Ahogy az minden évben lenni szokott, idén sem maradunk trendek nélkül, ami az esküvőket, esküvői tortákat illeti. Ásványtömbök ide, galaxisrajzolatok oda, vendégszerzőnk, Horváth Alexandra (Egy csipet torta) most azokat az irányokat gyűjtötte össze, melyek a valódi esküvőkbe is gond nélkül beilleszthetők és a munkáit biztosan meghatározzák idén. Jó hír azoknak, akik valami újdonságra vágynak: van élet a naked cake (pucértorta) után. Szerzőnk szerint ez lesz az esküvői torta trend 2018-ban:

Geometria

Esküvői torta trend 2018: geometrikus formák, Fotó: Török-Bognár Reni, Torta: Egy csipet torta

A különböző geometrikus formákat használni, azokkal játszani és vegyíteni őket egymással, nagyon divatos lesz az idei esküvőszezonban. Lehet szögletes a tortánk egyik/mindegyik szintje vagy akár egy jól megválasztott tortadísz, tortatál is izgalmas és különleges összképet produkálhat.

Fémes hatás

Fotó: Jágity Fanni, Torta: Egy csipet torta

Az arany, az ezüst és a réz kiegészítők talán soha nem voltak még ennyire népszerűek, gyakran az esküvői dekorációk meghatározó elemei. Az esküvői tortát minden esetben az esküvő dekorációjához, hangulatához tervezzük, tehát ha a fémes hatás több helyen megjelenik, érdemes a tortára is tenni belőle, ehető füstfólia vagy festék formájában, gyönyörűen csillog majd éjszaka a tortavágásnál.

Márvány

Fotó: Török-Bognár Reni, Torta: Egy csipet torta

A márvány, a skandináv elegancia egyik fő eleme az esküvők világából sem maradhat ki, tortán pedig különösen jól mutat. Többféle technikával érhető el a márvány hatás, én itt is a természetesebb, krémes megoldást részesítem előnyben.

A leggyakrabban ismételt kérdések az esküvői tortával kapcsolatban – kattints ide a cikkért.

Beton

 

A beton tökéletlen tökéletessége és a szürkék játéka egyszerre tud rusztikus és elegáns, indusztriális és természetes lenni, egyszóval egy kis kreativitással a legtöbb esküvői koncepcióba beilleszthető. Passzolnak hozzá a pasztell virágok, de egy kis arannyal megbolondítva is drámai hatást érhetünk el. Nekem abszolút favoritom.

Természetesség

Fotó: 33as stúdió, Torta: Egy csipet torta

Gyakran szegezik nekem a kérdést, hogy a naked cake torták mikor mennek ki a divatból és a válaszom mindig az, hogy szerintem soha. Annyira természetességet sugárzó és jól variálható “alap”, hogy a megfelelő díszítéssel nem tud nem modern és trendi lenni. Én továbbra is imádom.

Absztrakt

Fotó: Just Stay Natural, Torta: Egy csipet torta

Az idei kedvenc technikám pedig egyértelműen a hanyagul (valójában rendkívűl precízen) felkent, több színben pompázó, itt-ott csillogó absztrakt hatású torta. Használhatunk pasztellesebb árnyalatokat, ilyenkor a hatás inkább vízfestékes, erősebb színek esetén pedig az összkép egyszerűen extravagáns.

A fenti megoldások természetesen – ahogy a fotók többségén is látható – ötvözhetőek, mindenki a neki tetsző elemet ragadja ki és kérje a cukrászától. A legfontosabb pedig, amit nem győzök elégszer a pároknak is hangsúlyozni, hogy a torta az esküvőjükhöz és hozzájuk passzoljon tökéletesen, hogy évek múltán is kedves emlék maradjon.

Esküvői torta trend 2018: fémes hatás, Fotó: Wondeer Wedding, Torta: Egy csipet torta

Tetszett esküvői torta trend 2018 ajánlónk? Még több inspiráció az Egy csipet torta Facebook oldalán vagy Valódi esküvők rovatunkban!