Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Dóri & Dávid nagy napját mutatjuk meg nektek a menyasszony beszámolójával kiegészítve, aki elmeséli, milyen érzés volt várandósan átélni a nagy napot. 

Hogyan ismerkedtetek meg?

Egy közös ismerős segítségével ismertük meg egymást, majd a közösségi hálón kezdtünk el beszélgetni, mivel ő Szolnokon, én pedig Budapesten éltem. Ebből adódóan elég gyorsan össze is költöztünk.

Milyen volt a lánykérés?

Egy egyszerű pénteki napon, egy hosszú munkanap után elvitt vacsorázni, fel a várba, majd a finom vacsora utan megkért, hogy sétáljunk még egyet a jó hidegben, aminek annyira nem örültem. Ezt szóvá is tettem neki, mire ő erélyesebben rám szólt, hogy „márpedig most sétálni fogsz velem!” Még ekkor sem tudtam, mire készül, megvártuk amíg az utolsó kínai turista is elment, majd elmondta, milyen életet szeretne velem tervezni.

Ekkor már sejtettem, de mire észbe kaptam, letérdelt, és a gyönyörű álomgyűrűt is a kezében tartotta. Annyira spontán és váratlan volt az egész, hogy ettől lett különleges.

Mindenképpen a baba megszületése előtt szerettétek volna megtartani az esküvőt?

Babát nagyon szerettünk volna, az esküvőt pedig már elkezdtük szevezni, amikor megbeszéltük, hogy vágjunk bele, így jön majd, amikor jön! Nagyon szerencsésnek mondhatom magunkat, mert hamar összejött nekünk a világ legnagyobb csodája! Így 8 hónapos terhes voltam az esküvőn. Nem volt könnyű, de így volt tökéletes.️

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak? Egy igazi magyaros esküvőt terveztünk, jó magyaros ételekkel, és szép természetes környezettel.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt? A férjem Kaposváron szuletett, a családja a mai napig ott él, és olyan helyszínt szerettünk volna, ami az egyikünknek hazai terep. Így találtunk rá a Zselicvölgyre, ami első látásra szerelem volt. Egyből el is képzeltem, milyen lesz a nagy nap, nem is volt kérdés, hogy máshol legyen.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Egy év alatt. Én nem szerettem volna esküvőszervezőt, így én szerveztem meg az egészet, persze sok segítséggel. A nővérem, akinek rendkívül jó ízlése van, úgyhogy bátran bízhatok benne, rengeteget segített.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A dekor nagyon természetes volt, a természetben is megjelenő színek domináltak. Sok zöld, barna…a meghívón is egy virágkoszorú volt, amit nővérem kézzel festett és tervezett meg.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Magyaros ételeink voltak. Az előétel máj volt, majd húsleves, igazi nagy paraszttál, éjfélkor töltött káposzta, rétesek. A tortánk nagyon visszafogott és szolid volt, tiszta fehér, zöld levelekkel.

Milyen speciális dolgokra kellett figyelned a ruhád kiválasztásnál, figyelembe véve, hogy várandós voltál? Hogyan zajlottak a próbák, hogyan tudtátok megjósolni, hogy mekkora lesz a pocakod a nagy napon?

A ruhámat aszerint is választottam , hogy majd a nagy pocakommal is szépen mutasson, ezért egy egyszerű, mégis különlegesen szép esésű ruhát választottam. Imádtam benne minden egyes percet. A tervezésnél figyelni kellett arra, hogy ne legyen túl nagy a szoknya része, és ne legyen túl kivágott se elől, hiszen akkor már a 8. hónapban jártam.

Pontosan nem tudtam, mekkora lesz majd a hasam, de az utolsó percig húztuk a ruha teljes elkészítését, így tökéletes lett a végeredmény.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Mindenkinek nagyon tetszett a ruhám a nagy pocakommal! A férjem nem látta előtte, csak amikor bevonultam, és odaálltam mellé, súgta a fülembe, hogy gyönyörű vagyok. Ebben a ruha is sokat segített. 🙂

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

A sminkemet profi kezekre bíztam, és pont olyan is lett, amilyet szerettem volna. A hajamat én csináltam, nem szerettem volna konytyot, csak egyszerű hullámokat, amit magamnak már az évek során megtanultam elkészíteni.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Családias. Meghitt. Romantikus. Izgalmas. Felejthetetlen.

Milyen emlékeid vannak a nagy napról? Várandós kismamaként másképp kellett valamit csinálnod? Esetleg többet kellett pihenned a nagy napon?

Kismamaként nem csak magamra, de a fiamra is gondolnom kellett, így próbáltam nem izgulni, és nem stresszelni se a nagy napon, se előtte. Úgy éreztem, minden készen áll, már csak jól kell, hogy érezzük magunkat, és így is lett! Én sem gondoltam volna, de a parti végül fél 4-ig tartott! DJ volt végig, régi és mai slágerekkel, a mi ízlésünk alapján.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Legszebb emlékeim közé tartozik, amikor apukám kezét fogva bevonultunk…amikor kimondtuk az igent…és nővérem gyönyörű beszéde, amit soha nem fogok elfelejteni.

Esküvői szolgáltatók:

Fotós:  Fanni Hermán Photography
Sminkes: Ujfalusi Emese
Dekor: Panka kertje
Ruha: Daalarna

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva