Kalandos, fordulatokkal teli filmeket gyűjtöttünk ki nektek, drámával, szerelemmel, bonyodalmakkal, és megható pillanatokkal fűszerezve természetesen esküvői témában – amik garantáltan jó szórakozást nyújtanak, főleg ha aktuális az esküvő számotokra. Inspirálódni a ruhákból, dekorációkból, vagy csak szórakozni a cselekményen egyaránt jó idő töltésnek ígérkezik. Íme a mi “Top 10 romantikus film esküvő témában” listánk.

Négy esküvő és egy temetés

A 10 legjobb romantikus film esküvő témában

Kezdjük rögtön egy klasszikussal, hiszen mindegy, milyen évet írunk, a klasszikus filmek az örök kedvenc kategória élén állnak legtöbbünknél. Charles –a fiatal Hugh Grant – és Carrie, – gyönyörű, szintén fiatal éveiben járó Andy Macdowell – egy esküvőn pillantják meg egymást, ahol a fiú rögtön ráeszmél, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy végtelenül szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, ami után búcsút vesznek egymástól, majd két hónap múlva ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét, amit rövidesen az esküvő is követ. 

Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik, egy barátja tanácsára feladja az igaz szerelem utáni vágyakozást, és elvenni készül egy lányt, akibe nem szerelmes, de kedveli. A nagy napon Carrie is megjelenik, és közli a fiúval, hogy házassága nem tartott sokáig, férjével nagyon különböznek, így elváltak egymástól. Charles ezt hallva elbizontalanodik, hiszen életének legnehezebb döntése előtt áll: vegye el a lányt, akivel eljegyezték egymást, és jól megvannak, vagy válassza az igaz szerelmét, akit a sors vissza sodort hozzá…

Álljon meg a nászmenet!

A 10 legjobb romantikus film esküvő témában

A klasszikusok sorában a következő romantikus film Julia Roberts főszereplésével az egyik kedvencünkké vált az évek során. A film története mondhatni mindennapi szerelmi szálon alapszik: két elválaszthatatlan jóbarát, kamaszkoruk óta tartó szoros kapcsolat van köztük, amit semmi sem tehet tönkre…kivéve, ha az egyik rádöbben: többet érez a másik iránt, mint barátság. Mikor is lehetne ez alkalmatlanabb megvilágosodás, mint a másik eljegyzésének bejelentésekor?

Michael – Dermot Mulromey – mint derült égből villámcsapás, felhívja legjobb barátját Julianne-t, hogy feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne ezután nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akcióban első lépésként beszervezi meleg munkatársát, játsza el az álkérő szerepét, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben…és a bonyodalmak még csak ekkor kezdődnek!

Szeretném, ha szeretnél

 A következő film két sztárja – a romantikus kategória kedvenc színészei – Jennifer Lopez, és Matthew McConaughey, akik számtalanszor dobogtatták meg szívünket a vásznon nyújtott alakításaik során. A főszereplő, Mary Fiore (Jennifer Lopez) gyönyörű esküvőszervező, aki munkájában elhivatott és sikeres, ám a szerelemben annál kevésbé. Rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt.

A megoldás sorsszerűen, egy baleset során érkezik, mikor az utcán egy szerencsétlen helyzetből adódóan Mary-t majdnem elgázolja egy szemetes konténer, de szerencsére a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) az utolsó pillanatban közbe avatkozik. A találkozásuk meghatározó pillanattá válik, Mary fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni…

Oltári nő

A 10 legjobb romantikus film esküvő témában

A történet legalább annyira magával ragadó, akár a színészek – Julia Roberts ès Richard Gere – első közös filmje, a ‘Micsoda nő!’. A történet Ike Graham-ről szól, aki az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben alkotja meg a határidőre leadandó cikkeit. Egyik nap, egy bárban ücsörögve éppen sztori híján késlekedik, amikor egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, és az ő legendás megfutamodásairól, valahányszor az oltár elé áll. Mike kapva kap az alkalmon, és gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának.

Tettének következménye már másnap bekövetkezik, kirúgják a munkahelyéről, mert az arrogáns stílusban megírt cikk nem tükrözi a valóságot. Ike ezután igyekszik jóvá tenni balhúzását: azt tervezi, hogy lemegy a kisvárosba, és megírja a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már nincs ínyére Mike-nak, aki időközben megkedvelte a szeszélyes lányt…

Mamma Mia!

Bárhogy is nézzük, a musicales vígjáték formájában megfilmesített Mamma Mia! a 21. század egyik sikerfilmjeként robbant be az életünkbe. Érthető, hiszen nem csupán egy magával ragadó, kalandos történetet ismerhetünk meg, de emellett hallhatjuk a ‘70-es években világhírűvé vált ABBA együttes slágereit, jobbnál jobb színészek előadásában, akik ezzel egy új oldalukat mutatják meg a nézőknek.

A történet kozéppontjában a független, egyedülálló anya, Donna áll (Meryl Streep), aki egy családias szállodát üzemeltet Görögország egy idilli kis szigetén. Lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried) egyedül nevelte, aki épp szerelméhez készül hozzá menni, majd tervei szerint a szigeten marad, és segíten anyjának a szállodával. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, a munkájában sikeres, de szerelemben kevésbé jártas Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Sophie úgy érzi mindene megvan, amire vágyik, kivéve egy valamit/valakit: az apját. Titkos vágya, hogy megismerje, és az oldalán léphessen az oltár elé. Azonban ennek kivitelezése korántsem egyszerű, hiszen nem tudja biztosan, anyja múltjából ki lehet az az egy, a három szerelme közül, akikkel Donna húsz éve itt járt a szigeten. Ezért hát meghívja mindhárom férfit az esküvőjére, amiről Donna mit sem sejt… Régi szerelmek, megvilágosodás, dráma, és sok sok fordulat követi egymást, amit kár lenne kihagynunk!

A csajok háborúja

A 10 legjobb romantikus film esküvő témában

Ha igazi csajos-esküvős filmre vágynál, ez tökéletes választás lehet, amiből akár ihleteket is meríthetsz az esküvődhöz. Hiába majd’ 10 éves a film, Vera Wang ruhája – amit Kate Hudson visel a filmbeli esküvőjén – a modern stílus tökéletes megtestesítője, míg Anne Hathaway ruhája a klasszikus kor elegáns menyasszonyi ruháit reprezentálja. Bármelyikhez is húz a szívünk, be kell látni, hogy telitalálat volt mindekettő!

Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) legjobb barátnők, akik kislány koruk óta együtt tervezgetik a nagy napjukat. Ízlésük és vágyaik merőben megegyeznek, ami azon a bizonyos napon hátrányt jelent számukra… A sors úgy hozza, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük az esküvőjüket. A kínos egybeeseés próbára teszi barátságukat, és kitör kettejük között a háború. Csínokkal, kidolgozott fondorlatokkal teli pár hónap elé néznek, a nagy napjuk viszont közeleg, és egyre csak távolodnak egymástól és az álmuktól, hogy az esküvőjüket együtt, egymás támogatva élhessék meg…

Anyád napja

Ebben a filmben egy igen szórakoztató oldalát ismerhetjük meg Jane Fonda legendás színésznőnek a féltékeny anya szerepében, aki minden áron keresztbe akar tenni leendőbeli menyének.

Charlotte (Jennifer Lopez) egy szabadúszó művész lélek, aki alkalmi munkákból él, keresi a helyét és a párját a nagyvilágban. Mikor végre megtalálta álmai férfiját, szerencsétlenségére vele együtt megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúltban ki nem rúgták. Viola karrierje elvesztése után minden energiáját fiának szentelné, aki váratlan módon már plusz egy fővel bővelkedik. Féltékenysége az egekbe hág, és mindent megtesz, hogy fia újra csak az övé legyen. Igen ám, de a talpra esett menyasszony sem adja könnyen magát, átlát Viola mesterkedésein, ès felveszi a kesztyűt…

Nász-ajánlat

A 10 legjobb romantikus film esküvő témában

Ha belegondolunk, hányszor megesik, hogy a munkahelyünkön találjuk meg az Igazit, akkor állíthatjuk, hogy ez a film kiváló példa erre! A munkahelyi viszonyok közül is a legbonyolultabb verzió a főnök-alkalmazott felállás, amit Sandra Bullock és Ryan Reynolds szereplésével nézhetünk meg ebben a kalandos, humoros-romantikus vígjátékban.

A történet egy fiatal szerkesztő aszisztensről Andrew-ról (Ryan Reynolds), és az ő vaskalapos, munka mániás főnökéről, Margaret-ről ( Sandra Bullock) szól, aki nem mutat nagyobb érdeklődést beosztottja és annak törekvései iránt. Arrogáns ès lekezelő vele szemben, egèszen addíg, míg ki nem derül: a bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból az illegálisan bevándorló Margaretet. Ekkor Margaretnek gyorsan kell cselekednie, hogy munkáját és eddigi kényelmes életét megmentse, és úgy hozza a sors, hogy egyetlen esélye az alulértékelt beosztottja, Andrew jelenti számára: ha hozzá megy feleségül, megmenekül a kitoloncolástól. Andrew számára tehát fordult a kocka, innentől kezdve ő diktál, és kihasználva a helyzetét, bizonyos feltételeket szab Margaretnek, amit a hivatal emberei is nehezítenek, hiszen egy kihallgatáshoz hasonló beszélgetésben is részt kell venniük, ahol meggyőzik őket, hogy szerelmük és házasságuk valódi…

Míg a jackpot el nem választ

A 10 legjobb romantikus film esküvő témában

Ez a történet nem sokunkkal fordul elő Európában, hiszen a Las Vegasban köttetett házasságok tradíciója az amerikai nép szokásává vált, és lássuk be, nagyrészt a vicc kedvéért mennek el, és házasodnak össze a kaszinók paradicsomában. Hasonló a forgatókönyv ebben a filmben is, ahol Joy (Cameron Diaz) egy nagy szerelmi csalódás végett kerül Vegasba, míg Jack (Ashton Kutcher) az apja és a munkahelye elől menekül egy hétvégére Vegasba.

A véletlen úgy hozza, hogy este együtt buliznak, majd a sokadik kör italozás után az oltár elött találják magukat, hűséget fogadva egymásnak, amire természetesen másnap homályosan emlékeznek csak vissza. Mind ennek tetejében, a reggeli heves diskuráció közben meg is gazdagodnak: egy játékgéppel megütik a főnyereményt. A gond csak az, hogy házasok nem maradnának, de akkor kié legyen a vagyon? A bíróság meghozza a döntését: kényszer házasságra ítéli őket fél évre, amit ha teljesítenek, elfelezhetik a pénzt, és búcsút inthetnek egymásnak, ha akarnak. Végtelen hadakozás, cselszövés, és persze szerelem alakul ki a történet során, ami alatt garantáltan megkedveljük mindkét szereplőt, és drukkolunk nekik a happy end-hez.

A boldogító talán

A 10 legjobb romantikus film esküvő témában, Fotók forrása: port.hu, Pinterest, movie.info

A film középpontjában a sűrűn foglalkoztatott kérdés áll: lehet-e barátság férfi és nő között? A feltevés mai napig nem tisztázott, de szerencsénkre sok filmnek adott izgalmas cselekmény szálat. Jelen esetben a történet Tom (Patrick Dempsey ) és Hanna (Michelle Monaghan) barátságáról szól, akik élik a kis életüket, más-más habitusban. Míg Tom habzsolja az életet, falja a nőket, nem veszi észre, hogy ki is számára az igazi, aki nem mellesleg ott van Mellette egy karnyújtásnyira…Kivéve, mikor Hanna üzleti útra megy Skóciába. Tom-hoz ekkor ér el a felismerés: élete unalmas, sivár a lány nélkül, és a folytonos nőzést is megelégelte már. Az állandó társat Hanna jelenti számára, ès el is határozza, hogy megkéri majd a kezét. A fordulat ezután következik csak be, szerelme azzal érkezik vissza, hogy végre megtalálta az igazit. Tomnak nincs mit tennie, mint megakadályozni az esküvőt…

 

Még több romantikus film esküvő témában az álmod? Akkor kattints ide korábbi cikkünkért! Ha viszont valódi esküvőket nézegetnél, akkor klikk ide!