecsételjétek a kapcsolatotokat?

Vivi: Nekem mindig fontos volt, hogy az, aki majd mellettem lesz, elkötelezze magát arra, hogy velem élje le az életét. Ha Isti nagyon ragaszkodott volna ahhoz, hogy ne legyen ilyen nagy esküvő, akkor lehet, hogy belementem volna, mert nem voltam az a típus, aki 10 éves kora óta készült erre a napra, de az viszont nem tudtam volna elengedni, hogy hivatalosan is összekössük az életünket.

Isit: Bármikor újra végigcsinálnám Vivivel.

Ki tudtok ragadni egy olyan pillanatot, ami a legkülönlegesebb volt számotokra abból a napból?

Isti: Számomra az esti ceremónia volt a legemlékezetesebb.

Vivi: Az esküvő minden pillanata fantasztikus volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi szeretetet „kapunk” majd a vendégeinktől.

Van olyan dolog, amit viszont ma már másképp csinálnátok?

Vivi: A templomban nagyon vicces volt a bevonulás. A vendégek nagy része akkor pillantott meg először, ezért nagyon izgultam, mikor a két tesóm karjai közt az oltár felé igyekeztem. Az első lépések után, amikor a kántor már sokadjára ütötte mellé a nászindulót, picit lefagyott az arcomról a mosoly. Én persze vendégeink arckifejezését figyeltem, hogy vajon más is észrevette-e. Persze naná, hogy mindenki harapdálta az ajkát, nehogy elnevesse magát. Visszamenőleg mindenki csak nagyot nevetett ezen – szükség volt az ilyen pillanatokra is.

Hogy érezted magad a Daalarna ruhában, Vivi, miért ezt a modellt választottad?

Vivi: Nem szerettem volna nagyon kihívó ruhát, de ugyanakkor olyat sem, ami túl zárt, így végül a kettő közötti megoldást választottam. Mivel a hegyekben voltunk, praktikusnak gondoltam a hosszú ujjú, LVS343 ruhámat a LOVESTORY kollekcióból, amit sok-sok csipkeapplikáció, és egy szép, uszályos kristálytüll szoknya tett még különlegesebbé. A menyecskeruhámat is a Daalarnában rendeltem meg, és mindkettő szuper döntés volt, ma is ugyanezt a két modellt választanám.

Isti, te mit szóltál Vivi ruhájához, ilyet képzeltél el?

Isti: Vivivel ellentétben én extrémen konzervatív vagyok öltözködés terén, de tudtam, hogy megtalálja majd az arany középutat, és egy ízléses, csinos ruhát fog viselni az esküvőnk napján. Nála csodálatosabb menyasszonyt nem is kívánhattam volna magamnak.

Szolgáltatók, akiknek sokat köszönhetünk:

Fotó: 2Lenses
Film: Shadowplay Wedding Films
Ceremóniamester: Debreceni Krisztina 
Helyszín: Gecse Péter- Avalon Park
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Frizura: John Breitenbach Friseure
A vőlegény öltönye: Novossadi by Novoszádi Zoltán 
Kalligráfia, meghívó és egyéb dizájnok: The Fanatic Calligrapher, Kisdió

 Hogy tetszett ez a romantikus erdei esküvő? Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért!