Korábban már meséltünk arról, hogy melyek a legfontosabb érzések és hangulatok, amelyek a Daalarna SUNSET kollekció legfőbb inspirációi voltak, és szót ejtettünk már arról is, hogy milyen üzenetet hordoz magában a naplemente pillanata. A kampányfotók után most a teljes SUNSET kollekció lookbook képeit is megmutatjuk nektek, amely részleteibe Benes Anita, a Daalarna tervezője ad egy kis betekintést.

A 2019-es SUNSET kollekció a legújabb trendekből ad ízelítőt és egyben ötvözi a legkülönlegesebb irányzatok jegyeit – ennek megfelelően a kollekció is több stílusból tevődik össze egy egésszé.

Minimalista sikk

Készítettünk egy 13 darabból álló kapszulakollekciót, amelyek az egyszerűen elegáns, letisztult, de mégis ünnepi, nőies és finom vonalat képviselik. Minimál design a meghatározó irányelv, a ruhák letisztult, egyszerű vonalvezetést kaptak, gyöngyöket és csipkéket is csak elvétve használtunk.

Ezeket a crepe és mikádó selyem anyagból készült ruháinkat leginkább a minimalista esküvői trendet követő menyasszonyoknak ajánljuk.

A királyi család is inspirálta

Idén ismét reneszánszukat élik a hercegnős tematikát követő esküvők, amelyeket az angol királyi család esküvői is inspirálnak. Ahogyan korábban Katalin és Vilmos nagy napja meghatározó volt, ugyanúgy készül most Európa – és talán az egész világ – Meghan és Harry herceg esküvőjére is. Éppen ezért szinte minden tervező tiszteleg valamilyen módon az esemény előtt, és örömmel épít a kollekciójába a királyi esküvők ihlette fazonokat.

A SUNSET ruhákba mi is becsempésztünk gyönyörű különleges tüll és organza szoknyás ruhákat, melyeket a királyi esküvők hangulata és dresszkódja inspirált.

A tengerparti esküvők varázsa

A harmadik fő stílus a kollekcióban a legmeghatározóbb, a tengerparti naplemente és ezzel együtt az egzotikus esküvők hangulata. Ezek a ruhák gyakran kétrészesek (body és szoknya), különlegességük a variálhatóságban rejlik. A bodyknál a fürdőruhák inspiráltak, éppen ezért nagyon könnyed és kényelmes darabokat terveztem.

A szoknyákban megjelennek a gyönyörű és lágy esésű hernyóselyem szaténok, illetve a szatén muszlinok.

Ezeket a típusú ruhákat merészebb menyasszonyoknak ajánljuk, kifejezetten tengerparti, illetve természetközeli, szabadban tartott nyári esküvőkre. Természetesen, a tradicionálisabb viseletet követő menyasszonyaink választhatják klasszikus egyberuhaként is ezeket a kényelmet és szabadságot sugárzó ruhadarabokat.

A kollekció legtöbb darabját különleges hímzések, csipkék uralják, feltűnő mintázatú makramé csipke motívumok, és számos helyen feltűnnek a Daalarna ruhákra jellemző egyedi csipkeapplikációk.

Íme a teljes SUNSET kollekció!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Papp Éva és Schneider Zoltán, Smink: Kiss Csilla, Modell: Nagy Berta (Attractive Models)

Valódi, Daalarna ruhás esküvői beszámolókat találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET már felpróbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.