Thai bazsalikom, gyömbérmenta, illatos zsálya, tigriscsíkos juhsóska, fodros zeller, szagos müge, kamilla, cola, ruta, citromos kakukkfű, borágó, eukaliptusz, francia tárkony, rebarbara, rozmaring, turbolya… és a sort még hosszan lehetne folytatni, mert annyi, de annyi minden lesz a Wild Flower Bar tavaszi fűszer- és gyógynövénypiacán!

Programajánló: Tavaszi fűszer- és gyógynövénypiac Budapesten, Fotók: Jágity Fanni Fotográfus

“Úgy döntöttünk, hogy két napra a város legnagyobb fűszer- és gyógynövénykertjévé alakítjuk át a Wild Flower Bart. A növénykék közvetlenül egy dabasi termelőtől érkeznek majd, mert hiszünk a “farm to table” szellemiségében, a hazai modern kertészek évtizedes tapasztalatában, kitartásukban, kemény munkájukban, és támogatjuk őket” – mesélik a szervezők. 

Ha mindig is arra vágytál, hogy illatos fűszer- és gyógynövények lepjék el a konyhaablakodat, vagy ha a városi erkélyedet varázsolnád bio kiskertté, itt az idő! A fűszereket később akár vidéki kertbe is kiültetheted, nem mellesleg, esküvői köszönőajándéknak is remek ötlet a greenery jegyében.

A választáshoz segítséget is adnak a helyszínen: mindenhez találsz majd útmutatót a gasztronómiai felhasználását illetve a gyógyhatását illetően.

 

 

Ráadásul szomszédaik, Timi és Joaquin, az ALMA Nomad Bakery-ben erre az alkalomra fűszer- és gyógynövény fókuszú menüvel készülnek, hogy egyből meg is tudjátok kóstolni, amit kiválasztotok.

Herbal menü:

GREEN GARDEN PIE: zsályás, mentás pite, friss spárgával, zsengeborsóval és mozzarellával
HERBAL CAKES: sült kamillás vanília, málnával ropogós tésztában
MINI MADELEINE: egy csipet vaníliával és levendulával
BOTANICAL TEA: rozmaringos, mentás hibiszkusz tea, áfonyával


Mikor: 2018. május 15-16., kedd-szerda, reggel 9-től este 9-ig.
Hol: Wild Flower Bar és Alma Nomad Bakery, Budapest, Vitkovics Mihály utca 3., a Kamermayer tér sarkában.
Facebook esemény: ezen a linken
A Wild Flower Bar extra tippje: vigyél magaddal plédet, hogy a bolt előtti téren kis időt együtt töltsetek, beszélgessetek, falatozzatok, piknikezzetek.

A Wild Flower Bar korábbi írásait, ahol részletesen bemutatnak egy-egy növényt a Secret Stories olvasóinak, ide kattintva találod. A pünkösdi rózsáról például itt olvashattok bővebben.