Egy esküvő többnyire mindig a szokásos, hagyományos keretek között mozog, azonban évről évre vannak olyan trendek, amelyek – sokszor szó szerint – új színt visznek a megszokottak közé, és új definíciót adnak az esküvő részleteinek. Valljuk be, néha az állandóságra hajazó dolgokban is jót is tesz a megújulás. Cikkünkben tíz különböző irányzatot gyűjtöttünk össze a 2018-ban hódító esküvői trendek közül, amelyeknek ha teret adsz, biztosan sokkal személyesebb és egyedibb napot tudhattok majd a magatokénak.

Ezek az esküvői trendek dominálnak 2018-ban, Fotó: Kristen Marie Photography
  1. Szertartás kör alakzatban

Egyre inkább hódít, hogy a hivatalos szertartás alatt a székeket kör alakban helyezik el a párok maguk körül. Így a család és a barátok közelebb is ülhetnek hozzájuk, és az összkép is rettentően jól mutat majd a fotókon. Ráadásul ez a forma – akárcsak a karikagyűrűnél – szimbolikus jelentéssel is bír. A kör az egység és az örökkévalóság jelképe, ami tökéletesen illeszkedik az esküvő hangulatához.

Fotó: Caroline Tran

  1. Bor, mámor

Amióta a gasztroturizmus jelensége egyre széleskörűbbé vált, illetve megnőtt a jó borok, borházak iránti igény, azóta – többek között ezek összeforradásával – rengeteg olyan hely létesült, ami mind látványával, mind kínálatával csalogat, hogy térj be hozzájuk. Ezek a helyszínek azonban nemcsak a hétvégi kiránduláshoz nyújtanak jó úticélt, hanem az esküvőd helyéül is. Amellett, hogy kiváló tematikát adnak a nagy naphoz, változatos lokációkat is kínálnak.

Ha például igazi rusztikus és természetközeli hangulatra vágysz, szervezd a polgári szertartást a szőlőtőkékhez, csináljatok egy grillezős esti party-t, majd folytassátok az ünneplést a borászat hangulatos pincerészén.

Helyszín: Kristinus Borászat

  1. Innovatív meghívók és ültetőkártyák

A meghívók és ültetőkártyák körében még mindig nagyon kedvelt az akvarelles stílus, az újrahasznosított papír, és a különleges boríték belsők. Azonban az anyaghasználat egyre szélesebb körű, sokszor már nem csak papírhasználatban kell gondolkodni, különösen az ültetőkártyák esetén. A fa anyagok, kövek, levelek vagy más természetes anyagok nagyon kedveltek lesznek ebben az évben, kísérletezz velük te is bátran! Ami pedig a meghívót illeti, gondold csak tovább a szokásos formalitásokat, és sodródj az aktuális trendekkel. Helyezz el a borítékban egy kis megrajzolt térképet a helyszínről, tegyél bele egy RSVP kártyát, de készíthetsz a programot vagy menüt tartalmazó kis kártyát is. A meghívottaid imádni fogják, hogy már akkor kapnak egy kis hangulatot az esküvődből. Még több meghívóval kapcsolatos tipp ide kattintva

Meghívó: Natural Wedding Decor, Fotó: Török-Bognár Reni

  1. Új színek

Minden évre jellemző egy, a Pantone Color Institute által kiválasztott szín, amely domináló a trendekre fogékony párok körében. Idén az év színe az Ultra Violet, azaz az ultraibolya, amely magába foglalja a eredetiséget, találékonyságot, egyúttal felidézi a végtelen éjszakai égboltot, ami folyton arra ösztönöz minket, hogy olyan dolgokat is kutassunk, olyanokat is felfedezzünk, amelyek a saját világunkon is túlmutatnak. Emellett idén is tovább hódítanak a metál színek árnyalatai – ezúttal különösen a réz –, de az esküvőket illetően meglepő módon a palettára került a fekete szín is.

Ruha: Daalarna/Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Fotó: Lauren Love

  1. Válassz egyedi hajdíszt!

Az esküvői frizura és a virág hajdísz kéz a kézben jár, így azt gondolnánk, hogy ebben igazi újdonsággal már nem lehet előrukkolni. Pedig ebben a stílusban is bőven van még lehetőség. Próbáld ki a légies könnyedségű frizurákat, és tűzd el szétszórtan az apró virágokat a hajadban. Nem feltétlenül a szeles idő legjobb barátja, ellenben nagyon különleges és bohókás lesz a végeredmény. Még több szépségtipp itt

 

  1. Gazdag desszertasztalok

Amióta a zsúrkocsin megjelenő esküvői torta, a 30 centis késsel a hátterében kezd kimenni a divatból, azzal a lendülettel kezd egyre jobban felértékelődni a desszertasztalok jelentősége. Nemcsak azért, mert sokkal szélesebb választékot és lehetőséget kínálnak, hanem azért is, mert az esküvő tematikájába illeszkedve remek dekorációs elemként is szolgálnak. Ebben az évben pedig a korlátok még szélesebbre húzódnak, és már nemcsak a tortakollekciók elemei kapnak helyet az asztalon, hanem mindenféle desszertcsoda is, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb édességet.

Dekor: Natural Wedding Decor

  1. Viráginstallációk

Egy esküvő dekorálásánál aligha lehetne megkerülni a virágokat, ezek azok, amik nagy biztonsággal stabil helyet kapnak az esküvőkön. A díszítések idén viszont új magaslatokba kerülnek, és már nem csak az asztalra helyezett virágkompozíciókban áll meg a dekoráció. Használd a fejetek fölött lévő tereket is, és álmodjatok meg fentről belógó installációkat a korábbi asztali díszek helyett. Igazi mesebeli lesz majd a végeredmény, ráadásul extra helyet nyerhettek majd az asztalon, amit megtölthettek majd rengeteg gyertyával, apró virágokkal vagy mindenféle finomsággal.

Fotó: Blaine Siesser

  1. Átlátszó épületek

Mind ismerjük azt az érzést, hogy a jó időben szinte csak kinti helyszínt képzelnénk el magunknak, ugyanakkor abban mindig ott rejlik a menyasszonyok félelme, hogy néhány csepp eső is képes keresztül húzni a terveiket. Erre tökéletes alternatívát adnak azok a 2018-as évben nagy divatnak örvendő épületek, amelyek óriási üvegfelületekkel rendelkeznek, így megadják a „kint is, bent is” érzést. Sőt, amellett, hogy nagyon dekoratívak és különlegesek, egy sajátos, üvegházi hangulatot is adnak az esküvőhöz. Érdemes azonban kalkulálnotok az itt megszoruló hőmérséklettel, különösen a nyári időszakban, azonban az egyedi látvány biztosan mindenért kárpótol majd, ráadásul a nagy üvegfelületeknek hála ilyenkor minden fényben úszik, ami garantáltan szép képeket jelent majd.

Fotó: John Cain Photography

  1. Kulináris élvezet a Föld másik oldaláról

Ahogyan a trendek változnak, úgy jönnek új irányzatok a gasztronómiában is. A finom étel persze mindig divatban marad, de a stílusok, ízek, tradíciók folyamatos változásban vannak. A klasszikus esküvői menüt egyre többen cserélik le más tradíciók konyháira, és a formalitás is egyre jobban kezd veszteni az éléből. 2018-ban minden friss és egészséges, sok-sok zöldséget használnak majd, és begyűrűzik majd a menübe a mexikói, japán és a perui konyha is, akár kis falatkák – „finger food”-ok formájában. Ha a hagyományos ételeket még nem cserélnéd le, akkor csempéssz egy-két különleges falatot az üdvözlő ételek közé; az idei trendeknek hódolva válassz például tacót vagy sushit.

  1. Koszorúzd meg az esküvődet!

A koszorúk, fejdísz formájukban már nem tartoznak a kreatív újdonságok közé, azonban mint dekorációs elemek nagyon is. Ezek a díszítések nagyon szépen megtörik a hagyományos kompozíciókat, és egy egyedi, kicsit bohém színt visznek a dekoráció összképébe. Használj sok zöldet, például eukaliptuszt, illetve jó sok vadvirágot.

Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!