A fátyol mellett számtalan izgalmas menyasszonyi fejdísz kreációból válogathatunk álmaink ruhájához, hiszen a hajviselet is egyre fontosabb elemmé növi ki magát az esküvői megjelenést illetően. Íme néhány ötlet, hogyan tegyük még különlegesebbé a külsőnket, szebbnél-szebb hajviseletekkel azon a bizonyos nagy napon!

Daalarna SUNSET kollekció Rienne Bride fejdíszekkel, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

 

Díszkoszorú

A virágdíszes, levélmotívumos fejkoszorú (úgynevezett halo) tökéletesen feldobja az egyszerűbb haviseletet kontyot vagy akár kiengedett loknikat – a maga egyszerű eleganciájával. Kis kövek, arany vagy ezüst színű motívumok a haj ékköveiként díszítik a menyasszony megjelenését. Hordható a fej tetejére helyezve, de a hajvonal alatti, homlokrészen is, ahogyan az 1940-es években volt divat.

 

Virágdíszek

Napjaink egyik legkedveltebb esküvői hajviseletei a virágdíszes, kócos kontyok, loknik. Nem véletlen, hiszen tökéletes harmóniát alkothatnak a menyasszonyi csokorral, a dekorációval, emellett végtelenül természetes megjelenést kölcsönöznek minden arának, aki a virágok mellett dönt.

 

Gyöngyös spirálok

A kedvünkre alakítható, formázható, díszes fém spirálok angol neve vines’, amelynek magyar megfelelője a szőlőtőke kifejezéssel bír. Az elnevezés nagyon találó, hiszen a vékony, fémszálas fejdísz bátran és szabadon kanyaroghat egy laza kontyban, mint egy igazi szőlőtőke tenné. Ez a viselet is természetesebb hatást kelt a hajban, bohém, de egyben elegáns párosítás egy vagány menyasszonynak.

 

Hajpánt / Tiara

Hajpántokból sosincs hiány a tervezőknél, hiszen annyiféle kompozíciót lehet megálmodni egy vékony pántra. Épp emiatt tökéletes választás minden menyasszony számára, azoknak is, aki bohémabb megjelenést szeretnének, valamint azok számára is, akik letisztultabb, hercegnősebb hajat szeretnének a nagy napjukra.

 

Gyöngysoros fejpánt

Azoknak a menyasszonyoknak, akik kedvelik az elegáns hajpántokat, ez lehet a biztos befutó! A gyöngysoros csoda dupla funkcióval bír, hiszen előlnézetből egy szolid, egyszerűbb hajpánt, de amint megfordul a viselője, a gyöngysorok csak úgy odavonzzák a tekintet rá, még akkor is, ha éppen háttal áll.

 

Madárkalitka fátyol

A klasszikusabb megjelenés tökéletes kiegészítője a ‘birdcage veil’, Magyar nevén madárkalitka fátyol, ami részben csipkével vagy hálóval takarja a menyasszony arcát. Ez a klasszikus, sokat sejtető viselet misztikus szépséget rejt maga mögött, ami kíváncsiságot és eleganciát kölcsönöz a menyasszonynak.

Menyasszonyi fejdísz: Melinda Rose Design, Fotó: Atlas and Elia Photograph

Hazai trendek

Nem utolsó sorban íme néhány itthon elérhető darab, amelyet fantasztikus magyar tervezők kínálnak az érdeklődő menyasszonyok számára:

The Headdresser

 

Rienne Bride

Az alábbi fotók a Daalarna legújabb SUNSET kollekciójához készültek, Rienne Bride fejdíszekkel:

Nézd meg a Daalarna új SUNSET kollekcióját ezen a linken!