A Daalarna bemutató évek óta kedvelt esemény a hazai hírességek körében is, akik ezúttal a show-n látott ruhákról és élményeikről meséltek, de elárultak még néhány gondolatot arról is, hogy miként készülnek a saját nagy napjukra.

Fotók: Varga Zorán

A Daalarna bemutatók évek óta több száz embert csalogatnak el a Millenárisra. Van, aki az esküvőjére készül, vagy épp a gyönyörű anyagok és fazonok szerelmese, míg mások szeretik egy olyan világban érezni magukat, amelyben néhány órára modern hercegnők lehetnek.

A korábbi évekhez hasonlóan több ismerős arc is feltűnt a sorok között, például Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? műsorvezetője, Orosz Barbara, a Tűsarok producer-műsorvezetője, Szilágyi Áron olimpai bajnok és menyasszonya, Szántó Betti. Találkozhattunk Schoblocher Barbarával, a Blahalouisiana énekesnővel, Nemes Jeles László Oscar-díjas filmrendezővel, akit barátnője, Lilla kísért el, valamint részt vett a bemutatón Rubint Réka unokahúga, a bloggerként egyre népszerűbbé váló Rubint Rella is.

 

A sztárok közül Orosz Barbara már évek óta vendég a Daalarna bemutatóin, műsorában rendszeresen beszámol az eseményről. Azt gondolom, hogy nincs Magyarországon még egy olyan dizájner, aki ennyire erőteljes vonalat tud képviselni az esküvői ruhák frontján. Fantasztikusak a ruhák, kifinomultak a díszítések, és elképesztően finomak, megkapóan lágyak az anyagok – szeretem, ha valaki az ilyen részletekre is kellően odafigyel.

Egy magyar tervező csak akkor tud hírnevet szerezni külföldön is, ha olyan minőséget állít elő és olyan vonalat képvisel, ami tényleg egyedi és különleges, Benes Anita pedig határainkon túl is egyre nagyobb sikereket ér el, így igazán büszkék lehetünk rá.”

Barbarát kérdeztük arról is, hogy milyen ruhák álltak közel hozzá a bemutatón, vajon ő hogyan látná magát menyasszonyként? „Nagyon szeretem a hangsúlyos, már-már teátrális ruhákat, de a bemutatón látott uszályos, testet mutató szofisztikáltabb ruhák láttán most először elkezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy ez a hollywoodi ihltésű vonal is közel állhat hozzám. A trendek ugyanakkor sohasem befolyásoltak – annak ellenére sem, hogy hosszú évek óta intenzíven foglalkozom a divattal a műsoromban.

Megérintenek bizonyos hangulatok, irányzatok, de az, hogy én mit tudnék elképzelni magamon, mindig a lelkiállapotomtól, az aktuális életszituációmtól függ.

Mindazonáltal nem vagyok egy álmodozó típus, így azt gondolom, hogyha egyszer majd megismerem életem párját, akkor tudni fogom minden részletre kiterjedően, hogy milyen legyen az esküvőnk, de még nem terveztem meg igazán. Annak ellenére viszont, hogy nem tartom magam férjhez menős típusnak, hiszem, hogy az esküvőnek emelkedett és fantasztikus hangulatú eseménynek kell lennie, amely igenis fontos dolog a párok életében. Én eddig még nem találkoztam azzal a férfival, akivel ezt minden félelem nélkül el tudtam volna képzelni, és át szerettem volna élni, de hogyha ez megtörténik, akkor Anita készíti majd a ruhámat, ez nem is kérdés.”

 

Szilágyi Áron és menyasszonya, Szántó Betti már a közelgő esküvőjükre készülnek, így különösen kíváncsiak voltunk arra, hogy nekik hogyan tetszettek a ruhák, más szemmel nézték-e jegyesekként a bemutatót, illetve Áront megkérdeztük arról is, hogy a nagy napon miben látná szívesen Bettit.

Nekem az összes darab tetszett, nehéz volna kiragadni olyat, ami különösen kedvenc lett volna – egyszerűen élveztem, hogy itt vagyok. Kicsit persze figyeltem a ruhákat olyan szemmel is, hogy Betti vajon melyikben mutatna a leggyönyörűbben, de végül megállapítottam, hogy valószínűleg az összes jól állna rajta. Biztos vagyok benne, hogy csodálatosan fog kinézni az esküvőnkön”– meséli Áron. Nekem is nagyon tetszett a bemutató” – folytatta Betti. „Tavaly is itt voltunk Áronnal, ami szintén csodálatos volt, de ez most egészen más hangulatú volt számunkra.

Az esküvői ruhám kiválasztása során több magyar divattervezőnél jártam, de végül stílusában a Daalarna állt hozzám a legközelebb.

Szeretem az anyagok minőségét, és a ruhák szabásvonalát, amelyekben bár ott van az elegancia, de mégis megfigyelhető rajtuk egy csipetnyi rafináltság is. A bemutatón gyönyörűek voltak a felhasznált csipkék – amelyeket Áron is kiemelt –, illetve tetszett a szűk ruhák bővebb fazonú tüllszoknyával való párosítása is.”

 

Nemcsak Betti volt azonban az egyetlen, aki menyasszonyként nézte végig a bemutatót. A show-n ott volt Takács Nóra is, akit vőlegénye, Péter kísért el.

 

Én az egész bemutatót élőben közvetítettem az Instagramon, úgyhogy több ember véleményét tudom most itt egy személyben átadni. Mivel nálam is aktuális az esküvői ruha kérdése, így rengeteg komment érkezett, hogy kinek melyik tetszett, vagy épp melyiket tudná elképzelni rajtam a nagy napon. A vőlegényemnek – és nekem is – nagyon tetszettek a testhez álló, elegánsabb ruhák, de meg kell mondanom, hogy teljesen lenyűgözött az a légies könnyedség és a tüllök játéka is, ami idén a kifutón végig jelen volt. Úgy érzem, hogy egy menyasszonynak szüksége van erre a fajta játékosságra, hogy amikor bevonul, igazán rászegeződjön minden tekintet. Ebben a kollekcióban benne volt a nagybetűs elegancia, minden darab nagyon aprólékosan van kitalálva, és egészen egyedülálló az az álomvilág, amibe elrepített minket. Mindemellett jó volt ezeket a ruhákat a való életben is látni, mert fontos az is, hogy amikor kiválasztjuk a ruhát, ne csak arra gondoljunk, hogy az mennyire lesz részletgazdag, hanem arra is, hogy az egyben praktikus és kényelmes is legyen, amit könnyű viselni.

Minden menyasszonynak talán azt a jótanácsot tudom adni, hogy amellett hogy kiválasztják majd azt a darabot, ami számukra a leggyönyörűbb, gondolják át azt is, hogy milyen mozgás esik majd benne.”

Nóri és Peti egy kis bepillantást engedett a nagy napjuk stílusvilágába is, kitérve arra, hogy mi miatt izgulnak, és mi miatt izgatottak leginkább az esküvőjük napját illetően: Egy elegánsabb vintage stílusú esküvőt szeretnénk, ez az, ami közel áll az ízlésvilágunkhoz. Ennek megfelelően biztos vagyok benne, hogy a csipke, a lágyság, a nőiesség dominálni fog – nemcsak a dekorációban, színekben, virágokban, hanem az esküvői ruhában is visszaköszön majd. Számunkra az a legfontosabb, hogy a meghívott vendégeink, családtagjaink jól érezzék majd magukat, és hajnalig tartson a buli. Amiért pedig a legjobban izgulunk, hogy sikerül-e majd megélnünk azt a pillanatot, amikor végre kimondjuk, hogy együtt éljük le az egész életünket. Jó lenne felszabadultan örülni az esküvőnkön mindennek és nem apróságokon izgulni, tehát remélem minden simán megy majd.”

A Daalarna bemutatón átélt élményekről Schoblocher Barbit is megkérdeztük a hazai hírességek közül. “Gyönyörűek voltak a ruhák, a bemutató időtartama alatt gondolatban legalább ötször férjhez mentem. A show után még a helyünkön maradva élveztük a dzsungel hangulatát, miközben egy pohár finom pezsgő és néhány csoki társaságában hosszasan beszélgettünk. Nagyon élveztük az egész bemutatót.”

https://www.instagram.com/p/BRd2dkTDQWG13O1WOP-N-gsry2VcJfgOCKfjD80/

Tetszettek a hazai hírességek gondolatai a bemutatóról? Még több írása a 2017-es Daalarna show-ról ide kattintva. Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!