Ebben az évben is számos modell érkezett a Daalarna három napon át tartó castingjára, hogy részesei lehessenek a modellek körében is az egyik legnagyobb presztízzsel bíró hazai divateseménynek, a Daalarna Fashion Show-nak. Most Daalarna modellek válaszolnak arra a kérdésünkre, hogyan képzelik el a nagy napjukat. 

Egy modell kiválasztása mindig több részletből tevődik össze, nem elég, hogy valaki csinosan mutat a kifutón. Az érzelmek megfelelő kifejezése, a magabiztosság, a kisugárzás, a lendületesség mind olyan összetevők, amelyek egy egészként tudnak élni a színpadon; arról nem is beszélve, hogy egy esküvői ruhát mindig tudni kell megfelelő karizmatikussággal viselni.

Az alapanyagok, minták, szabások ekkor kelnek igazán életre egy nőn, így fejezhető ki mindaz, amelyet egy-egy kollekció képviselni és üzenni kíván. Mondanivalója pedig természetesen a 2020-as REBELLE kampánynak is volt. Napjainkban egyre inkább találkozni lehet azzal, hogy egy idealizált képet hajszolunk, és az aktuális külső elvárások alakítják az önképünket, miközben töretlenül próbálunk megfelelni a külsőségek kényszerének.

A Daalarna legújabb REBELLE kollekciója ezzel szembemenően a szó modern értelmében vett lázadó, önmagát elfogadó és tisztelő nőt helyezi a középpontba, aki hisz a természetes szépségben, valamint túlmutat a környezetünk generálta felszínességen.

 

Önmagában a modelleket szeretjük a tökéletesség gondolatával párosítani, ugyanakkor szkeptikusak is vagyunk ezzel szemben – nemcsak azért, mert megkérdőjelezhető tulajdonság, hanem azért is, mert ez a fogalom mindenkinek mást jelent. Van, akinek a kissé vékonyabb, másnak teltebb a nőideál, van aki szerint a fiatal lányoké a színtér, míg más a tapasztalatot részesíti előnyben. Egyikünknek az öntudatos járás, másikunknak a szép arc a fontos. Minden látásmódnak megfelelni lehetetlen, ezért a kifutón végigvonuló lányok idén is a sokszínűséget, a változatosságot testesítik meg.

“Mintha hercegnő lennél” – A Daalarna castingján jártunk.

 

Az április 12-ei Daalarna show-ra szóló castingon sikerült elcsípni egy-egy lányt, miközben arra a vártak, hogy néhány percre zsúfolt nézőteret, és hosszú kifutót varázsoljanak az atelierből. A beszélgetéseinkben szó esett munkatapasztalatról, izgalomról, Daalarnáról, modellélményekről, de nem tudtunk szó nélkül elmenni amellett sem, hogy vajon milyen érzés lehet – akár egészen fiatalon – menyasszonyi ruhát viselni. Vajon elgondolkodtatja őket az esküvő maga, vagy egyszerűen csak megtestesíti mindannyiunk gyerekkori hercegnős emlékeit? Hogy válaszokat kapjunk, ugyanazt a kérdést tettük fel minden interjúalanynak, azaz:

„Gondolkoztál már azon, hogy milyen lesz majd a te nagy napod?”

Gáll Franciska

 

Az esküvőmet mindenképpen Daalarna ruhában képzelem el. Már a tavalyi bemutatón kinéztem magamnak azt a hosszúujjú, testresimuló csipkeruhát, ami rajtam volt – hasonlót képzelek majd el a nagy napra is. Az esküvőm biztosan visszafogott hangulatú lesz a családdal és a barátokkal, akár a tengerparton. Ugyan részletekbe menően még nem gondolkodtam rajta, de idén kétszer is koszorúslány leszek, úgyhogy onnan majd tudok inspirációkat ellesni.

Varjú Maja

 

Stílusban azt szeretném, ha a minél tisztább színek – a krém- és barackszín, valamint a fehér – árnyalatai dominálnának. Nem szeretnék nagy esküvőt, csak az a fontos, hogy akik igazán számítanak, azok velünk ünnepeljenek. Tetszenek a tengerparti helyszínek, de akár egy itthon, szabadtérben tartott tavaszi vagy őszi esküvőt is el tudok képzelni. Természetesen a ruhán is gondolkodtam már, bár ez nagyon változó nálam. Régen a tipikus hercegnős fazon tetszett, mára viszont inkább az ejtett vállú, tiszta fehér, finom stílus felé húz a szívem. Persze az esküvőig még sok minden változhat.

Hegyi Zsanett

Még nem igazán gondolkodtam rajta. Ha most választanom kellene, akkor inkább szűkkörű eseményt szeretnék, és mindenképpen nyáron tartanám; számomra ekkor igazán meghitt az esküvő. Stílusában a természetközeli, natúr hangulat áll hozzám a legközelebb.

Szőke Sára

 

Január óta menyasszony vagyok, így aktuális az esküvő tervezése.

Korábban viszont eszembe sem jutott, pedig lassan már nyolc éve vagyunk együtt a barátommal. Miután megkérte a kezem, mondta, hogy augusztusban, az évfordulónkon meg is tarthatnánk az esküvőt; a rendelkezésünkre álló rövid idő ellenére viszont legalább egy hónap is eltelt úgy, hogy nem tudtam, milyen irányban induljunk el. Igaz, a ruha kérdése hamar eldőlt. Eredetileg a szalagavatós ruhámból indultam ki, de a szalonban azt mondták, hogy mivel vékony alkatom van, kár lenne azt eltakarni, és érdemesebb lenne egy sellő fazont választani.

Helyszínek tekintetében olyat kerestünk, ahol egy kisebb, hatvan fős csapat együtt tud ünnepelni, a tematikát illetően pedig ragaszkodtunk a természetközeli stílushoz. A választásunk végül egy Duna-parti étteremre esett, ami igazából csónakházként működik a kajak-kenusoknak. Belül minden fehér és fából készült, nagyon jó hangulata van. Színvilágban is a természetesség tükröződik vissza, jellemzően a zöld szín dominál majd a dekorációban.

Tjamla Banack Lilla

 

Leginkább azok közé a lányok közé sorolnám magam, akik már kiskoruk óta várják az esküvőjüket.

Amióta az eszemet tudom, azt játszottam, hogy egy feleség vagyok, van egy férjem, és a gyerekeinkkel utazunk valamerre. Aztán jött a beöltözős időszak, és mindig különböző asztalterítőkből kreáltam magamnak egy menyasszonyi ruhát hosszú fátyollal, mert kiskoromban nagyon göndör, Mickey egér hajam volt, és mindig hosszú lobogó hajat szerettem volna. Ez akkor még csak egy álom volt – igaz egyelőre most is –, de mostanra már picit konkrétabb elképzeléseim lettek. Nem titok, hogy a Daalarna a kedvenc esküvői ruhamárkám, követem az Instagramon már nagyon régóta, és a magazint is rendszeresen olvasom. Eddig mindig csak epekedtem a bemutató és a ruhák után, és az, hogy most itt lehetek, az egy álom számomra.

Castingfotók: Jánossy Noémi, Schuster Hanna

Néhány éve van már barátom, és bár sajnos még nem tart ott az életünk, hogy össze tudjuk kötni, de természetesen elég sűrűn szó esik róla, hogy mi hogyan képzeljük el a nagy napot. Amiben tényleg kérdés nélkül egyetértettünk, az az, hogy egy balatoni esküvőt szeretnénk, ahol stílusban a magyar Toszkána köszön vissza. Szívesen tartanánk egy gyönyörű birtokon, a háttérben néhány szőlőtőkével, előttünk pedig a Balaton látképével.

A ruhát illetően inkább egy hercegnős, sikkes, modern irányt képzelek el magamra.

Mezőközy Lily

 

Igazából nem nagyon gondolkodtam még ezen, talán egyedül a ruha volt az, ami megfordult a fejemben. Régen a királynős, habos-babos darabokat szerettem, mostanra viszont már inkább a testhezállóbb, romantikus, lengébb darabokat részesítem előnyben. Ha most döntenem kellene, biztosan egy romantikus szigetet választanék az esküvőnk helyszínének, ahol igazán meg tudjuk élni a pillanatot. Természetesen fontos, hogy többen osztozzanak a boldogságunkban, de hiszem, hogy ez két emberről szól, amely miatt nem szeretnék ennek a napnak nagy visszhangot adni. Inkább romantikus légkörben képzelem el, együtt a családdal és a barátokkal, mindenféle lagzi és fényűzés nélkül.

Kattints ide, ha jegyet szeretnél vásárolni az idei Daalarna show-ra, ha pedig a Facebook eseményre szeretnéd meghívni a barátnőidet, azt ezen a linken teheted meg. Lájkold a Secret Stories Instagram oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából!