Minden idők legszebbjeit bemutató sorozatunkban ezúttal Elizabeth Taylor esküvői ruhája kerül górcső alá. Bár nyolcszor is oltár elé állt, ezek közül mégis az első esküvőn viselt ruhája maradt igazán emlékezetes. 

A páratlan szépségű, többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas angol–amerikai színésznő szenvedélyes szerelmi élete során kimerítette a házasságkötés fogalmát, hiszen nem kevesebbszer, mint nyolcszor állt oltár előtt. Ebből kétszer ugyanazzal a férfival, Richard Burton színésszel.

A színésznő nyolc esküvői ruhája egytől-egyig különlegesnek számított, mégis mind közül az első írta be magát a történelembe, amikor Elizabeth mindössze tizennyolc évesen mondta ki az első igent.

A fiatal szépség 1950 májusában ment hozzá a 23 éves Nicky Hiltonhoz Beverly Hillsben, ahol hatalmas vendégsereg és a média kíséretében fényűző esküvőt tartottak.

 

Elizabeth Taylor esküvői ruhája

Elizabeth legendás ruháját a hollywoodi jelmeztervezőnő, Helen Rose készítette, aki későbbiekben Grace Kelly híres ruháját is megálmodta a nagy napjára. A menyasszony selyemruhája több szempontból is egyedülálló volt. Elkészítésén két hónapon keresztül több mint egy tucat varrónő dolgozott, és végül a gyöngyökkel kivarrt ruhaköltemény nem kevesebb, mint 1500 dollárba került. Ehhez a kifinomult, nőies idomokat kihangsúlyozó ruhapompához a menyasszonyi csokor is harmonizált az apró gyöngyvirágokkal és orchideákkal.

A fiatal Liz állítólag már a nászúton ráeszmélt, hogy a korai esküvő talán elhamarkodott döntés volt a részéről. Nicky Hilton erőszakos természete, alkohol -, drog- és szerencsejátékfüggősége hamar véget vetett a házasságuknak, hiszen ugyanez év novemberében elváltak útjaik. Ennek ellenére a menyasszonyi ruha legendássá vált a hírességek ruhái között.

Fotók: Pinterest, marthastewartweddings.com

Ne maradj le egy cikkről sem: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon! Minden idők 10 legszebb királyi esküvői ruhája – kattints ide cikkünkért!  Ide kattintva Grace Kelly mesés ruháját idézzük fel, ezen a linken pedig valódi esküvőket nézegethetsz.