Van olyan magyar modell, aki évek óta szerepel a Daalarna kifutóján, és vannak olyan lányok is, akiknek ez lesz az első alkalom, hogy menyasszonyi ruhába bújhatnak. A 2018-as Daalarna show négy modelljét kérdeztük a ruhapróbán arról, hogy élik meg egy casting megpróbáltatásait, milyen praktikák segítik őket a biztos győzelemhez.

JÓNÁS NOÉMI – az „elsőbálozó”

Fotók: attractive.hu

Noémi az Attractive modellügynökség csapatát erősíti, és bár csak 17 éves, már 3 éve modellkedik. Korábban még nem szerepelt a Daalarna show kifutóján, sőt, ez lesz az első alkalom, hogy egyáltalán menyasszonyi ruhát visel.

Mesélj egy kicsit a castingról, hogyan kerültél be a Daalarna 2018-as modellcsapatába?

Igazából ez az lesz az első Daalarna bemutatóm, voltam egyszer már castingon, de akkor sajnos nem kaptam meg a munkát – de nem is csodálom, akkor én sem választottam volna be magam. Kicsit lógott is rajtam, meg nem is tudtam úgy viselni, ahogy kellett volna. Azóta nagyon sokat változott a testem és sokat nőiesedtem, jobban érzem magam ezekben a csodás ruhákban most, mint akkor. Most már sokkal inkább magaménak érzem a hangulatot, de egy kicsit izgulok is, mert esküvői ruhamárkával korábban még nem dolgoztam együtt.

Amikor a korábbi casting után közölték veled a rossz hírt, mit éreztél?

Amikor az ügynökségem megmondta, hogy nem kapom meg ezt a munkát, nagyon szomorú lettem. Általában nem viselem annyire a szívemen, ha egy casting mégsem sikerül, de ezt a bemutatót nagyon szerettem volna. Én nagyon hercegnős lány vagyok, és az, hogy ilyen szép ruhákat viselhetek, egy álom volt számomra. De akkor úgy voltam vele, hogy egyetértek teljesen a döntéssel: nem tudtam szépen vonulni a ruhákban, a járásom sem volt még az igazi, kellett még egy kis idő.

Akkor ezek után, amikor szóltak, hogy szerepelhetsz a bemutatón, biztos nagy volt az öröm.

Bevallom, idén számítottam rá, hogy meg fogom kapni a munkát, úgy éreztem, hogy a casting flottul ment, így – lehet, hogy ez kicsit nagyképűen hangzik, de – azon lepődtem volna meg, ha mégsem választanak ki a bemutatóra. Azonnal el is mondtam az anyukámnak, a barátomnak, mindenkinek, akik velem együtt örültek, mert tudták, hogy nekem nagy álmom volt, hogy ilyen hercegnős ruhákban szerepelhessek egy bemutatón.

Pillanatkép a tavalyi castingról, Fotó: Varga Zorán

A tavalyi sikertelenség után idén hogyan készültél a castingra?

Soha nem csináltam még ilyet, de annyira szerettem volna bekerülni, hogy otthon a tükör előtt próbáltam a castingot megelőzően. Az az érdekes, hogy ezt a „catwalk” dolgot én sosem vettem annyira komolyan, soha nem izgultam amiatt, hogy milyen a járásom, senki nem szólt még, hogy valami ne lenne jó. De ezt a bemutatót annyira szerettem volna, hogy a korábbi évek Daalarna show videóit is nézegettem, és próbáltam alkalmazkodni ehhez a nőies, de határozott stílushoz.

Egy ilyen casting mennyire megterhelő lelkileg? Hiszen rengeteg szép lány szeretne bekerülni a csapatba.

Nekem a lányok egyáltalán nem vetélytársak, sőt, idén többek között az inspirált, hogy két modell barátnőm is jött a castingra, és elhatároztuk, hogy ezt a munkát bizony nekünk meg kell kapnunk. A casting előtt mindenkinek mondtam, hogy nagyon tegye oda magát, és végül mindhárman meg is kaptuk a munkát. Általában ugyanazokkal a lányokkal találkozom a munkák során és a castingokon is, aminek kifejezetten örülök, jó ismerős arcokba futni.

PIRÓTH ALEXA és BOMBELD SOPHIA – a visszatérők

 

Mindkét lány a Visage modellügynökségnél kezdte pályafutását, a tavalyi volt az első alkalom, hogy a show-n szerepelhettek, és idén is egymást erősítve lépnek ismét a Daalarna színpadára.

Idén másodjára léptek a Daalarna színpadára, meséljetek egy kicsit a tavalyi casting élményeitekről!

Alexa: Engem nagyon érdekel ez az esküvői világ, így nagyon izgatott voltam a casting előtt, főleg, hogy nem tudtam, mennyi esélyem van bekerülni, mert azt hittem, túl fiatal vagyok 18 évesen. A castingon először járni kellett, ami nagyon viccesen sikerült, mert annyira izgultam, hogy ugrálva sétáltam, de utána második nekifutásra más sokkal jobban ment a dolog.

Sophia: Láttam a Daalarna showroomot már kívülről és azonnal szerelmes lettem a ruhákba! Bár nem volt bennem menyasszonyos érzés, de úgy fogtam fel, hogy ez egy gyönyörű ruha, amit viselni kell, és ez segített. Nagyon örültem annak, hogy ilyen lehetőséget kaptam.

 

Mit éreztetek, amikor visszajeleztek a Daalarnától, hogy ott lehettek a show-n?

Alexa: Örültem, mert nagyon meg akartam kapni. Sok lány elképzeli, hogy milyen lesz majd, ha egyszer neki is esküvője lesz, hogy fog kinézni, milyen lesz a ruha.

Sophia: Nagyon örültem, amikor megkaptam az SMS-t az ügynökömtől, azonnal elújságoltam mindenkinek! Hiszen ilyen gyönyörű ruhák nem lehetnek minden nap az emberen.

Az idei castingon mi volt más vagy mit csináltatok máshogy a tavalyihoz képest?

Alexa: A tavalyi bemutató után nagyon reméltem, hogy idén is hívni fognak. Sokkal tudatosabb voltam és tudtam, hogy mire számítsak, a tavalyi castingon elképzelésem sem volt.

Sophia: Nyugodtabb és magabiztosabb voltam, főleg, hogy ismerős arcok és ismerős környezet fogadott.

Alexa a tavalyi Daalarna castingon, Fotó: Varga Zorán

Van-e valamilyen praktikátok, ami segít egy ilyen castingon?

Alexa: Igyekszem beleélni magam az adott tervező és ruha stílusába, ez nagyon sokat segít, és úgy érzem, hogy a menyasszonyi ruhákat is úgy tudom hordani, ahogy azokat kell.

Sophia: Nagyon fontos kedvesnek és nyitottnak lenni – nemcsak a Daalarna casting alkalmával, hanem mindig. Muszáj mosolyogni és mindig el kell fogadni a ruhákat, amiket kap az ember, még akkor is, ha az egyébként nem annyira tetszik – bár a Daalarna ruháinál ilyen szóba sem jöhet.

Hogyan éltek meg egy castingot belülről? Hiszen általában nagyon sok szép lány verseng egy munkáért.

Alexa: Szerintem nagyon izgalmas, ha sok lány van egy castingon, mindig kíváncsian várom, mi sül ki ebből. Mostanában kifejezetten örülni szoktam, ha sokan vagyunk, mert sokakat ismerek és jó a várakozás alatt egy kicsit beszélgetni a többiekkel.

Sophia: Egyáltalán nem tekintek a lányokra vetélytársként, sőt, nagyon sok barátot szereztem a modellkedésnek köszönhetően. Én nem vagyok az az izgulós fajta, elég magabiztos vagyok, és soha nincs bennem semmiféle negatív érzés, hogyha nem kapok meg egy munkát, akkor sincs rossz kedvem.

Kattintsatok ide az idei Daalarna show Facebook eseményéért és még több infóért!

SZIKSZAI JOHANNA – a kampánylány

Johanna a Daalarna OCEAN kollekció kampányképein, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Johanna olyan különleges szituációban van, hogy bár már többször is volt a márka kampányarca, de idén először vesz részt a bemutatón. A 10 éve modellkedéssel foglalkozó lányt most nemcsak a fotókon, hanem élőben is megcsodálhatja a közönség.

Bár eddig csak a képeken keresztül ismerhettek meg a menyasszonyok, most élőben is szerepelni fogsz a bemutatón.

Igen, a sok közös munka után szerettem volna nagyon, ha részt vehetnék a bemutatón. Megkértem az ügynökségemet, hogy beszéljék meg Anitáékkal a részleteket, mert nagy vágyam volt, hogy az idei show-n ott lehessek, mindenképpen szabaddá akartam tenni magam az április 13-ai bemutató napjára.

Így, hogy többször viseltél már Daalarna kreációt, milyennek gondolod a ruhákat, hogy érzed magad bennük?

Hozzám a Daalarna stílusa nagyon közel áll. Szeretem a finoman különleges ruhákat, és ez a márka is ilyen, klasszikus de mégis van benne valami különleges. A minőségi anyagokat a szalonosokkal össze sem lehet hasonlítani, azok között gyakran van, amelyik szúr, kényelmetlen vagy érzem a gyöngyözést a bőrömön, a Daalarnának viszont minden darabja magas színvonalú és hihetetlenül kényelmes.

Hogy készülsz általában egy castingra?

Most már ritkán járok castingokra, de egyáltalán nem vagyok izgulós. Bár, ha van egy munka, amit nagyon szeretnék megkapni, akkor van bennem egy izgalom, mert tudom, hogy a legjobbat kell nyújtanom. Olyankor odafigyelek, hogy biztosan időben odaérjek és minden rendben legyen körülöttem.

Van bármilyen szépségápolási trükk, amit bevetsz egy fontos casting vagy munka előtt?

Hetente járok kozmetikushoz, ahol a bőrömnek és koromnak megfelelő kezeléseket kapom. Nemcsak egy casting vagy munka előtt figyelek oda a kinézetemre, mivel a munka bármelyik nap beeshet, ezért mindig formában, naprakésznek kell lennem. Odafigyelek arra, hogy sok vizet igyak és igyekszem egészségesen táplálkozni.

Johanna a Daalarna OCEAN kollekció kampányképein, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Johanna praktikái

„Van egy gránátalmás fátyolmaszkom a Sephorától, ami nagyon szép, élettel teli színt ad a bőrnek, azt szoktam fotózás vagy bemutató előtti estén, hajmosás előtt feltenni. A testápolást semmiképpen sem hagyom ki, mindig használok testápolót, mert főleg télen hajlamos kiszáradni a bőröm. Ugyan elég heti 1-2-szer ápolnom, ilyenkor mindig a munkát megelőző estére időzítem a kenegetést.

Reggel, munka előtt általában felteszek egy szemmaszkot (Shiseido vagy olcsóbb verzió a dm Q10 tapasza) a készülődés idejére és egy könnyed arckrémet, hogy a smink alatt hidratált legyen a bőröm.

Ezen kívül mindig van nálam túlélőszett a munkáimon: dezodor, nedves kendő, sminklemosó, szemcsepp, körömreszelő és más egyéb életmentő apróságok.”

A tavalyi Daalarna show képeit itt nézhetitek meg, a tavalyi castingról ide kattintva olvashattok, információk és jegyvásárlás az idei bemutatóra ezen a linken.