Evelin és Mirkó egy gyönyörű őszi hétvégén, a szekszárdi Bodri Pincészet birtokán mondta ki egymásnak a boldogító igent. A nagy napot a menyasszony élménybeszámolója és esküvőfotósuk, Muray Gábor különleges fotóinak segítségével mutatjuk meg a Secret Stories olvasóinak. 

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

Természetes és személyes esküvőt szerettünk volna. Nem terveztünk semmilyen programot, ezért nem kértünk fel vőfélyt és ceremóniamestert sem. Azt szerettük volna, hogy mindenkinek legyen ideje beszélgetni, megismerni egymást, táncolni, amit nem szakít meg semmi. Azt hiszem, hogy ez sikerült is.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt, a szekszárdi Bodri Pincészet birtokát?

Abban mindketten hamar megegyeztünk, hogy szekszárdi pincészetben szeretnénk tartani az esküvőt, méghozzá ősszel. A Bodri Pincészet profi esküvői ajánlata győzött meg minket leghamarabb. Már többször jártunk ott, ismertük a helyszínt, nem is kellett sokáig gondolkodnunk. Nagyon elégedettek voltunk mindennel, a Bodri Pincészet munkatársai rengeteget segítettek nekünk.

Evelin és Mirkó – Meghitt őszi esküvő a szekszárdi Bodri Pincészet birtokán

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Szerencsére elsőre mindent úgy sikerült kitalálni és lefoglalni, ahogy előre elképzeltük, így azt gondolom, hogy effektíven nem szántunk rá sok időt. A helyszínt kicsit több, mint egy évvel az esküvő előtt foglaltuk le, az volt a legelső fix pont.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan? Ha jól tudom, nagy részét ráadásul egyedül valósítottátok meg. 

Egyszerű, natúr, újrahasznosított és újrahasznosítható dekorelemeket képzeltünk el. A dekort egy nagyon kedves barátunk, Bubla Ági üvegkertjei köré építettük fel, és közösen terveztük meg a növénydíszítést Ágival. Minden pont olyan lett, mint ahogyan elképzeltük! A meghívót és a többi grafikai elemet (asztalszámok, ültetőkártya, menü, stb.) a férjemmel készítettük el, a táblákat pedig Kisdió-Lindától rendeltük.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A Bodri pincészet konyháját már jól ismertük korábbról. A kínálatukból egy hagyományos esküvői menüt választottunk, amelyet a minőségi alapanyagok használata tett különlegessé. Olyan ételeket választottunk, amelyeket mi is bármikor szívesen fogyasztunk.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

Nem is került mást szóba a pécsi Trüffel cukrászdán kívül, mert mindig is nagyon szerettük a süteményeiket. Egy háromszintes, mascarponéval és gyümölcsökkel borított menyasszonyi tortát választottunk svéd mandulatorta, narancsos-étcsokoládés trüffel és mascarponés málna ízekben. Ezenkívül sajttortát, réteseket és különféle kekszeket rendeltünk.

Hogyan esett a választásod pont erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Már korábban is csak ezt a ruhát tudtam elképzelni magamon. Amikor először voltam ruhapróbán, Kata, a Daalarna egyik munkatársa azt mondta, hogy amint beléptem, ő is pont ezt a ruhát gondolta ki nekem. Így a választás néhány perc alatt megszületett. 🙂 Annyit módosítottam csak a ruhán, hogy body formájában kértem a felsőrészt, mert nem szerettem volna menyecskeruhát. A torta felvágása után csak a hosszú alsószoknyát cseréltem le egy térdig érő, világosszürke tüllszoknyára. Nagyon szerettem a varrodai ruhapróbákra járni, mindig nagyon barátságos hangulat lengte körül őket.

Nagyon tetszett a férjemnek is, és mindenki mástól is pozitív visszajelzéseket kaptam. 🙂

Mesélsz a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

A fodrászom évek óta Forró Édua (Hajas szalon, Pécs), és mivel mindig nagyon elégedett vagyok vele, természetesen őt választottam erre a napra is. Az esküvő napján jöttünk rá, hogy egyikőnk sem fotózta le a próbahajamat, így végül is rögtönöztünk valami teljesen mást, mint amit először kipróbáltunk. Bíztam Éduában, tudtam, hogy bármit is csinál, az biztosan jó lesz! Így is lett. 🙂 Hasonlóakat tudok elmondani a sminkemről is: annyit kértem Lucától, hogy legyen természetes és romantikus. Végül is az első, általa elkészített sminket viseltem az esküvőn is.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Tele volt izgalommal! 🙂 Igazából nagyon gyorsan eltelt és ezért inkább egy kellemes benyomás maradt meg, mint külön részletek

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt a nagy nap?

Személyes, barátságos, meghitt, laza és romantikus.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Már az esküvő tervezése előtt tudtuk, hogy számunkra a Veronika & the Wedding Boys az ideális zenekar. Náluk még nem hallottunk jobbat. Ezt az is alátámasztja, hogy olyan emberek is végigtáncolták az esküvőt, akik azt mondták azelőtt, hogy „nincs az a zene” és hogy „ők aztán nem fognak…” Pontosan nem is tudjuk meddig tartott, mert nem néztük az időt, de kb. fél 5-ig.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok? Mi volt a legszebb élményed?

Nem tudnék egy pillanatot vagy élményt kiemelni. Az egész esküvő nagyon szép volt, és maga a tény, hogy ennyi barátunk és családtagunk eljött, nagyon sokat jelent nekünk. Nagyon jó érzés erre visszaemlékezni. Hálásak vagyunk mindenkinek, hogy velünk ünnepeltek.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Semmilyen rossz emlékem nincs.

Esküvői szolgáltatók Evelin és Mirkó nagy napján:

Fotók: Muray Gábor // Gábor Muray Photography 
Helyszín: Bodri Pincészet, Szekszárd
Menyasszonyi ruha: Benes Anita // Daalarna
Gyűrűk: Fördős Bence // Jewelry by Fordos
Haj: Forró Édua // Forró Édua Hairstylist – Weddinghairstylist
Kitűzők, csokor: Tündérkert Virágüzlet – Szekszárd
Öltöny: Gangel Benjámin // Gangel Benjamin Férfiszabósága
Smink: Mester Luca // Mester Make Up
Sütemények: Trüffel Cukrászda Pécs
Táblák: Dióssi Melinda // Kisdió
Tüllszoknya: SPOSA
Üvegkertek, növények, installáció: Bubla Ágnes // bublab
Zene: Veronika & The Wedding Boys

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET felpróbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.