Nekünk, nőknek minden érzelemmel bíró ékszerünk féltett kincs, amire büszkék vagyunk, és igyekszünk óvni őket. Ilyen ékszerek a családilag örökölt, antik darabok, vagy akár a legmodernebb trendet követő, márkás ékszereink is, amikkel hasonló kötődés alakulhat ki idővel…Főleg egy eljegyzési vagy jegygyűrű esetében. Amikor friss még a lánykérés, természetes, hogy nagyon óvatosak és körültekintőek vagyunk az új legjobb barátunkkal az ujjunkon, viszont megesik, hogy egy idő után hozzánk nő, és olyan helyzetekben sem vesszük le, amikor a viselése több kárt okozna, mint örömöt.

Íme 6 „gyűrűt próbáló” szituáció, amikor jobb, ha megválunk tőlük arra a rövid időre, hogy még sokáig gyönyörködhessünk bennük a későbbiek során.

6 élethelyzet, amikor jobb, ha nincs a kezeden jegygyűrű, Fotó: Pixabay

Kézmosás/zuhanyozás

A kézmosás fontos, és nem elhanyagolandó, ám jegygyűrűvel az ujjunkon nem tanácsos. A szappan könnyen beleragad a gyémánt fogatába és a gyűrű fém részébe is, majd szépen beleszárad. Ha ragacsos réteg vonja be a gyémántgyűrűt, az eltompítja a fényét és a csillogását. Így ha kezet mosunk, mindenképpen vegyük le a gyűrűnket, és olyan helyre rakjuk el, amit biztonságosnak tartunk.

Tárolás

A jegygyűrű biztonsága elsősorban rajtunk múlik. Ha van egy csinos kis ékszertartónk, az a legjobb és legelegánsabb módszer, főleg ha kizárólag csak ennek a gyűrűnknek tartjuk fent. Ugyanakkor figyelni kell azoknál az eseteknél mint a fent említett kézmosás –, amikor ha csak egy percre is, de megválunk a jegygyűrűnktől, és leraknánk a mosdó szélére… NE TEGYÜK! Inkább tegyük a táskánk zipzáros részébe, vagy a nadrágunk zsebébe, ahonnan az alatt a pár perc sem veszíthetjük el.

Fotók: Pinterest

Tisztítás

Nem is gondolnánk, mennyire fontos, hogy időnként kitisztíttassuk hőn szeretett gyűrűnket. Ékszerészhez menni legalább olyan fontos, mint tisztítóba vinni kedvenc ruháinkat. A gyűrűnk is megérdemli a kényeztetést néha, ezért ideális félévente felkeresni egy ékszerészt, hogy alaposan szemügyre vegye és megtisztítsa.

Fotók: Pinterest

Edzés

Ép testben ép lélek, de közben maradjon a jegygyűrűnk is ép! Egy-egy edzés alkalmával – lehet az futás, aerobic, vagy akár edzőtermi erősítés – lehetőleg hagyjuk otthon vagy a táskánkban a gyűrűnket, mert a drágakövek kifejezetten könnyen megsérülnek. Az opál, a smaragd és a holdkő a lágyabb drágakövek közé sorolható, emiatt könnyebben repednek és/vagy töredeznek.

Kertészkedés

Talán az első olyan tevékenység, aminél szinte biztos, hogy minden menyasszony és feleség automatikusan leveszi a jegygyűrűjét…Természetes, hiszen a kertimunkához igenis be kell koszolni a kezünket! Ásunk, locsolunk, földezünk, amihez sehogy sem passzol egy drágakő az ujjunkon. Szakértők szerint a kertészkedés közben keletkezett föld, homok és más szennyeződés a gyűrűn hatalmas károkat okozhat, főként a drágakövet tartó kosár illesztésénél, valamint a kísérő, kisebb méretű kövek fogatánál.

Fotók: Pinterest

Takarítás

A tisztítószerekben lévő vegyszerek, a különféle parfümök de még a hajlakkok is képesek kárt tenni a gyűrűnkben. Nem feltétlenül lesz látható a károsodás a gyémánton, de a vegyszerek könnyen bevonják a gyűrűnk egész felületét a drágakővel együtt, amit ezáltal később nehezebb megtisztítani. Ezért tanácsos a jegygyűrűnket takarításkor biztos helyre tenni, hogy elkerüljük a későbbi nehézkes tisztítást.

A legszebb eljegyzési gyűrűkért kattints ide korábbi cikkünkért! Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!